Dinoklub-Dinoletiště 3

Vlákna jednotlivých modelářských klubů.
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Zamčeno
Zpráva
Autor
PEO
Kontaktovat uživatele:

Re: Dinoklub-Dinoletiště 3

#811 Příspěvek od PEO »

Aha ,tak o tom nic nevím a je mi to celkem fuk :mrgreen:
Na druhou stranu se společně známe právě z Dina a s kluky co lítají s ,,mixérama ,, to bylo vždy v pohodě . Kdykoliv jsme se společně domluvili kdo půjde do vzduchu , pomáhali s údržbou letiště atd.
Myslím , že i když zde už moc nepíší ,tak to aspoň čtou a dají mi za pravdu .
Dej blbci funkci,on vymyslí lejstro!!!
http://www.peomodel.websnadno.cz/
ciko7

Re: Trnávka

#812 Příspěvek od ciko7 »

AVALON57 píše:Jo, vím, že to je diskuse na DINO, jen jsem reagoval na dotaz k Trnávce., kde bohužel v minulosti tito černí lítači způsobili dost strastí nejen v dědině, ale i na mošnovské věži...

není to NIC proti klukům z DINA :-) :-), ani jiným, kteří se o svá letiště staráte.

Je to o lidech, kteří arogantně nedodržuji nic ... a problém můžou způsobit kdekoli, kde jen přijdou a ignorují všechny standardy :-(

Avalon57... můžeš být konkrétní k věci, jakým způsobem helináři způsobili nějaký rozruch na Trnávce a v Mošnově ? Tady si myslím, že jsi docela mimo mísu. Lítat na Trnávce nám bylo povoleno přímo majitelem(předsedou). A o problému s Mošnovem také nevím. Tak daleko nám ty heliny zase nelítají,abychom narušili letový provoz. A když se konala oficiální heli akce Trnávka, bylo povolení řádně vydáno a vždy se lety ladily s ŘLP Mošnov. Tak buď tak hodný a nenavážej se tady do helinářů a nešiř bludy mezi lidmi.
Compass 7HV, T-Rex 700E [img]http://alefnula.wz.cz/modely/rcmania/rcheliholics.png[/img]
Ezio

#813 Příspěvek od Ezio »

AVALON57 píše:Jo, vím, že to je diskuse na DINO, jen jsem reagoval na dotaz k Trnávce., kde bohužel v minulosti tito černí lítači způsobili dost strastí nejen v dědině, ale i na mošnovské věži...

není to NIC proti klukům z DINA :-) :-), ani jiným, kteří se o svá letiště staráte.

Je to o lidech, kteří arogantně nedodržuji nic ... a problém můžou způsobit kdekoli, kde jen přijdou a ignorují všechny standardy :-(

Taky by mě zajímalo, kteří helináři?? Ono je celkem jednoduché mrsknout všechny "co lítaj s motykou" do jednoho pytle, a ti, že vlastně za všechno můžou a všude dělají bordel.

Buď lítáme ve skupince, nebo jdu sem tam sám, ale VŽDY tam,kde je to povoleno, a zároveň nikoho a nic to neohrožuje! Tolik za mě.
Fly & land in safe.
DEVO 10 - Deviation4, Agile 7.2, T-REX 450L, 450 DFC, V120D02S, Cessna 400
seltino

#814 Příspěvek od seltino »

AVALON to by me zajimalo kde jsi na takovou vec prisel. Jsem helinar co lita na Trnavce a jsem clenem klubu a radne platim poplatek jiz nekolik let, stejne jako zbyvajici 2 helinari kteri na Trnavku pravidelne litat chodili..... Tve osoceni se mi vubec nelibi, takze bud prosim konkretni a nesir tady takove bludy. Celkem by me zajimalo o jakych problemech s Mosnovskou vezi a vesnici tady mluvis. Heliny nelitaly nikdy tak vysoko a blizko vesnice jako panove mistni panove s letadlama.. Maximalne jsem zazil nekolik uletu letadel co byly jiz daleko a vysoko ze na ne pilot uz poradme nevidel a letadlo ztratil. Co se tyce tvych cernych litacu, na Trnavce nebylo nikdy zakazano litat neclenum letiste Trnavka. Kazdy clen letiste Trnavka mohl po neclenech letiste vyzadovat jednorazovy poplatech ve vysi 50 kc za litani k cemuz ale nikdy nebylo pristoupeno. Jsme modelari bez ohledu na to zdali mame letadlo ci vrtulnik a pripada mi to pritazene za hlavu aby lidi kteri na Trnavku standartne litat nechodi protote bydli 40-50 km daleko museli platit rocni poplatek za par navstev do roka. Pokud na Trnavce nekdy nejake problemy byly tak s lidmi co si plochu letiste pletli s motokrosovou drahou a driftovaci trati coz neni prace letadlaru ani vrtulnikaru.....
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
AVALON57

#815 Příspěvek od AVALON57 »

Omlouvám se za nepřesnou formulaci "diskutující, zejména helináři" /opraveno/ Mé oznámení bylo směřováno těm, kteří na Trnávce lítají bez povolení, ne pouze proti vrtulníkům.
Rozčilujete se zbytečně Ti, kterých se to netýká.
Je pravdou, že ani členové nevybírali od cizích poplatky /je nereálné to uhlídat/, proto moje věta: "benevolence skončila".
A problémy v dědině a na letišti mají hlavně na svědomí letci bez tlumičů, lítající nad dědinou a v její blízkosti, a bez oznámení řídícímu lítání...
Pokud Trnávka dostane vyjímku, pak její dodržování mohou zajistit modeláři s platným povolením, kteří budou seznámeni co a jak je nutné dodržet. Proto mé doporučení těm, kteří si tam lítají načerno, aby si hledali jinou plochu.
Jsem přesvědčen, že je to jen a jen ku prospěchu věci a k udržení modelářského provozu na Trnávce!
Avalon57
PEO
Kontaktovat uživatele:

#816 Příspěvek od PEO »

Tímto bych tuhle diskuzi v sekci DINOLETIŠTĚ ukončil a navrhuji AVALONOVI , aby si založil nové téma ,,Trnávka,, :idea:
Zbytečně se zasírá tohle vlákno ,,Dinoletiště 3,, :wink:
Imm0rta1

#817 Příspěvek od Imm0rta1 »

Dělal jsem na disku pořádek a narazil na několik foteček ze vzniku Dinoletiště :). Řekl bych, že tady ještě nebyly. Tedy výjmě těch z loňského sekání ty jsem tady asi už dával. Jinak včera a dneska jsme to byli proletět a zdá se být vše v pořádku. Akorát jsem z plochy uklidil dvě pohozené pet láhve. Tráva už se pomalu začíná zelenat na novou sezónu a kromě nás nikdo, kde všichni jste?

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek
petan64

#818 Příspěvek od petan64 »

No paráda! Už jsme skoro zapomněli kolik to stálo úsilí. Po letošní zimě je letiště ve skvělém stavu, takže se ta práce vyplatila. Doufám, že brzy obnovíme i klubové www stránky a bude tam celá galerie...

A protože se konečně umoudřilo počasí, proběhl dnes i slavnostní zálet nového modelu F5J! Petr (draceq) úspěšně odstartoval s vlastnoručně postaveným soutěžním letadlem - to se dnes už tak často nevidí! I když nepříjemně foukalo, dopadly první starty výtečně. Takže Petrovi blahopřejeme! Doufám, že na soutěžích bude mít úspěchy a zatopí i mnohem dražším kompozitovým speciálům... :)
Alegria - nový stroj na Dinu
Alegria - nový stroj na Dinu
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich
PEO
Kontaktovat uživatele:

#819 Příspěvek od PEO »

Jůůůů , ten Draceq je ale prcek :D
Taky blahopřeji. Já jsem dnes sadil na zahradě melouny,tak jsem zvědav co vyroste... :mrgreen:
petan64

#820 Příspěvek od petan64 »

A my si říkali kde jsi!? Takový hezký den a ty nikde! :o :D

On Petr není prcek, má jen opravdu velikého ptáka... :lol:
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich
PEO
Kontaktovat uživatele:

#821 Příspěvek od PEO »

:lol: :lol: :lol:
draceq
Kontaktovat uživatele:

#822 Příspěvek od draceq »

petan64 píše:On Petr není prcek, má jen opravdu velikého ptáka... :lol:

Si piš :mrgreen:

Jinak, první dojem byl, že je to příšerně divoké, jenže za to mohly částečně poryvy větru a hlavně moje prasácké výchylky plovoucí výškovky :mrgreen: Po lehkém trimu se to začalo chovat o dost kultivovaněji a na to jaké byly podmínky (vítr víc než nepříjemný na létání, natož na zálet), to nakonec začalo reagovat velmi slibně i na termiku, která zdrhala po větru jak Bolt v nejlepší formě :mrgreen: .

Ještě se s tím musím pořádně sžít, lehce to poladit, ale myslím, že to nebude úplně stroj k zahození :wink:

Ještě přihodím graf z výškoměru z prvního pobytu ve vzduchu a pár fotek ve společnosti dvouapůlmetrových Daidalů, které jsem fotil pro případ, že by se náhodou zálet nepovedl, tak abych měl aspoň památku :mrgreen: :mrgreen: :)

WP_20150411_002.jpg

WP_20150411_004.jpg

WP_20150411_005.jpg

Alegria zálet.png
Nahoru to padat nebude a dole to najdem.....
PEO
Kontaktovat uživatele:

#823 Příspěvek od PEO »

Jsem zvědav,co budeš stavět za rok :D , když tohle vypadá tak na čtyři metry...
Bude ,,šestimetr,, ? :lol:
Jinak je to krasavec,uvezl by i synovo morče :mrgreen:
PEO
Kontaktovat uživatele:

#824 Příspěvek od PEO »

Dnes bylo opět krásně , tak mě mladší syn přemluvil na kolo . Trošku sice větrno , ale i tak jsem do batůžku hodil quadrocoptéru KODO a Tom se učil poletovat :P
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UgBVgaV-DbA[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WYqDGYVyy00[/youtube]
kovy
Kontaktovat uživatele:

#825 Příspěvek od kovy »

draceq píše:
Ještě přihodím graf z výškoměru z prvního pobytu ve vzduchu a pár fotek ve společnosti dvouapůlmetrových Daidalů, které jsem fotil pro případ, že by se náhodou zálet nepovedl, tak abych měl aspoň památku :mrgreen: :mrgreen: :)

No teda Péťo, hotovej "Maxiobr" :-)
Fakt pěkné éro, už se těším až ho uvidím v reálu.
Eclipse 7 - Tuning Palík (FM 35MHz - 71k, FRSKY 2,4GHz)
Zamčeno

Zpět na „Kluby“