Veřejný blacklist

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět

Zřídit černou listinu prodávajích

Ano, byl by přehled o nepoctivých prodávajících
28
74%
Ne, bylo by to zneužitelné
10
26%

Celkem hlasů: 38

Zpráva
Autor
F104
Kontaktovat uživatele:

Veřejný blacklist

#1 Příspěvek od F104 »

Na modelbazaru se často objevuje varování před nepoctivými prodejci. Teď v posledním varování se inzerent přimlouvá za zřízení černé listiny...... Pokud bude zájem, mohu ji na www.rcbazar.cz dát.
Jenže: má to samozřejmě i druhou stránku, a to, aby nebyla zneužívána.
Z vlastní zkušenosti: před půl rokem jsem poštou poslal model nějakému pánovi na Moravu. Byl v něm motor MVVS 3,5ccm, s kterým jsem ještě týden přd odesláním létal v pohodě. Aby do krabice neukapávalo nějaké zbytkové palivo, zavřel jsem hlavní jehlu. Asi za týden mi přišel ne příliš slušný email od kupce, že motor je totálně v pr..li,že vůbec nechodí, atd atd.... Souhlasil jsem s tím, že mu tedy pošlu nový. Koupil jsem na modelbazaru jiný, pro jistotu ho doma vyzkoušel (chodil jako pila) a poslal mu ho. Když mi přišel ten od kupce ten původní "špatný", dal jsem ho opět do stojanu a vyzkoušel. Chodil samozřejmě bezvadně. Nenapadlo mne totiž, že kupce nenapadne zkusit v jaké poloze je palivová jehla. No to se nedivím že mu to nešlo ani nehodit, když měl zavřenou jehlu :D
Zřejmě bych se tedy ocitnul na černé listině i já, že prodávám modely se špatnými motory. Už vidím to sáhodlouhé vysvětlování jak to všechno bylo.....
Proto (ať se na mne "kupující" nezlobí) už nikdy nic poštou, jen osobní předání s možností vyzkoušení.
Souhlasili byste s tou černou listinou?
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

black list

#2 Příspěvek od BOSS8 »

Určitě ano. Do problému se může dostat každý, pokud se ale určitý prodejce vyskytne na black listu nápadně častěji, může to být signál k větší opatrnosti, pokud u něho někdo bude nakupovat.
balamel
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od balamel »

rek bych, ze takhle to nema moc smysl - blacklistovany podvodnik to priste zverejni pod jinym mailem.
Kdyz uz, tak neco jako ma ebay - za dobry obchod pozitvivni bod, vice bodu=duveryhodnejsi kontakt.
honzajs
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od honzajs »

Jo, jedině hodnocení pomocí hvězdiček a komentáře, tak jak je to na aukčních serverech. Nic jinýho se s tím nedá dělat
MENTOR, PROXIMA II, Sprinter
matyasek

#5 Příspěvek od matyasek »

mno lepsi by byla treba cerna listina RC Eshopu např za jak dlouho dodaji atd...
helbo
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od helbo »

mne sa stalo, že som si kedysi do FC-16 kúpil na modelbazare CAM PAC, dotyčný tvrdil, že je to originál, aj tak vyzeral.... akurát tak originál vytlačený papierik a originál zmrštený vo fólii, inak sa to na originál ani nepodobalo, keď som mu písal s5, tak už neodpisoval, keď sa to trošku utíšilo objavil sa mi na bazare zase ten istý CAM PAC a predával ďalej...
okrem iného bol hrozne predražený a potreboval som ho súrne, takže som si ho kúpil, našťastie fungoval tak ako mal...

možno by sa tá listina zišla, ale keď zverejníte niekoho mail tak Vám to nepomôže a hromadiť niekde oobné údaje hmmm, to by som asi nerobil
... urobíme tak, aby bolo dobré ...
pecaak

#7 Příspěvek od pecaak »

........
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“