Protos 500 pokračování
Re: Protos 500 pokračování
Celkom dobre servo pre chvostovu vrtulku triedy 500:
Turnigy TGY-565MG HV
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 05sec.html
rebrand: KST DS565X
A BLS verzia:
Turnigy TGY-505HS HV
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 04sec.html
rebrand: KST BLS505X
Tiez nie je zla ani cena ani vaha serv oproti oblubeneho Savox SH 1290 MG
Turnigy TGY-565MG HV
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 05sec.html
rebrand: KST DS565X
A BLS verzia:
Turnigy TGY-505HS HV
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 04sec.html
rebrand: KST BLS505X
Tiez nie je zla ani cena ani vaha serv oproti oblubeneho Savox SH 1290 MG
KDS 450 Q FBL _DEVO 10 v deviation4.0.1 (deviationtx.com)
Pokud všechno půjde dobře, tak se brzo připojím do klubu P500
Jedna věc mi ale není jasná - proč je stretch kit značen jako "carbon only"?
Znamená to snad, že nejde provozovat s plastovým rámem vůbec - kvůli mechanickému provedení? Nebo jsou prostě nutné nějaké úpravy typu ukostření?
Poradíte mi prosím někdo? Děkuju moc.
Znamená to snad, že nejde provozovat s plastovým rámem vůbec - kvůli mechanickému provedení? Nebo jsou prostě nutné nějaké úpravy typu ukostření?
Poradíte mi prosím někdo? Děkuju moc.
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, je to protože se musí vložit nový pastorek, unašeč a k němu je nutná podpora pastorku. Budeš muset vrtat do karbonového rámu. U plastového to není možné.
LOGO 550 SX - Brain // SAB Goblin 380 - Brain // HELI-X V6
Ahoj, ajtakrajta už to vidím, děkuju.
Pheek pytal si, ze ake vrtulkove listy na predlzeny Protos.
Teraz som dostal k tomu, najprv mi odisiel vrtulkove servo D50012MG, co som vymenil na TGY-505HS. Potom som mal problemy s vybraciou, teraz uz je celkom dobre. Ale tie 68 mm-ove listy nie su pre predlzeny Protos sa mi zda. Nemaju dostatocnu silu. Neviem riadne nastavit vrtulku.
Mensie vrtulkove kolo kompenzuje iba nizsie otacky. Ale velke lopaty potrebuju dlhsie vrtulkove listy. Napriklad Logo 400 SE ma 75 mm-ove, Sniper tiez.
Takze teraz objednam:
http://www.msh-direct.com/products/kbdd ... -root.html
A objednam odtial zlte: (na male listy a vrtulkove su male najlepsie vidis na zltu)
http://www.heli-inc.de/?cat=KBDD+500er& ... 4mm%20root
Teraz som dostal k tomu, najprv mi odisiel vrtulkove servo D50012MG, co som vymenil na TGY-505HS. Potom som mal problemy s vybraciou, teraz uz je celkom dobre. Ale tie 68 mm-ove listy nie su pre predlzeny Protos sa mi zda. Nemaju dostatocnu silu. Neviem riadne nastavit vrtulku.
Mensie vrtulkove kolo kompenzuje iba nizsie otacky. Ale velke lopaty potrebuju dlhsie vrtulkove listy. Napriklad Logo 400 SE ma 75 mm-ove, Sniper tiez.
Takze teraz objednam:
http://www.msh-direct.com/products/kbdd ... -root.html
A objednam odtial zlte: (na male listy a vrtulkove su male najlepsie vidis na zltu)
http://www.heli-inc.de/?cat=KBDD+500er& ... 4mm%20root
Naposledy upravil(a) helipali dne ned 19.04.2015 16:08, celkem upraveno 1 x.
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Zjišťoval jsem co je to za listy a všichni si je dost pochvalují. Půjdu do nich taky. Zkusím jak budou sedět na prodlouženém Protosovi, zda ocasu pomůžou. Já zapnul v Branu překompenzaci jak na vrtulce tak na cyklice a pokud za to nervu jako magor tak ocas jakš takš drží. Ale pořád to není ono. Na krátkém to drželo jak přibité bez překompenzace v bezpádlu. Prostě mechanicky perfektně nastavené.
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
helipali: co lítáš v prodlouženém Protosovi za stabilizaci? Co ti přesně dělá ocas?
GV8000 V2. MiniVbar klon. Teraz nastavujem a ta vrtulka sa zlepsila. Uz celkom pekne drzi ale pri pridavani kolektivu ocas este odide do prava. Dam vacsi zisk, precomp a uvidim. Ako vidim ta vrtulka na vyssich otackach by aj stacilo. Ale zatial chcem tocit Protos medzi 2000-2200 otacky. A vcera som objenal KBDD 72mm. Postovne 2.5 EUR. Na 450-ke mal som podobne ako tu, vrtulka proste bola slaba, tam som kupil tiez 62mm na miesto 58mm, odvtedy ziadny problem.
Nemas teraz na predlzenom vacsiu vybraciu?
Inac ten Protos s dlhymi listamy s oranzovymi suciaskamy vo vzduchu je fakt krasa.
Nemas teraz na predlzenom vacsiu vybraciu?
Inac ten Protos s dlhymi listamy s oranzovymi suciaskamy vo vzduchu je fakt krasa.
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Já bych řekl že se stejnými malými vibracemi jako před prodloužení, takže jsem nemusel nic řešit. Lítám Braina a zatím max spokojenost. Měl jsem na něm VBAR černý a KBAR a nelítalo to špatně, ale cestovala mi cyklika. Takže to šlo pryč a s Brainem max spokojenost.
Nebyl jsem schopný lítat s těmi listy //SAB// co jsou v kitu, tak jsem koupil EDGE. Paráda.
Nebyl jsem schopný lítat s těmi listy //SAB// co jsou v kitu, tak jsem koupil EDGE. Paráda.
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Helipali: co to tam máš za maxi mechovku pod stabilizací? Vypadá to na max silnou co jsem kdy viděl
Jinak jsem zvědavý na ty nové vrtulkové listy, jak budou držet. Píšou že jsou tak dobré že zmizí i většina vibrací od vrtulky , uvidíme.
Proti vibracii som urobil, co som vedel. Nastavil som remen, vystuzil som podpery chvostovej trubky (je to obycajna guma vid. fotku, treba lebo tie podpery su dlhe). Subeh vrtulkovych list som uplne dorovnal, vyvazal som rotorove listy. Potom pod FBL jednotku som dal tu vymakanu podlozku, ano take mam asi jediny na svete. Teraz uz viem preco treba davat FBL jednotku na dno. Ale ja tam mam ten Hobbywing regl a jednotka uz tam nezmesti.
Este k tomu vibracii. Netreba merat ziadne hodnoty. Vrtulnik bez listy treba polozit na stol a postupne pridavat plyn bez governor. A pritom treba sledovat cykliku a rameno chvostoveho serva. A nesmie pohybovat ziadne servo. Potom treba nasadit vrtulkove listy a opakovat pokus. Pozor je to nebezpecne, vrtulku pri tom treba riadit, ak nechceme dostat facku! A takisto nesmie kyvat, vibrovat ani jedno rameno serv. Potom je to OK. Nakoniec samozrejme treba na vrtulnik nasadit vyvazene rotorovre listy.
Este k tomu vibracii. Netreba merat ziadne hodnoty. Vrtulnik bez listy treba polozit na stol a postupne pridavat plyn bez governor. A pritom treba sledovat cykliku a rameno chvostoveho serva. A nesmie pohybovat ziadne servo. Potom treba nasadit vrtulkove listy a opakovat pokus. Pozor je to nebezpecne, vrtulku pri tom treba riadit, ak nechceme dostat facku! A takisto nesmie kyvat, vibrovat ani jedno rameno serv. Potom je to OK. Nakoniec samozrejme treba na vrtulnik nasadit vyvazene rotorovre listy.
Naposledy upravil(a) helipali dne pon 20.04.2015 21:50, celkem upraveno 3 x.
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Pokud ti mohu doporucit. Tak pri sundani hlavnich listu odpoj tahlo vrtulky a roztoc. Ridit nic nemusis a vrtulka by se nemela hnout ani na jednu stranu.
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Myslim ti ze se nesmi hnout ocas ani na jednu stranu 
Tak som neskusil, moze byt!
A ani v tom pripade nesmie kyvat, kmytat rameno chvostoveho serva.
Naposledy upravil(a) helipali dne ned 19.04.2015 21:42, celkem upraveno 2 x.
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Presne tak. Me se nic nehne,vibrace mam na unosne mire stabilizaci. Takze ji nic nerozhazuje.