Mini H FPV quad 250

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
PenJo

Re: Mini H FPV quad 250

#1246 Příspěvek od PenJo »

graup15 píše:
Tak kdo to koupí a testne??????

Objednáno, až to přijde tak vyzkouším a napíšu. Mám v šuplíku Naza Lite s umřelou GPS. Sleduju na rcgroups Pawelskyho práci na vývoji adaptéru mezi standardním GPS modulem s kompasem a NAZA ale to, že se někde na oficiálním shopu objevilo něco takového jsem psychicky nevydržel a objednal už jenom ze zvědavosti. Moc tomu nevěřím, ale co. Nicméně pokud bude chodit, tak budu mít konečně něco, co je opravdovou známkou punku - Naza Lite hacknutá na normální Nazu + klon NAZA GPS :)

Pen
Amper

#1247 Příspěvek od Amper »

Hacknuta Naza s GPS klonem me rozhodne jako punk neprijde.

Punk je open source !!

Hacknuta Naza s GPS klonem je jako hipster co si koupi k android telefonu bila sluchatka aby si kazdy myslel ze ma jabko :-D
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
graup15

#1248 Příspěvek od graup15 »

Já bych to tak neviděl..
Naza M-Lite není hacklá,je hacklý boot loader. Svědčí to o tom,že DJI udělalo ze zákazníků ..(orgány):-) :-) Neb to můžu porovnávat a marně hledám rozdíl v letu,chování..atd.
Pokud bude fungovat i ten puk GPS/mag od čajňanů....jen dobře.
Těším se na výsledky..pokud to bude fungovat tak CC3D vyhazuju:-) :-)
cucpo
Kontaktovat uživatele:

#1249 Příspěvek od cucpo »

pani hovorite o alternativnej gps k naze ??? lebo tiez staviam 250 ku s naza (ostala mi) chcem sa s nou naucit s fatsharkami predsa ta naza drzi dobre vysku tak na ucenie myslim dobre ale mam pokazenu gps rad by som ju tam supol pre pohodlny navrat ked budem zblbnuty z fpv a nasiel som nejaku alternativu na goodlucky hovorite o nej ?
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax
ST
Kontaktovat uživatele:

#1250 Příspěvek od ST »

Na naučení je to nejhorší možná kombinace. Na co potřebuješ držet výšku ? Lítat se naučíš tak, že použiješ něco, co tě nevodí za ručičku ale ovládáš to sám. Běžte už s tou NAZA někam, tohle je systém pro malé děti a pro filmaře, kteří potřebují držet stabilně pozici. Tohle vlákno se zvrhlo v něco co už nemá s touhle kategorií nic společného. Naučte se lítat s něčím větším a pak má smysl pokoušet 250tku. Nechápu jak můžeš být zblblý s FPV a na co by jsi potřeboval RTH , ty jsi slepý ? Nebo jsi s tím nejspíš ještě FPV nelítal. :roll:
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
arachna

#1251 Příspěvek od arachna »

cucpo
Kontaktovat uživatele:

#1252 Příspěvek od cucpo »

aa super presne tu som nasiel tak dajte vediet ci fachci
to ST mas pravdu na Fpv som este nelietal resp. skusal som to s openpilot ale nevedel som udrzat vysku pr lete cez okuliare vzdy som capol na zem a naza to hadam udrzi ja s tym packovanim mam celkom problem ( znizene IQ alebo stres neviem ) hadam ta naza pomoze
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax
ST
Kontaktovat uživatele:

#1253 Příspěvek od ST »

cucpo píše:aa super presne tu som nasiel tak dajte vediet ci fachci
to ST mas pravdu na Fpv som este nelietal resp. skusal som to s openpilot ale nevedel som udrzat vysku pr lete cez okuliare vzdy som capol na zem a naza to hadam udrzi ja s tym packovanim mam celkom problem ( znizene IQ alebo stres neviem ) hadam ta naza pomoze

Nechápu proč se toho bojíš. Jako zásadní věc bych viděl místo GPS spíš nějaký pípák na dohledání coptéry. Ono se to dost blbě hledá a když s tím někde kecneš, tak je ten pípák k nezaplacení. Tohle je vyzkoušená věc a docela zásadní pro začátky učení. S NAZA se nikdy pořádně lítat nenaučíš. Stokrát si čapneš na zem ale naučíš se to a budeš king. A budeš s toho mít jiný pocit.
tomashr

#1254 Příspěvek od tomashr »

ST píše:Na naučení je to nejhorší možná kombinace. Na co potřebuješ držet výšku ? Lítat se naučíš tak, že použiješ něco, co tě nevodí za ručičku ale ovládáš to sám. Běžte už s tou NAZA někam, tohle je systém pro malé děti a pro filmaře, kteří potřebují držet stabilně pozici. Tohle vlákno se zvrhlo v něco co už nemá s touhle kategorií nic společného. Naučte se lítat s něčím větším a pak má smysl pokoušet 250tku. Nechápu jak můžeš být zblblý s FPV a na co by jsi potřeboval RTH , ty jsi slepý ? Nebo jsi s tím nejspíš ještě FPV nelítal. :roll:

Tohle je ovšem pouze tvůj názor, který píšeš opakovaně až přehnaně vehementně, doporučil bych trochu přibrzdit :-( Budeš se asi muset smířit s tím, že jiní lidé to mohou z celé řady důvodů vidět trochu jinak a koneckonců i škála využití koncepce mini 250 je podstatně širší.
Já sice začal a mám v provozu model s jednoduchým CC3D a jsem s ním spokojen, i přes to se mi tu ale klube další kus, který inteligentní jednotku (APM mini) a GPS má. Na porovnání možností se vyloženě těším...
ST
Kontaktovat uživatele:

#1255 Příspěvek od ST »

Ale ty, už umíš lítat a umíš si to nastavit, což spousta lidí tady o tom nemá ani páru. Proto si myslím , že je potřeba začít tím se naučit koptéru ovládat s obyč. deskou a pak jít dál.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1256 Příspěvek od Ancistrus01 »

Jak máte ochráněné FPV anténky před nárazy atd.
Nerad bych o Pentalobku od Standy přišel... :) Do Kindervajíčka se nevejde :(
bubko

#1257 Příspěvek od bubko »

tomashr píše:Po delším čekání mi právě dorazila FPV sada z RCTimer viz http://www.rctimer.com/product-1275.html , kterou jsem objednal právě s ohledem na 250 a musím říct, že jsem docela příjemně překvapen.
Vysílač je skutečně velice mrňavý, pro quad 250 naprosto super. Vtipné je přepínání kanálu - žádné DIP, je to tlačítkem a na indikaci je na PCB 12 LED - 4 pro pásmo, 8 pro kanál, to mi přijde jako chytrý kompromis mezi nepohodlnými DIP na jedné straně a plným LED displejem na druhé.
Kamera je provedení klasický styl Fatshark, sedí do držáků na 600TVL a odhaduji, že kvalitou se taky moc lišit nebude (udáno dokonce 700TVL, ale zase bych to s iluzemi nepřeháněl).
Šlapalo to na první pokus včetně dalšího příjemného překvapení - jako minimální napětí je udáno 7V, ale sada TX i kamera perfektně jede i na 5V, což se zase právě u 250class hodí, stačí jediný BEC na vše.
Za ty prachy první dojem naprosto skvělý, jsem zvědavý na test za letu. Mám ověřeno, že 200mW mi dosahem pro 250 vyhovělo (s podstatně větším TX), takže pokud bude tento menší chodit podobně, tak by to bylo fajn.

Nejaké nové postrehy a poznatky?
graup15

#1258 Příspěvek od graup15 »

Stando ty máš takový hardcore sebemrskačský přístup :-) :-)
Já to mám postavené jinak. nejdřív něco co spolehlivě létá a dělá radost. A k tomu druhou mašinku kde se budeš trápit s nastavením a pilovat řízení.
Obrácený postup totiž dost lidí odradí.
Před roky jsem už měl taky jednu kopterku..na řídící jednotku která byla tak blbá,že to lítalo blbě a jen dílem náhody. To mi tak znechutilo,že jsem to odložil do popelnice.
V té době ještě ani Naza nebyla....a ladit extremně drahý Mikrokopter...na to jsem neměl nervy ani čas.
Takže do 250ky pújde CC3D, protože dobře létající mašinku už mám. Ale běda vám,jestli mi to nepújde...!!! :-) :-) :-)
tomashr

#1259 Příspěvek od tomashr »

graup15 píše:Takže do 250ky pújde CC3D, protože dobře létající mašinku už mám. Ale běda vám,jestli mi to nepújde...!!! :-) :-) :-)

CC3D v módu ATTI není pilotážně žádný problém a navíc se to docela dobře nastavuje, GUI OpenPilot je mezi coptersofty možná vůbec nejlepší. No až si to v ATTI zalétáš, tak začneš "přitvrzovat režimy": RATTI-RATE-ACRO...
Mě k testům něčeho jiného vede skutečně hlavně zájem o test altitude hold, GPS je vyloženě melouch (když už byla, tak nebyl důvod ji nepřipojit taky).
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1260 Příspěvek od Ancistrus01 »

To víš že to půjde! Mě CC3D letěla na první pokus perfektně, něco by vyladit možná šlo, ale zatím se mi do toho nechce :lol:
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“