nastavení nitro karburátor jehla+šoupátko

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Radas

nastavení nitro karburátor jehla+šoupátko

#1 Příspěvek od Radas »

Pokud je šoupátko plynu na max tak je jehla venku.Díval jsem se ještě na jeden karburátor kde je šoupátko otočně a zde při plném otočení je jehla stále zasunutá.Proto se ptám,je možné aby při plném výkonu byla jehla vysunutá ven?
V mém případě pokud dám plný plyn a jehla je venku tak se dostane do prostoru mnoho paliva a při ubrání a zajetí jehly se motor vytočí a spaluje přebytečné nasáté palivo

20150503_105036.jpg

20150503_105050.jpg
Lark

Re: nastavení nitro karburátor jehla+šoupátko

#2 Příspěvek od Lark »

Vypadá to, že o motorech nevíš vůbec nic, proto bych ti doporučil napřed nastudovat nějaké základy, třeba tady:
http://www.kolmanl.info/index.php?show=sm_serizeni#sm_serizeni_uv
a taky na to sání karburátoru dát filtr. Když vidím ten humus na karburátoru, tak ten motor brzy zničíš. Taky by bylo dobré si pro ten tvůj motor sehnat návod (pokud ho nemáš) a přečíst si způsob seřízení konkrétního motoru.
Dolfi

#3 Příspěvek od Dolfi »

Pod to se podepisuji.
Navic tryska bohatosti je moc vysroubovana. To kazdopadne.
Na tu trysku z boku nesahej vubec. To je prechodova tryska . Na tu kdyz maknes....muzes motor rovnou vyhodit.
Nasazenej filtr je pravda...pak neni videt na tu trysku.
Podivej se na stranky www.monako.cz
Tam najdes navod na serizeni motoru. Zasady se tykaji vsech motoru a kubatur uplne stejne.
Na vše mám SPEKTRUM :)
Jenom na manželku nefunguje :(((( :)))))
Radas

#4 Příspěvek od Radas »

S tou boční tryskou jsem nic nedělal již jsem to tak dostal proto se ptám páč to nemá logiku.V každém případě něco počtu více a pokusím se dát do pořádku,víceméně boční tryska jde zašroubovat pouze půl otáčky pod základní nastavení což je divné.
20150503_171728.jpg
FilipV
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od FilipV »

Karburátor každého motoru má doporučené základní nastavení, od kterého se potom "odpíchneš".
Pokud ho nemám, obě jehly napevno zatočím a hlavní povolím o 2-2,5 otáčky, volnoběžnou o 1,5-2 otáčky...
Radas

#6 Příspěvek od Radas »

Motor jsem osadil novou žhavící svíčkou poněvadž jsem nevěděl jak stará je původní a následně motor tedy karbec doladil.Auto jede jak ďas.
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“