Absima Team C Torch E TR8T

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Zpráva
Autor
Marek71
Kontaktovat uživatele:

Re: Absima Team C Torch E TR8T

#16 Příspěvek od Marek71 »

Tak mám za sebou prvý "tuning", očesal som zuby na páke serva riadenia, tak som zakúpil hliníkovú a už je vymenená. Zatiaľ drží:
http://mojefotogalerie.com/rc/index.php?/archives/152-Vymena-paky-serva-riadenia-podlepenie-karoserie.html

Inak žiadne problémy, len som podlepil karosériu Patex páskou, aby viac vydržala, na jednom mieste vpredu u kolesa už bola načatá :-) A ešte som kúpil teflonový sprej TF2 na mazanie.

Jo a LiPo alarm som nastavil na 3,3V na článok. A ani po 30 minútach jazdenia (samozrejme, opatrne a pomaly) nepípal, potom som musel skončiť kvoli tomu servu. A keď som dobíjal, dobil som asi 3000mAh. Tak si myslím, že toto nastavenie na 3,3V je OK a nechám to tak.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
martinD

#17 Příspěvek od martinD »

na ten srob co ide do tisichranu od serva davam lepidlo na sroby, inak sa povoli a potom sa tie prevody rozkusu.

karosku som naposledy podlepil paskou zo sklennych vlakien aplikovanou na take to hnusne zlte riedke tahave lepidlo na topanky, neviem si tu kombinaciu vynachvalit, fakticky som s tym klucovu cast karosky doslovne nadstavil tam kde uz odpadla uplne (kolo predneho drziaku), drzi sa dobre, spravim to odteraz s kazdou jednou novou, odporucam.

ked budes niekedy menit servo, nesetri na tahu, 18-20kg je pohoda

odpajacie napatie osobne preferujem vyssie, siel by som tak na 3,5. je to ohladuplnejsie k baterke (aj pri odpajani na 3.6 dostal jeden moj blaznivy znamy baterku na 3,25 , ked som pouzival 3,2 vacsinou som nabijal baterku v ktorej uz skoro nic co sa miliamperov tyka nezostalo)
dt-01,df-02,Asso b4.1,Sworkz s104,Ejebo,TLR 8ight-t 2.0,Xray xb9,Agama a8,Schumacher SVR,Xray XT8e
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Marek71 »

Díky. Ten šroub prilepim, to ma nenapadlo. Mam modrý Loctite. Inak, predtým sa mi zdalo, že to bolo trochu povolené. A nové servo už mám vyhliadnute, keď toto odíde, JX nejaké 20kg.

Ten LiPo alarm ak som nastavil na 3.6V, tak to potom pipalo hrozne rýchlo, po par minútach jazdy a pritom v baterke ešte bolo 3/4 kapacity. Ono, pokiaľ pri prudkom rozjazde klesne na chvílinku na 3.2V,tak sa nič nedeje, podstatne je, aby to takto nekleslo bez zataze. No uvidím, budem skúšať.
martinD

#19 Příspěvek od martinD »

ake mas baterky?
dt-01,df-02,Asso b4.1,Sworkz s104,Ejebo,TLR 8ight-t 2.0,Xray xb9,Agama a8,Schumacher SVR,Xray XT8e
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Marek71 »

Jedna sada je LRP 7600 mAh 55/110 C a ta druha je od Domanskeho 5400 mAh 60 C. Obe sady sú už jazdené, ale vypadaju v dobrej kondícii, články sú po jazdení rozidene tak o 0.03 V.
martinD

#21 Příspěvek od martinD »

Som myslel ci nemas dake spatne baterky, ked ti napatie pod zattazou tak vyrazne klesa.. znacka aj parametre su ale dobre, jedine ak by uz ich stav nebol top.

To je dobre ked mas odpajanie na reglery ze to caka na dlhsi pokles napatia, nereaguje to okamzite
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Marek71 »

To pipanie alarmu sa ozvalo asi po 15 minutách mierneho jazdenia, keď som mal nastavene na 3,6V na článok. Povedal by som, že to bol chvíľkovy pokles pri prudkom pridaní plynu. A myslím, že práve chvilkovy pokles k tým 3,5 - 3,6V je ešte v pohode. Tu je napríklad meranie čerstvej baterky, síce v lietadle, ale to je jedno a bola to 4s 2200 25C. Pokles pri odberu na urovni 20C bol až na 14,5 co je nejakych 3,6V na článok.

http://www.mojefotogalerie.com/rc/index ... soida.html

Chcelo by to nejaky logger, zaujímalo by ma, aké sú tam odbery a ako práve klesá napetie. Ale co som mal na lietadla, bol len do 100A. Alebo aspoň WattsUp, ci ako sa to volá.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Marek71 »

Premýšľal som, že aké asi prúdy tam tečú, kontinuálne a napr. narazovo pri prudkom rozjazde? Regl je tam 120A. Máte niekto predstavu ako je to u 1:8?

Co som našiel merak, tak je to max do 130A, napr.
http://www.dx.com/p/g-t-power-130a-2-4- ... Tvp__l-lJ8
martinD

#24 Příspěvek od martinD »

vygooglil som aj daky graf napatia lipo pocas vybijania, mas pravdu ze po tych 15min jazdy a vysokej zatazi to uz moze ist pod tych 3,6 urcite.

co sa 1/8 tyka, priemerny prud zistis lahko, napr ja ked vyjazdim v najvacsom moznom tempe za 20min (zaokruhlene nadol pre vypocty) 6700mah baterku, tak som tahal v priemere 20A. Treba len zobrat auto na nejake miesto kde tomu mozes davat konzistentne zabrat po dlhsiu dobu. Napr s 1/10 2wd som nonstop jazdou v trave vybil 4500ku baterku za 11minut, takze mi to vychadza na 24A priemer, coz je zaujimave porovnanie :)

Pozri sa do tohto vlakna: http://www.rctech.net/forum/electric-of ... times.html
jeden pan tam postol grafy zo zavodu, 15.57 priemer, 152.4A spicka. Podla grafu ale vyzera ze vacsinou idu tie spicky dakde medzi 100-120A, nie viac.

test bateriek, vidno pekne ako robi rozdiel rozne C (a nakoniec urcite aj rozny vyrobca)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-VM3PdHEJBw[/youtube]

kazdopadne ak niekedy kupis data logger, budu ma velmi zaujimat tvoje zistenia :)
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Marek71 »

Díky za zaujímavé info.

Ono, priemerný odber spočítať nie je problém - z času jazdenia a následne dobitej kapacity. A ako píšeš, ideálne to vyjazdiť na plný plyn a možeme to považovať za max. kontinuálny odber modelu. A ani nemusí byť 20 minut, stačí kľudne minúta, prvá minúta keď je ešte baterka čerstvá a dáva naozaj maximálne prúdy.

Skor ma zaujímali tie špičky pri rozjazde a brzdení. Našiel som už aj WattsUp do 150A, akurát, že to zaznamená akurát špičky - max. prúd, min. pokles napetie a max. výkon. Logger by bol lepší, presne ako ten čo si daj odkaz na tie grafy, to je Eagletree logger, kedysi som mal jeho staršiu verziu v liedadle. Tak uvidím, či do toho vrazím tie prachy :-)
martinD

#26 Příspěvek od martinD »

niet zaco :) ..mna tiez bavi sa z casu na cas v tychto veciach vrtat, zial z financnych dovodov iba prostrednictvom googlu. Toto je jedna oblast - prudy, vykony pri roznych prevodoch, napajacom napati, roznych motoroch. Druha je samotna cinnost tych elektromotorov, obcas sa clovek stretne so zauzivanymi tvrdeniami, , potom zisti ze nie su pravdive a verim ze takych je tam vela na pochopenie.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Marek71 »

No... asi tak, z finančných dovodov už asi nebudem kupovať logger, ale pravdepodobne nejaký jednoduchý WattsUp. Mal som ale kedysi oba, keď som ešte lietal, nejakú dobu som ich používal a ak by ťa zaujímalo, mám z toho obdobia nejaké merania, poznámky a grafy:

http://mojefotogalerie.com/rc/index.php ... ka-a-pohon

A je tam ešte aj ďalšia stránka
martinD

#28 Příspěvek od martinD »

presiel som to vsetko, no skoda ze sa to tyka lietadiel a stymi ja nic nemam :) zaujimave tie zmeny vrtuli : zmenam prudu a vykonu. Keby to boli zmeny prevodov na aute.. :)

podla mna ak uz nebudes mat loger, tak najlepsi udaj co sa testovania tohto u auta tyka, bude prave ten odber z baterky, teplota, cas a vsetko toto pocitane za jedno kolo (+ priemerne udaje), za predpokladu ze si na trati. Spicku mozes dosiahnut zmenou prevodov vyssiu v jednom mieste na trati, ale vsade inde to pobezi lepsie (zavisi na tom kolko casu motor stravi ako velkou pracou v akych otackach - takze jazdecky styl + prevod + charakter trate hraju rolu). Ked len tak jazdis nahodne bez systemu(bez sustavneho opakovania tej istej sekvencie poziadaviek na motor) tak to povie len velmi malo, staci ze zmenis dlzku rovinky aku jazdis niekde na luke a mas skreslene data (motor poslels do inych otacok ako obycajne)
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Marek71 »

Nejaké videá, žiadna akcia, ja som točil a auto riadili synovia môjho známeho (6 a 9 rokov). Ešte dobre, že som vzal tú lepšiu vysielačku, mohol som im stiahnuť plyn na nejakých 10-15% a mohli si zajazdiť v pohode a bez stresu, že to zničia. Postupne im budem pridávať.

Týmto štýlom jazdili asi 40 minút a dobíjal som len cca. 3000mAh :-)

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=CbWOaWMFXNE[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=qiqvUWobW4k[/youtube]
martinD

#30 Příspěvek od martinD »

Si mal radsej jazdit ty :D ... V pomalom tempe to zerie fakt ze malo, na 6700 baterku mam pocit ze to prejde do 30km popri nohe
Odpovědět

Zpět na „Auta“