F 550 naza letový čas
Re: F 550 naza letový čas
Me F550 cca 2150g s baterkou 4s 8000mAh 30c lita cca cca 22minut klidneho letu ale to uz sem dobil cca 7500mAh takze sem vybil az moc ale baterie je asi dobrej kus nesla pod 3.5v na clanek za letu a hned po letu 3.6v na clanek. Mam vrtule 9443 ma cenu koupit mensi 8343?
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless
Dobrej čas. Co máš za značku baterie? Já bych ty vrtule neměnil, když to takhle funguje. Ty 9443 jsou podle mě dost dobré.
https://www.hobbyking.com/hobbyking/sto ... duct=38301
Realna vaha je 748g tak jak je na obrazku.
HK uvadi 845g ale neni to pravda sam sem to vazil a nejsem sam je to i v komenarich na EU skladu borec navazil na gram stejne jak ja.
PS:
Dnes sem lital presne 20 minut a propalil 7000mAh podle telemerie. Deset minut po odlitani napeti na clanek shodne 3.69V. Pipak na 3.5V si ani nepip.
Realna vaha je 748g tak jak je na obrazku.
HK uvadi 845g ale neni to pravda sam sem to vazil a nejsem sam je to i v komenarich na EU skladu borec navazil na gram stejne jak ja.
PS:
Dnes sem lital presne 20 minut a propalil 7000mAh podle telemerie. Deset minut po odlitani napeti na clanek shodne 3.69V. Pipak na 3.5V si ani nepip.
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless
Tak přesně o téhle baterii jsem přemýšlel, půjdu do ní. Hlavně mě potěšila ta váha a to že to opravdu má ty hodnoty co tam píší a asi to i něco vydrží. Měl bych pak mít letovou hmotnost 2320 g včetně kamery, tak jsem hodně zvědavý jak dlouho poletím. Co tam máš za regulátory? 15 nebo 30 A? Já mám 15 A a do teď jsem létal na tříčlánkové baterie, tak snad to ty regulátory vydrží.
O regly bych se nebal...
Maximalni proud ktery me telemetrie namerila (mam Taranise s telemetrickym prijimacem) byl 66A ale to bylo jen v manualu kdy sem z vysu dal plny plyn a kopter vystrelil do vysky rychlosti 10m za sekundu. V ati modu nebo GPS ati modu naza jednotka prakticky nikdy neda motorum plny plyn, uz jen proto ze ati mody maj omezenou stoupavost na 5m za sekundu.
66A deleno 6 (pocet motoru
) to vychazi 11A na regl to je v pohode.
Nikdy sem si nevsim ze by se regly ohraly, jen motory po dolitani byly lehce vlazne neni to skoro pozovatelne nehraly ale mel sem pocit ze jsou teplejsi nez okolni vzduch u 3s me pripadly chladnejsi.
Taky mam 15A regly typ E300
Ve vysu mam odber proudu 17-18A
Vsechny regly jsou konstruovany na kratkodobe pretizeni, treba 150% po dobu 10s nemuze ublizit.
Chtel bych v budoucnu predelat F550 na 800ku s 15" tak nejak predpokladam ze regly zustanou stejny.
Maximalni proud ktery me telemetrie namerila (mam Taranise s telemetrickym prijimacem) byl 66A ale to bylo jen v manualu kdy sem z vysu dal plny plyn a kopter vystrelil do vysky rychlosti 10m za sekundu. V ati modu nebo GPS ati modu naza jednotka prakticky nikdy neda motorum plny plyn, uz jen proto ze ati mody maj omezenou stoupavost na 5m za sekundu.
66A deleno 6 (pocet motoru
Nikdy sem si nevsim ze by se regly ohraly, jen motory po dolitani byly lehce vlazne neni to skoro pozovatelne nehraly ale mel sem pocit ze jsou teplejsi nez okolni vzduch u 3s me pripadly chladnejsi.
Taky mam 15A regly typ E300
Ve vysu mam odber proudu 17-18A
Vsechny regly jsou konstruovany na kratkodobe pretizeni, treba 150% po dobu 10s nemuze ublizit.
Chtel bych v budoucnu predelat F550 na 800ku s 15" tak nejak predpokladam ze regly zustanou stejny.
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless
Tak to jsi mě uklidnil. Baterii už jsem objednal, teď jen doufám, že nebudu platit DPH a clo. Ta osmistovka se mi moc líbí. Šel bych do ní ale myslím, že Naza M V2 nezvládne najednou osm vrtulí a gimbal na kameru, nebo je tam nějaké omezení.
No snad si ji objednal z EU skladu ne? Zadny CLO ani DPH a do patku bude doma.
Ja chci predelat primo tu mou F550ku na 800 vymenou ramen uz mam doma karbonovy trubky tusim z talona maji delku 320mm a prumer 14mm 1mm sila steny.
Ja chci predelat primo tu mou F550ku na 800 vymenou ramen uz mam doma karbonovy trubky tusim z talona maji delku 320mm a prumer 14mm 1mm sila steny.
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless
Zatím jsem objednával jen z USA a Číny, většinou na DXcom a pod., oni tam naštěstí vždy napíšou nižší cenu a teď jsem automaticky přemýšlel nad clem a DPH aniž jsem si uvědomil, že je to z EU skladu.
Ta osmistovka mě zajímá, čili tam necháš původní motory a regly a budeš mít napětí pořád 14,8V? Bude to zase trochu těžší čímž se zase sníží letový čas.
Ta osmistovka mě zajímá, čili tam necháš původní motory a regly a budeš mít napětí pořád 14,8V? Bude to zase trochu těžší čímž se zase sníží letový čas.
No regly bych nechal. Ramena nahradil karbonovymi trubkami. Nosne stredove desky bych asi taky nechal. Ale motory to chce jine s nizsimi KV pac na 800ku by uz vesly 15" vrtule 15" z duvodu cim vesti vrtule tim vetsi ucinost. Ale vetsi vrtule pracuji s mensimi otackami a tedy potrebuji motory s mensim poctem otacek na volt (kv) takze puvodni motory s 920KV by nemely potrebny kroutici moment na 15" vrtule s zhorely by... Takze bude nutna vymena motoru za nejaky ty s nizsim KV.
Takze zatim mam vybrane tyhle motory
http://rctimer.com/product-575.html
A tyhle vrtule
http://rctimer.com/product-922.html
Do budoucka pri vymene reglu za typ s podporou 6S by to melo vetsi nosnost. Ale i na 4s by 800ka mela v pohode litat do 4KG vahy.
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless
Tak to jsem na to zvědavý. Ty motory na RcTimeru nejsou tak drahé a vlastně pak třeba někdy v budoucnu by jsi jenom výměnou regulátorů mohl "upragovat" baterie na 6S. Kdy se do toho chceš pustit?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sJ77iYyLUbw[/youtube]
Nejakej takovej strojek...
No ted po vyplate koupim motory a vrtule.
Nejakej takovej strojek...
No ted po vyplate koupim motory a vrtule.
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless
Paráda, je to pěkně živý a tím rozpětím i stabilnější než F550. Jestli ti to bude taky takhle fungovat, tak pomalu o tom začnu také přemýšlet.
Problem neskladci 800ky hexy bude ze uz bude v kufru bezneho auta mit malo mista. Musim to jeste promerit, melo by to jeste vejit. Mozna stlucu doma ze tri 800mm latek kriz a otestuju to. Podle metru by do skody rapid liftback vesla snad i hexa 1000 ale to chce vedet driv nez zacnu stavet aby s tim nebyl problem.
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless
Nesložená 800 se mi v pohodě vejde do kufru nového Seat Leon hatchback, takže určitě i Golf, Octavia a řekl bych že ani Rapid nebude o nic menší. Ale mimo copter se tam už toho moc nevejde, když to má přežít...
Tarot 680 Pro | Phantom 4 | 250 vlastní 3D tisk
Wormsnake píše:Musim to jeste promerit, melo by to jeste vejit. Mozna stlucu doma ze tri 800mm latek kriz a otestuju to. Podle metru by do skody rapid liftback vesla snad i hexa 1000 ale to chce vedet driv nez zacnu stavet aby s tim nebyl problem.
Snad by se to tam mělo vejít ale radši to proměř aby jsi pak ještě nemusel kupovat káru za auto