Ahoj potřebuju pomoc, je tu někdo kdo zná simatic s5?
Jde mi jen o základní funkce.
Kde je uloženej program , jestli je možný aby se ztratil atd.
Nebo jestli to umí někdo přečíst a řict co je špatně.
Díky
Simatic S5
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Simatic S5
Mistik 125- 2x ,panic biplane, F4u,p40
DX7
DX7
Re: Simatic S5
kacer08 píše:Ahoj potřebuju pomoc, je tu někdo kdo zná simatic s5?
Jde mi jen o základní funkce.
Kde je uloženej program , jestli je možný aby se ztratil atd.
Nebo jestli to umí někdo přečíst a řict co je špatně.
Díky
S5 je viacero typov...
Program môže byť uložený v Eprom, alebo RAM.
Eprom je tmavočervený zasuvný modul rozmer panelu ktorý trčí je cca 60*15 mm - dlžka cca 100mm Po reštarte sa program naťahuje z eprom ak je....
Ram je napajaná z baterie - je tam žltá kontrolka bat - svieti ak je slabá batéria.
Môže byť aj varianta - program eprom - data v ram. Ak sa stratia data z RAM - nemusí ti to chodiť korektne.
Môže byť aj opačný prípad - v RAM sú vtakoviny a bateria ich drží - reštart nepomôže - drží to aku.....
Alebo môže byť kontrola komponentov- ak je neaký vadný, alebo inak nakonfigurovaný - padne ti to do poruchy.....
Môže chýbať neaký komponent na ktorý sa program odvoláva - nepôjde ti to. Mal som aj prípad, že programátor sa zavyžíval a naprogramoval kontrolu Aku - bola slabá a S5 spadla do poruchy.... Výmena všetkého nepomohla - program sa vôbec nerozbiehal.... po výmene batérie OK.
Ťažko radiť.....
Manuall mám v práci a podrobnosti si moc nepametám - predsalen S5 je historický kúsok a večšinou chodia bez problémov.....
Hoď neaké foto - polohy prepínačov a stav kontroliek......
To oranžové je EPROM Nad vstupmi sú červené LED - nesmú svietiť..... musí svietiť Run, nesmie svietiť stop a nemala by svietiť bat.....
Naposledy upravil(a) lubo1 dne úte 21.04.2015 23:59, celkem upraveno 1 x.
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Oranžové paměti jsou pouze v nižších řadách S5, Vyšší řady (S5-135, S5-155) jí mají šedou. Typ je tam většinou napsaný.
Pro přečtení obsahu paměti potřebuješ program Step5 (existují i alternativní programy od jiných SW firem - např. Step for Windows (nebo tak nějak)) a převodník mezi RS232 ( nebo USB) a TTY (=smyčka 20mA) - pro připojení PC k S5.
A nainstalovat Step5 na něco novějšího, než WinXP asi už nepůjde, aby to korektně chodilo a komunikovalo.
V paměti S5 je uložen čistý kód, bez jakýchkoliv komentářů a symbolických adres, takže pokud není k dispozici záloha zdrojového programu, velmi obtížně se v tom vyznáš, pokud se nejedná o něco extra jednoduchého. Program pro S5 je v PC soubor s příponou .s5d, případné symbolické adresy jsou v dalším souboru s příponou .seq.
Pro přečtení obsahu paměti potřebuješ program Step5 (existují i alternativní programy od jiných SW firem - např. Step for Windows (nebo tak nějak)) a převodník mezi RS232 ( nebo USB) a TTY (=smyčka 20mA) - pro připojení PC k S5.
A nainstalovat Step5 na něco novějšího, než WinXP asi už nepůjde, aby to korektně chodilo a komunikovalo.
V paměti S5 je uložen čistý kód, bez jakýchkoliv komentářů a symbolických adres, takže pokud není k dispozici záloha zdrojového programu, velmi obtížně se v tom vyznáš, pokud se nejedná o něco extra jednoduchého. Program pro S5 je v PC soubor s příponou .s5d, případné symbolické adresy jsou v dalším souboru s příponou .seq.
Děkuju rozhodně jsem neměl v úmyslu zkoušet pochopit
Program
pokud by byl smazanej vyjmul bych plc a poslal výrobci
Aby tam nahrál to co tam schází.( i kdyz jak mi bylo řečeno, částka by byla vysoká)
Nefungovalo to jen kvuli pojistce uvnitř plc , myslím že je problém vyřešen a plc chodí.
Děkuju všem za pomoc. Michal
Program
Aby tam nahrál to co tam schází.( i kdyz jak mi bylo řečeno, částka by byla vysoká)
Nefungovalo to jen kvuli pojistce uvnitř plc , myslím že je problém vyřešen a plc chodí.
Děkuju všem za pomoc. Michal
DX7
DX7
Na jakém zařízení je S5tka použita a v jaké společnosti - pokud to není tajné ?
Simatic s5 95f mozek vysokozdvižné plošiny.
Je to vysokozdvižná plošina taurus 18-200 na podvozku daf .
Výrobce plošiny je Custers hydraulics nevím jestli jsem to napsal správně.
A společnost zatím žádná až se rozchodí je na prodej.
http://kacer08.rajce.idnes.cz/Plocha/#image.jpg
Je to vysokozdvižná plošina taurus 18-200 na podvozku daf .
Výrobce plošiny je Custers hydraulics nevím jestli jsem to napsal správně.
A společnost zatím žádná až se rozchodí je na prodej.
http://kacer08.rajce.idnes.cz/Plocha/#image.jpg
DX7
DX7