Nepotřebuji výpis dílů, zajímá mě jen na kolik to celkově vyjde. Pro posouzení zda je levnější si něco takového pořídit nebo je lepší nechat si t vyříznout od někoho kdo už podobnou výbavu má
Za kolik se dá postavit malá laserová řezačka?
Za kolik se dá postavit malá laserová řezačka?
Máte někdo aktuální představu za kolik se dá dnes postavit (případně levně koupit) malá laserová CNC řezačka? Stačí aby to bylo schopné uříznout cca 4 mm překližku, pracovní plocha by klidně stačila do velikosti A4.
Nepotřebuji výpis dílů, zajímá mě jen na kolik to celkově vyjde. Pro posouzení zda je levnější si něco takového pořídit nebo je lepší nechat si t vyříznout od někoho kdo už podobnou výbavu má
Re: Za kolik se dá postavit malá laserová řezačka?
Postavit to není tak jednoduchý a hotová čínská se dá pořídit kolem 30 000. Někde jsem ale viděl už i za něco přes 20.000, ale kde to bylo si už nepamatuji. Třeba tento ? http://stroje.hyperinzerce.cz/lasery/in ... TUSl_A4gng
Docela mě zarazilo v popisu na tom odkazu "řezání skla". To se taky laserem dá? Při tom na kov píše o pastě (nejspíš kvůli odrazu). Jak je to potom u skla a co dělá pnutí v místě řezu, díky ohromným tepelným rozdílům? Nějak si to nedokážu představit.
CO2 laser sklo jen gravíruje (drobné prasklinky na povrchu), rozhodně neřízne. Kovy taky ani náhodou Neřízneš ani alobal. Opět se dá jen značit a to právě pomocí té pasty, která se napéká na kov. Dá se ale gravírovat do eloxu.
Co se 4mm překližky týče, tak na leteckou při laseru 40w zapomeň. Respektive ono to půjde, ale pojedeš ji několikrát kolem dokola a to je prostě pruda.
Topolku 4mm pojedeš s trubicí 40w tak odhadem 8-10mm/s. Prostě pomalu.
Pokud nemáš v plánu opakovaně něco dělat na kšeft, tak nemá cenu to stavět, ale nechat si to vyřezat. Pokud to máš na kšeft, tak kup silnější. 40w strojek je určen opravdu hlavně na gravírování, nikoli řezání.
Papíra
Co se 4mm překližky týče, tak na leteckou při laseru 40w zapomeň. Respektive ono to půjde, ale pojedeš ji několikrát kolem dokola a to je prostě pruda.
Topolku 4mm pojedeš s trubicí 40w tak odhadem 8-10mm/s. Prostě pomalu.
Pokud nemáš v plánu opakovaně něco dělat na kšeft, tak nemá cenu to stavět, ale nechat si to vyřezat. Pokud to máš na kšeft, tak kup silnější. 40w strojek je určen opravdu hlavně na gravírování, nikoli řezání.
Papíra
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz
www.vpmodel.cz
Sice nevím jak to funguje, ale sklo se laserem gravíruje.
A když se ptal na to kolik by to stálo postavit si vlastní, tak odhaduju kolem 17-20kkč. Jen trubice bude za cca 5000kč (40w), zdroj k ní kolem 2,5 - 3kkč, zrcátka a čočka v levném provedení okolo 1kkč. Ostatní mechanika cca stejná jako u stejně velké gravírky.
www.vpmodel.cz
www.vpmodel.cz
- jaroslav.falcon
na banggood od 6000 a mají i laser 1W, což je docela málo. Ideální 80 a více.
jaroslav.falcon píše:na banggood od 6000 a mají i laser 1W, což je docela málo. .
Což je sakra málo pokud chce ŘEZAT 4MM PŘEKLIŽKU. 80W ok, ale to je řádově o jiných pěnězích o velikosti.
www.vpmodel.cz
www.vpmodel.cz
Na eBay zrovna někdo prodává 100W laser viz tento odkaz