Graupner MX-20 HOTT (1)
Re: Graupner MX-20 HOTT
Na to nepotřebuješ žádný speciální mix. Napřed si nastav pro servo VOP (3.k) limit na 140% (podle možností serva). Je to skrytá obrazovka vpravo. Pak si do volného mixu, např. M1, nastavíš EL->EL a v pravém sloupci si přiřadíš přepínač, např. SW2. Potom si najedeš na dvojitou šipku úplně vpravo a stiskneš SET. Zobrazí se ti menu pro nastavení "L.Mix 1 EL->EL". V něm si nastavíš pro "Mix input" -100% a -100%, pak skočíš na "Offset" a ten nastavíš na +140%. Znaménka + nebo -, závisí na tom jestli máš nebo nemáš zapnutý reverz pro servo. Hlavně si nezapomeň napřed nastavit ten limit pro servo. Těch 150% je mezní hodnota, kterou dovoluje nastavit vysílač, ale skutečný limit se u různých serv může hodně lišit, takže pozor na to, aby ti servo nejelo až "za roh".
Jen pro informaci - ta % jsou tak nějak zavádějící.
V reálu pouští HOTT při rozsahu ±100% na výstup přijímače 1100-1900uS (neutrál kniplu je 1500uS při trimu v nule) a při rozsahu ±150% je výstup 900-2100uS. Tedy není to tak divoké pokud se bere jako "standard" signál 1000-2000uS (tomu u HOTTu odpovídá rozsah ±125%).
V reálu pouští HOTT při rozsahu ±100% na výstup přijímače 1100-1900uS (neutrál kniplu je 1500uS při trimu v nule) a při rozsahu ±150% je výstup 900-2100uS. Tedy není to tak divoké pokud se bere jako "standard" signál 1000-2000uS (tomu u HOTTu odpovídá rozsah ±125%).
jyrry.webnode.cz
Souhlas, ty hodnoty v % jsem záměrně uváděl dle jeho požadavku a jen jsem ho chtěl upozornit, aby se nespoléhal na to, že všechna serva mají stejný pracovní rozsah. Hodnoty už si může upravit podle svých potřeb a možností serva. Poskytnul jsem jen možný způsob řešení a možná že to jde naprogramovat i úplně jinak.
Tohle bylo první co mě napadlo a co funguje tak jak si představuje.
Díky Lark a jyrry za rady k nastavení. Už to maká jak má 
mhabr píše:MX20 rozhodně žádnou diodu v cestě nemá, alespoň ne ta moje.
Mně nejde nabíjet normalním model. nabíječem. Bud musím tím origo "trafem" , nebo aku vytáhnout z Tx . Když připojím mod.nabíječku ,tak ta stihne změřit napětí napětí na aku a asi po vteřině začně ječet a na displei se ukáže "connection failed"
bylo Pluto,Admirál,Mars II,T9X, Toro...MX-20Hott,FuncubXL,Solius,Twinstar,L-13Blaník 2700mm,Samurai
Tak máš něco jinak nebo něco špatně, jukni:
Zkoušel jsem i vybíjet 1A, šlo to.
Zkoušel jsem i vybíjet 1A, šlo to.
jyrry.webnode.cz
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Graupner MX-20 HOTT a sim
Provozujete někdo MX-20 se simulátorem? A jestli ano, jak jí máte propojenou s compem? Vím, že před časem proběhlo nějaké varování, že by se neměla připojovat jinak, než s nějakým Graupner bazmekem. Svou starou Turnigy 9x jsem měl propojenou přes audio vstup a používal jsem FMS simulátor, takže pokud by MX-20 šla připojit stejně, bylo by to super. Chtěl bych si "rozšířit obzory" a kromě elektrovětroňů, které převážně lítám, začít i s lehkou akrobacií a nejprve bych to zkusil nasucho na simu, abych hned nerozmlátil skutečný model 
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Používám několik měsíců s HELI-X (nějaký adaptér z eBay, možná tenhle) i s AccuRC (dodávaný adaptér). Zatím bez problémů. Adaptér se připojuje se přes DSC výstup.
TDF, TDR, Logo 600SX, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32, mx-20
Mám tenhle:
http://www.dx.com/cs/p/g5-wireless-simulator-w-servo-wires-red-122166?tc=CZK&gclid=CjwKEAjwz_-nBRC0zbDb_YOT1TgSJACW2VECCDngbqFlDSKvhysMxxuJQyXjgNG5tVUIy4oYv9chvBoCXQ_w_wcB#.VQBzv-HwAxs
Provozuju ho v režimu s Rx, takže bezdrátově a nemusíš do Tx nic připojovat, jen je potřeba volný Rx. Stačí GR-12L.
http://www.dx.com/cs/p/g5-wireless-simulator-w-servo-wires-red-122166?tc=CZK&gclid=CjwKEAjwz_-nBRC0zbDb_YOT1TgSJACW2VECCDngbqFlDSKvhysMxxuJQyXjgNG5tVUIy4oYv9chvBoCXQ_w_wcB#.VQBzv-HwAxs
Provozuju ho v režimu s Rx, takže bezdrátově a nemusíš do Tx nic připojovat, jen je potřeba volný Rx. Stačí GR-12L.
- kope
- Kontaktovat uživatele:
To Lark - tak jsem koupil ten bezdrát adaptér, na který jsi poslal odkaz, včera dorazil. Jen jsem ho zatím v rychlosti zkouknul a zeptám se - netušíš náhodou, jak má být přepnutý ten jumper pro volbu simu, když používám FMS?
Já na něm žádný jumper nemám. Jsou na něm dva přepínače. Jeden má tři polohy WIRE/WIRELESS/SIM BOX a druhý čtyři pro různé simulátory XTR/RealFlight G/AEROFLY/PROENIXRC. Já ho používám pro Real Flight 4.5 ale FMS nemám. Pro bezdrárové připojení s Rx nastav ten třípolohový na WIRELESS a ostatní už stačí vyzkoušet. Měl by u toho být návod. Já bych ho musel hledat. 
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Moje chyba-psal jsem jumper, myslel jsem přepínač. Vyzkouším, snad to bude chodit.
Zkoušeli jste ten bezdrátový adaptér s Heli-X? Jestli ne, můžete to na demo verzi vyzkoušet? Zajímá mne jestli lze rozchodit 5 kanálů a přepínače. Na mém adaptéru mi fungují jen 4 kanály (chtěl bych ještě plyn)
TDF, TDR, Logo 600SX, Oxy 4 Max @ 3Digi, VBar Neo, Spirit, Grapuner mz-32, mx-20
Momentálně nemůžu, nemám volný přijímač a kabelem se mi to nechce do MC-20 připojovat, protože ten výstup je údajně dost háklivý. Od výměny rádia jsem ho nepoužil. Ale co si pamatuju, tak jsem měl na přepínače podvozek a na poťák (nebo přepínač) klapky, takže pro vrtulník by to mělo jít taky.
Zdravím vás kolegové,
jsem novopečeným majitelem Graupner mx - 20 HOTT, ale nejsem letec nýbrž pozemní uživatel ( kamiony ). Po prostudování návodu jak nastavit potřebné hodnoty a výstupy, se mi stalo, že mi nekomunikuje tak, jak by měl s modelem, ve kterém je osazen zvukový multifunkční modul ( regulátor, zvuky a světelný modul ), byl jsem s problémem u kamaráda co lítá aby mi vysvětlil letecké pojmy a nastavování. Po dalším neúspěšném pokusu ve všemožných nastaveních a následné další návštěvě kamoše letce, mi doporučil abych dal vysílač do standartního nastavení (nastavení původní z produkce ). V návodu jsem se nikde nedočet jak dostat vysílač do základního nastavení.
Věděl by mi někdo z vás profíků poradit ?
Předem děkuji a přejí úspěšné lety
jsem novopečeným majitelem Graupner mx - 20 HOTT, ale nejsem letec nýbrž pozemní uživatel ( kamiony ). Po prostudování návodu jak nastavit potřebné hodnoty a výstupy, se mi stalo, že mi nekomunikuje tak, jak by měl s modelem, ve kterém je osazen zvukový multifunkční modul ( regulátor, zvuky a světelný modul ), byl jsem s problémem u kamaráda co lítá aby mi vysvětlil letecké pojmy a nastavování. Po dalším neúspěšném pokusu ve všemožných nastaveních a následné další návštěvě kamoše letce, mi doporučil abych dal vysílač do standartního nastavení (nastavení původní z produkce ). V návodu jsem se nikde nedočet jak dostat vysílač do základního nastavení.
Věděl by mi někdo z vás profíků poradit ?
Předem děkuji a přejí úspěšné lety