Mini H FPV quad 250

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
xxkarlosxx

Re: Mini H FPV quad 250

#1471 Příspěvek od xxkarlosxx »

Ancistrus01 píše:¨

Jo už to jede, jen musím ještě trochu zvednou rychlost loopingů (ale nevím kde? :) ) v OpenPilotoj mi vyhovovalo 500-600 deg/s. Stejně bych to chtěl v CleanFlight...

V PID záložce:

Na pravé části obrazovky: Roll,Pitch rate --- já mám 0,50 to přibližně odpovídá tomu co chceš,možá 0,45......Už jsem tam měl i 0,65 a to je mazec..
Blade 130 x,Trex 150,Epic 280,VORTEX
vylizplech

#1472 Příspěvek od vylizplech »

Ahoj, nechce se mi zakládat nové vlákno kvůli takové blbosti, ale nevíte někdo o vrtulích na koptery 5x3, které jsou vhodné i na reverzní chod? Buďto nějak špatně hledám, ale nemůžu nic najít, nebyl by nějaký odkaz?
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
krtek2k

#1473 Příspěvek od krtek2k »

Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
vylizplech

#1474 Příspěvek od vylizplech »

krtek2k píše:http://flyduino.net/Multikopter-Propeller-CW-CCW_65

Diky
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
graup15

#1475 Příspěvek od graup15 »

Tak už mi to taky lítá. Není mrška zdaleka dodělaná a zatím lítám na normální Futabí přijímač.
Přílohy
DSCN0907.JPG
DSCN0903.JPG
zzutec

#1476 Příspěvek od zzutec »

Pěkná "cihla".
Musím postnout tu svoji.

Rám: Ge260 karbon z BG
Controller: CC3D klon FW OpenPilot
Esc: Emax Simon 12A (PWMSync mód v OP)
Motory: DYS 1806 2300kV
RX: D4R-II CPPM
FPV TX: Boscam TS351 (zatím v krabici)
FPV kamera: Nějaká Sony 700tlv CCD (na cestě)
Ostatní: nějaké ledky a discovery buzér

Hmotnost bez FPV a bez baterie 290g. Baterie valím 1400MAh traxxas 40C z HK (cca 120g)

[album]5067[/album][album]5058[/album]
vbalko

#1477 Příspěvek od vbalko »

jaky vRx a monitor, nebo bryle?
ST
Kontaktovat uživatele:

#1478 Příspěvek od ST »

Já se pochlubím s posledními vylepšeními svoji QAV250. Trochu jsem si hrál s vyosením kamery i držáku pro mobius zatím 10st. Ale zdá se to pořád málo. Jak se to rozhuláká, tak horizont mizí. 8O

Trocha neupraveného videa z dnešního poletu za větrného počasí.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CCcz4WN9xiI[/youtube]
Přílohy
qav250_0016.jpg
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
graup15

#1479 Příspěvek od graup15 »

No pěkně..mooc pěkně ti to chodí. To já s tím dneska poprvé fláknul.
Jindra to dnes viděl I s nazou se to umí řádně rozvášnit. Akorád pilot to při řízení na oči podělal. :-)
Tahle malá mrška je naprosto něco jiného než velká a těžká mašina. Tohle je až neskutečně čiperné. Začínám se učit od začátku...
ST
Kontaktovat uživatele:

#1480 Příspěvek od ST »

No pořád se učím. Minule jsem nasadil nové vrtule a trochu jsem to pri vykrutu kolem 2m nad zemi nedokončil a pochopitelne 3 vrtule to nedaly. Ale jinak nic co by stálo za opravy. Prostě ja rád litam co nejniž co to jde. No někdy to az tak nejde. Ale to se nějak vstřebá. :lol:

Zásadně litam přes FPV. Na oči to je nuda.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#1481 Příspěvek od jindraj »

graup15 píše:No pěkně..mooc pěkně ti to chodí. To já s tím dneska poprvé fláknul.
Jindra to dnes viděl I s nazou se to umí řádně rozvášnit. Akorád pilot to při řízení na oči podělal. :-)
Tahle malá mrška je naprosto něco jiného než velká a těžká mašina. Tohle je až neskutečně čiperné. Začínám se učit od začátku...

jo jo byl jsem u toho :) bylo to zajímavé, i když nic moc epického :) ... nebýt toho, že se ztratila matička tak ani nebylo o čem psát :) ani vrtulka se nezlomila, jen vyšroubovala. Chtěl jsem si tu daliborovu nazu vzít do ruky, abych zjistil rozdíl, ale stačil to uzemnit, než mi to půjčil :) ... ho podezřívám, že udělal řízenou nehodu aby měl na co se vymluvit a nemusel mi to dát do ruky. tak zatím srovnání nemám.

Jinak pro zajímavost ... včera flěšnuty původní RCTIMER 16A regy na BLHeli 13.2. ... nastaveno dle krtka a několik prvních poznatků:
1) proti SimonK jsou děsně ukecané. Toho pípání na začátku je jak ve slepičárně :) ... navíc tedy mám dojem, že si každý pípne v jinou chvíli, tak je to hotový orchestr ... ale zkalibrované jsou a roztáčejí se hezky stejně .. o to žádná;
2) škytance, co jsem měl doposud jsem od fleše zatím nevygeneroval. Včera v noci jsem v garáži vylétal snad 5 baterek a nic. Drobné záchvěvy co tam vidím už mi přijdou jako přirozené nevyladění PID ... létám zatím v tom úplně defaultním nastavení. Tak budu zkoušet dál, ale vypadá to zatím nadějně ... ťuk ťuk .... Nicméně noční testování po garáži je na vrtule náročné (no ono kdybych tam jen způsobně stál ve vzduchu, tak by to bylo fajn, ale jak jsem se nudil u třetí baterky, tak jsem tam začal nějak kroužit a postupně jsem odrbal 3 vrtulky :) ... no snad brzy dorazí zásilka z HK, jinak nemám brzy s čím lítat :)
3) chod reglů je teď takový ... "zajímavý". Točí se na rozdíl od SimonK prakticky od 0 otáček. SimonK běžely rovnou v nějakých ne úplně malých otáčkách. Přijde mi plynulejší průběh plynu. reakce výborně rychlé, ale na to jsem si nestěžoval ani u SimonK. Přijdou mi trochu hlasitější motory, ale to se mi možná jen zdá.
4) i přes opakované kalibrace a vymazání jednotky se mi na tom objevuje silný drift ... při normální orientaci jednotky směrem dopředu, při orientaci otočené o 90st co tam mám pak doleva. Když se to objeví nejde vytrimovat. Někdy je větší, někdy menší a někdy se zvětšuje a zmenšuje během jednoho letu. Zkusil jsem nakonec prohodit desku za desku (jedno CC3D z BG za druhé CC3D z BG) ... oboje s jinak identickým nastavením a identickým setupem a stejným uchycením ... včetně vrtulí a tak. Druhá deska to nedělá. respektive táhne malinko na druhou stranu, ale vždy stejně a jen nepatrně ... tedy normální běžná věc pro lehký trim nějakých 2-3 pípnutí a hotovo (na té první jsem někdy se několikrát dostal na 27 -30 a letěla stále dál) ... takže asi bude nějaká divná deska. Já nevím, že mám na tohle takovouhle nežádoucí kliku. V týdnu snad dorazí i mrňous z ReadymadeRC, tak uvidíme, jak to bude v porovnání s ním ... desek bude dost :)
krtek2k

#1482 Příspěvek od krtek2k »

nezdá se ti to, blheli opravdu hučí jako cikáda, simonk je komárek :)
Drift? Jakej? Od akcelerometrů? Od gyr? Když vypneš akcelerometry furt to driftuje?
neřešit a lítat :)
Frsky X10S Carbon
graup15

#1483 Příspěvek od graup15 »

No nějak došli prašule na kraviny...tak zatím budu lítat s Nazou, ale až to dodělám a pouze na brýle. Tam bych s tím tak blbě nefláknul..grr jsem si spletl orientaci a správnou korekci jak naprostý začátečník.
Ale pak jdu do Naze 32. Ta Naza s tím létá spolehlivě, ale při velké rychlosti a prudkém obratu s tím má evidentně plné zuby práce a nějak nestíhá ..holka jedna. Když se juknu na video od Standy jak to v kvaltu ohne a quad se ani nehne...to se mi líbí.
Prostě nějak mám pocit,že Naza je jistota, ale taky je spíš na pomalejší létání. Na kravení ve fofru to není.
PS..už jsem to vyfoukal,vyčistil a matičku seženu raz dva :-)
krtek2k

#1484 Příspěvek od krtek2k »

No vidíš , ještě kousek a my tvé vyznání překonvertujeme :)
Frsky X10S Carbon
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#1485 Příspěvek od jindraj »

krtek2k píše:nezdá se ti to, blheli opravdu hučí jako cikáda, simonk je komárek :)
Drift? Jakej? Od akcelerometrů? Od gyr? Když vypneš akcelerometry furt to driftuje?
neřešit a lítat :)

rád zkusím ... ale úplně blbá otázka ... jak vypnu akcelerometry? jsem nějak žil v domnění, že ty jsou na desce a ta si je prostě používá jak potřebuje

jinak když tohle začne dělat, tak se s tím létá fakt blbě. Teprve se učím se na FPV a když to pak jede někam divně (a docela fofrem) bokem, tak v tom vzduchu snadno dělám chyby. respektive tam kde bych si normálně odpočinul, uklidnil se a jel dál tady MUSIM zasáhnout a jak to nemám v paži tak je slušná šance, že tam začnu dělat kraviny. Mě šlo primárně o to odstranit ty cukance v pohonu, kdy se to dokázalo nečekaně sesypat na zem, když byl větší. Ten drift ale potřebuji také nějak spravit. Nečekám žádný "GPS position hold", ale čekám, že alespoň takto ze začátku na mě bude hodná nebude mít tendenci se rozebíhat bez dozoru 15km/h bokem :) ... srandovní je že jedna ze dvou jinak stejných desek na stejném stroji to dělá a druhá ne.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“