Zdar lidi, dnes proběhl po půl roce zimního klidu ve školce test schopnosti řízení letu. Nic se nerozbilo, vše proběhlo v pořádku. Těším se až se s váma potkám ve školce a nebo u závory.
Digis píše:Zdar lidi, dnes proběhl po půl roce zimního klidu ve školce test schopnosti řízení letu. Nic se nerozbilo, vše proběhlo v pořádku. Těším se až se s váma potkám ve školce a nebo u závory.
Tak mi to nedalo a šel jsem to večer taky zkusit. Jednu baterku jsem visel celkem slušně. A při druhé se mi nějak rozvibroval kříž a to tak, že mi asi vlítl to rotoru a ten ho uťal. Mám kříž z 5mm karbonové kulatiny. Bylo to asi dva metry nad zemí, takže to horší přistání v mém začátečnickém úleku odnesla ještě jedna noha podvozku.
Z čeho mám udělat ten kříž, aby byl pevnější a nevibroval tolik? Nebo je takové vibrování už signál na nějakou chybu a mám něco hledat?
Díky za rady.
ASW-17, Sea Beaver, Piper PA-18 Super Cub JETI DS-16
Takhle Ti to asi nikdo jednoznačně nepoví. Možná vibruje něco na heli, možná nevhodně udělaný kříž. Já jsem měl na E-325 pro zkoušku piruety v přízemní výšce kříž ze 4ks smrku 5x10mm - vždy dvě a dvě lišty společně kvůli překřížení a tuhosti. Zhruba od 50cm nad zemí už kříž (pro 450) většinou stejně nic nezachrání.
Vážka píše:Tak mi to nedalo a šel jsem to večer taky zkusit. Jednu baterku jsem visel celkem slušně. A při druhé se mi nějak rozvibroval kříž a to tak, že mi asi vlítl to rotoru a ten ho uťal. Mám kříž z 5mm karbonové kulatiny. Bylo to asi dva metry nad zemí, takže to horší přistání v mém začátečnickém úleku odnesla ještě jedna noha podvozku.
Z čeho mám udělat ten kříž, aby byl pevnější a nevibroval tolik? Nebo je takové vibrování už signál na nějakou chybu a mám něco hledat?
Díky za rady.
Místo kulatiny bych zkusil karbonovou trubku.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
Tak jsem byl dnes ve školce vyzkoušet vrtulník, něco ve mě říkalo nechoď. Ale neposlechl jsem a nedopadlo to dobře, teda spíš dopadlo až na zem. Při třetí baterce pohodového letu jsem si nebyl jistej polohou vrtulníku tak jsem cvaknul záchranu, jaké však bylo moje překvapení, když šel vrtuník sice dovrchu, ale rozmotal se a byl neřiditelný, tak jsem dal jen TH a cyklikou se snažil zmírnit pád. To se podařilo, odnesl to jen podvozek, ostruha a převod vrtulky. Bylo to taky tím, že jsem padl do sousedního pole kdy bylo asi 40cm vysoká tráva. Nejvíc mě na tom štve, že jsem s tím nemohl nic dělat a navíc nevím co se vlastně stalo. Napadá mě snad, že se zasekla ocasní vrtulka v krajní poloze, co se mi asi třikrát stalo vloni na zemi.