klobasa78 píše:Každopádně bych doporučoval létat v režimu Naza-M.
Mimo funkcie IOC v čom je lepší režim NAZA-M? oproti režimu PHANTOM.. Lietam v režime Phantom, preto sa pýtam.
klobasa78 píše:Každopádně bych doporučoval létat v režimu Naza-M.
IvanGS píše:jirne - teď jsem připojil Phantoma k PC, nastaven je režim Phantom, zbytek snad OK, jen jsem pro začátek zmenšil limity výšky a vzdálenosti. I doma na stole se chytalo 5-6 satelitů a podle toho to blikalo žlutě nebo zeleně, tedy tak jak to má asi být. Když to svítilo žlutě (5 satelitů), na displeji mobilu byla informace "Ready to Flight without GPS" a když 6 satelitů a blikalo to zeleně, byla tam info "Ready to Flight with GPS". Takže snad OK, ale včerejšek záhada. Jediné, co jsem si včera po vybalení všiml bylo, že pravý přepínač byl ve střední poloze, asi to v ní nechal předvádějící po kalibraci. V manuálu sice píšou, ať se před startem dají oba do horní polohy, také tam ale potvrzují, že pravý přepínač slouží v režimu Phantom pouze ke kalibraci kompasu. Takže by jeho poloha neměla mít na nic vliv, ale kdo ví...
klobasa78 - stejně jako Dominik se ptám proč? Chápu, jsou tam některé pokročilé funkce, ale v manuálu i u Pelikána je naopak doporučení létat zpočátku v režimu Phantom. Je tento režim při běžném létání nějak omezující nebo nebezpečný? Díky.
jirne píše:Já k tomu řeknu jenom tolik. I když někteří tady na fóru Igora Vlahoviče pomlouvají a smějí se mu, on má alespoň snahu pomocí instruktážních videí dát polopaticky návod nováčkům jak začít s létáním s koptérama.
Koukni na jeho stránky http://www.copterdji.cz/ , nebo na stránky Václava Hejla http://dji-f305-phantom.webnode.cz/
Skutečně Dominiku ?DominikVF píše:tak tak.. veľká pomoc z jeho strany pre začiatočníkov, tiež som si prešiel všetky jeho videá.. Možno sa nevyjadruje profesionálne ale dajú jeho videá na začiatok nejaké rady začiatočníkom..
gardenroute píše:Skutečně Dominiku ?
gardenroute píše:Phantom režim je obecně určený jen pro nováčky a méně zkušené piloty (je mj. omezený funkcemi), naopak NAZA režim je plný NAZA režim se vším všudy, IOC a plnou kompatibilitou. Doporučuji NAZA.
IvanGS píše:
Některé funkce u režimu Phantom opravdu chybí a stejně tak souhlasím, že je to pro nováčky - a to já jsem. Ale nemyslím, že by mne jako nováčka tenhle režim omezoval v učení pilotáže a základním používání kamery, aspoň to tak cítím. Nebo se pletu? Po nějaké době předpokládám přechod na Naza a časem třeba na jinou koptéru, to ukáže čas, můj rozvoj a potřeby.
IvanGS píše:jirne - nemyslím, že let do strany je extra složitý prvek, aspoň tak soudím podle RC vrtulníků (teď už mám jen pokojový 4kanálek Free Spirit Micro), ale budiž, souhlasím, že některé režimy to mohou ulehčit a možná je to u koptéry složitější...
gardenroute - rozumím a obecně chápu. Pokud jsem pochopil z manuálu, ruční přitažení nebo aktivace návratového režimu není v režimu Phantom možná, jen automatické přepnutí do Fail Safe (slabá baterka, vypnutý vysílač, prý dosažení limitní vzdálenosti, ještě něco?). Je to tak? A ještě dotaz (i když jsi to "již mnohokrát psal"), co myslíš "zvládnutím" IOC, resp. HL a CL? Za mne - zvládnout ho mohu jen když to budu zkoušet, ale přiznám, že se o to nechci zpočátku pokoušet, protože ještě ani neumím koptéru řídit normálně ani plně nechápu všechny souvislosti.