TomasC píše:Pokusím se také přispět...
V návaznosti na tuto diskuzi je třeba položit otázku: Pro koho je kategorie RCEA-B?
Logická odpověď je: Pro začátečníka.
já jsem vždy vnímal B---dříve A kategorii spíš jako třídu --nemyslím ten název vubec špatně---pro ztracené existence--lidi, co je vždy bavilo akrobatění, ale je jim už jasné, že soutěžit v A třídě, nebo pruběžce pro ně bude už i třeba jen kuli pokročilejšímu věku opravdu marný boj s větrnými mlýny.
Ambiciozní nováček, co si věří že je mu dáno, si podle mého možná maximálně jednou střihne jednoduché béčko, aby si to napoprvé odbyl v prvotních nervech na té opravdu jednoduché sestavě a pokud má možnost kde trénovat a je ochotný té akrobacii věnovat tréninkový čas, evidentně se postupně zlepšuje, tak potom nevidím absolutní duvod setrvávat celou sezonu v béčku.
komický mi přijde zbytek života létat béčko a pojmout ho jako konstruktérskou soutěž-ztracených existzencí -kdo bude lehčí--je lepší.
jde mi to opravdu proti srsti, potkat se v béčkách právě třeba s mylarovým--odfrézovaným modelem a debatovat kuli pár přemetum o smysluplnosti nutnosti šetřit váhou kde se dá.
jak když tlustá ženská řeší, jestli proužek vodorovně, nebo svisle.
až se svlíkne, bude beztak tlustá.
souhlasím s tím, že pro obraty v béčku ta váha zásadní opravdu není, ale moje zkušenost je taková, že okolí kamarádu na mě tlačilo, že bych měl postavit lehčí model--hodně mi to vadilo, smysl jsem v akrobacii viděl v provedení obratu a né v lepičství--kdybych měl na to to dotáhnout v té akrobacii opravdu daleko---zaplatil bych si svého lepiče--vubec bych se nezabýval svojim konstruktérskym umem--o ten mi absolutně na halovce---na akrobatické soutěži nešlo.
nikdo přece váhově, nebo technologicky nelimituje všechny třídy halovky--pouze to béčko---komu to vadí?---tomu, co už létá béčko 5 LET a omezením minimální hmotnosti mu hrozí negativa, které za tu dobu získal technologickým vývojem na svých X kusech halových modelu?
PS..Anetčin Click co LEPIL HONZA ŠPATNÝ VÁŽÍ
no tak jooo, proč ne, slep toho Clicka Honzo každýmu a není proč a o čem tady vubec diskutovat

Mě fakt vadilo, že i když jsem ve své době kdy mi to trochu šlo lítal A na 2-3 místo, tak jsem musel poslouchat kecy, že bych měl mít lehčí letadlo---já ho měl fakt těžký, na bednu to v A stačilo, v pruběžce by mi ale na bednu nestačilo ani ero nejlehčí na světě.
takže prostě tak--ty kecy vymazli technologii --sniž váhu mi opravdu vadili.
to není o akrobacii, to je o technologii a v béčku? no to snad opravdu ne.
PS: je to těžký, myslím, že o bé=čko budou mít v budoucnu spíš zájem stálice, co se chtějí spíš vyřádit než v akrobacii právě v konstruktérské soutěži.