Protos 500 pokračování
Re: Protos 500 pokračování
S HK Blue series ragulatorom mam dobre skusenosti. A vsetky serva mam z HK. Len s tym YEP 90A som nemal stastie.
KDS 450 Q FBL _DEVO 10 v deviation4.0.1 (deviationtx.com)
Tak koukám, že to byla nakloněná helina, která pletla digi měrku - no tak to mě vůbec nenapadlo.
@ Pheek, prosím tě, jakou plánuješ headspeed? Já jsem se rozhodl prozkoumat možnosti nízkých otáček, tak začnu na 1600 ot./min s použitím 12T pastorku
@ Pheek, prosím tě, jakou plánuješ headspeed? Já jsem se rozhodl prozkoumat možnosti nízkých otáček, tak začnu na 1600 ot./min s použitím 12T pastorku
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Já točím 2200, 2400, 2600. Na vyšší otáčky drží lépe ocas. Pastorek mám 13T. Běžně lítám na 2200. Výkonu je až až.
LOGO 550 SX - Brain // SAB Goblin 380 - Brain // HELI-X V6
12T je dobry napad! S tym mozes dosiahnut az 2300 otacky, a motor nebude tolik topit, ani snahu zadusit sa pri nizsich otackach. Kym nelietame tvrdsie 3D bohate stacia 2100-2300 otacky. Samozrejme to plati pre 470 mm-ove listy.
A rad pocujem Pheeku, ze si predsa presiel z 14T pastorok na 13T
A rad pocujem Pheeku, ze si predsa presiel z 14T pastorok na 13T
CC regl mi dovolí pro governor otáčky v rozsahu 1600-2150, takže jsem prozatím (ještě nemám dokončeno pro zálet) nastavil 1600-1875-2150. Níž nebo výš mi už řve, že nebude mít rezervu pro řízení motoru.
Viděl jsem video Protose lítat na 1400 RPM, takže spodní hranice by neměla být problém. Budu informovat, jak jsem dopadl.
Viděl jsem video Protose lítat na 1400 RPM, takže spodní hranice by neměla být problém. Budu informovat, jak jsem dopadl.
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Hele víc než informace bude lepší video
z toho si udělá obrázek každý. Jinak držím pěsti, aby vše dopadlo jak má.
Bozha! Prosim ta daj sem to video, ako lieta Protos s 1400 otackamy. 
Zde jest. Ten brumlavý zvuk je prostě boží
Jestli to správně chápu, tak vzali 880KV motor a dali k němu pořádnou 3S baterku.
Protos 500 Extrem 6S Setup on 3S Low Rpm Flying
Scorp 3026-880kv
Savöx 1250 on Cylic,Savöx 1257 on Tail
Radix 430MM Blades
MSH Brain
1400 Headspeed
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=jJGxtNludFY[/youtube]
Ode mě prosím žádné video nečekejte, nemám jak ho natočit
Protos 500 Extrem 6S Setup on 3S Low Rpm Flying
Scorp 3026-880kv
Savöx 1250 on Cylic,Savöx 1257 on Tail
Radix 430MM Blades
MSH Brain
1400 Headspeed
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=jJGxtNludFY[/youtube]
Ode mě prosím žádné video nečekejte, nemám jak ho natočit
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Bojím se že tohoto na svém Protosu nedosáhneš, to co ten člověk lítá je upravený Protos Extreme http://www.wurzer-heli.at/html/protos_500_extrem.html, váha 1000g se vším! Váha tvého Protose bude cca 1700g i víc. Navíc jeho Protos je krátký. Drží mu lépe ocas. Z tvého letu na prodlouženém by mě zajímal. Vem telefon a požádej manželku a nebo nějakého kamaráda ať ti to natočí a potom to prožeň trubkou a hoď sem 
Abych nezemřel nepochopen - ano, vím že to video zobrazuje jiný setup a na tak nízké otáčky se nemám šanci dostat, už kvůli reglu. Prostě zkusím, co ten 12T na 880KV motoru bude dělat.
Jinak dnes dokončeno nastavování reglu a Spiritu, takže v principu nic nebrání pokusu o dovzduchuvzneseníse
teda kromě ukrutné trémy, jakmile na to jenom pomyslím

Jinak dnes dokončeno nastavování reglu a Spiritu, takže v principu nic nebrání pokusu o dovzduchuvzneseníse
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Moc pěkné, ty bočnice jsou sklolaminát?
Jo jo jsou to Fusuno glass-fiber bočnice, na Fast-lad jsou za rozumnou cenu. Vím, že jsem na ně napoprvé na MiniProtosovi nadával, ale to jsem asi měl smůlu na nějaký blbý kus. Od té doby na MP pohoda, tak je prubnu na P500, uvídíme... koneckonců na bočnice helikoptéry nelítají
Jediné, na co u GF bočnic člověk musí myslet včas, je z vnitřní strany na každou podélně nalepit pruh alu nebo měděné samolepicí pásky, kvůli kostření, tedy pokud se mu nechce patlat se s dráty.
Jediné, na co u GF bočnic člověk musí myslet včas, je z vnitřní strany na každou podélně nalepit pruh alu nebo měděné samolepicí pásky, kvůli kostření, tedy pokud se mu nechce patlat se s dráty.
Dakujem video Bozha, aspon vidime ako je s tymi 1400 rpm.
U predlzeneho Protosa dlhsia chvostova trubka zosilnuje vybraciu vrtulky, je to logicke, s tym treba pocitat. To som este dodal k tomu vybraciu.
Este k tomu vrtulku. Uz som to nastavil najlepsie ako sa dalo a mozem napisat, ze funguje dobre, by so povedal vyborne. Ale! Na Vbar som zapol ako posledne aj optimalizaciu vrtulky. A tam sa objavily moc velke hodnoty! To znamena, ze vrtulka je stale troska slaba a do prava vrtulnik len sotva otoci 360 stupnov za 1 sekundu. (pri 2200rpm)
Z toho vypliva, ze ani tie 72 mm-ove listy nie su najoptimalnejsie.
Preto ma aj Sniper, aj Logo 400SE 75 mm-ove listy. Do konca na Logo 400SE Mikado predava aj 85 mm-ove listy! A to nie je nahoda!
A s tym co sa tyka mna ukoncim debatu o vrtulku na predlzeny Protos, vlastne vsetko uz o tom som tu napisal, co som vedel.
Ked niekto bude mat tiez Vbar, ci Vbar klon a predlzeny Protos, moze opytat ake hodnoty mam pre vrtulku vo Vbar nastavene.
U predlzeneho Protosa dlhsia chvostova trubka zosilnuje vybraciu vrtulky, je to logicke, s tym treba pocitat. To som este dodal k tomu vybraciu.
Este k tomu vrtulku. Uz som to nastavil najlepsie ako sa dalo a mozem napisat, ze funguje dobre, by so povedal vyborne. Ale! Na Vbar som zapol ako posledne aj optimalizaciu vrtulky. A tam sa objavily moc velke hodnoty! To znamena, ze vrtulka je stale troska slaba a do prava vrtulnik len sotva otoci 360 stupnov za 1 sekundu. (pri 2200rpm)
Z toho vypliva, ze ani tie 72 mm-ove listy nie su najoptimalnejsie.
Preto ma aj Sniper, aj Logo 400SE 75 mm-ove listy. Do konca na Logo 400SE Mikado predava aj 85 mm-ove listy! A to nie je nahoda!
A s tym co sa tyka mna ukoncim debatu o vrtulku na predlzeny Protos, vlastne vsetko uz o tom som tu napisal, co som vedel.
Ked niekto bude mat tiez Vbar, ci Vbar klon a predlzeny Protos, moze opytat ake hodnoty mam pre vrtulku vo Vbar nastavene.
Mno, tak jsem dneska tu mrchu zvednul na druhý pokus ze země a zavisel.
Druhý proto, že ráno jsem odstřelil zadní listy - nezkontroloval jsem, kam kompenzuje vrtulka, takže při nastalé piruetě na zemi tráva udělala svoje. Dojmy v tuto chvíli mám smíšené:
Pozitivní:
- letí to
- je to příjemně autobusové, v porovnání s MiniProtosem
Negativní:
- ty otáčky 1600 se mi zdají nějak málo. Letí to, ale mám pocit jako by to bylo málo. Když přepnu na vyšší otáčky, je to lepší
- z nějakého důvodu nemám v regulátoru log z téhle session
Druhý proto, že ráno jsem odstřelil zadní listy - nezkontroloval jsem, kam kompenzuje vrtulka, takže při nastalé piruetě na zemi tráva udělala svoje. Dojmy v tuto chvíli mám smíšené:
Pozitivní:
- letí to
- je to příjemně autobusové, v porovnání s MiniProtosem
Negativní:
- ty otáčky 1600 se mi zdají nějak málo. Letí to, ale mám pocit jako by to bylo málo. Když přepnu na vyšší otáčky, je to lepší
- z nějakého důvodu nemám v regulátoru log z téhle session
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Gratuluji k prvnímu dvouzáletu