Phasor 45/3 - zkušenosti a rady

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
padák

Phasor 45/3 - zkušenosti a rady

#1 Příspěvek od padák »

Zdravim všechny, má někdo zkušenosti s tímto starším modelem motoru Phasor 45/3? Prosím podělte se ...
díky mám to ve 3,2m větroni.
Carbon Minicorado, P 51 Hacker, YG COSY, Slowboat, SSL, Salpeter F3K, DX9, skipper.
pavlikp
Kontaktovat uživatele:

Re: Phasor 45/3 - zkušenosti a rady

#2 Příspěvek od pavlikp »

ahoj
najít nějake povídání o tomto motoru je docela problém.
Ted taky hledám nejaké info protože se chzstám koupit ero ve kterem je tento motor namontovaný
jedná se o elektrovětron rozpetí neco málo přes dva metry váha do 1800 g
chtěl bych aby to bylo malinko svižnější jediné co jsem našel na netu že to mel nějakej pán v ARIANE V6 a byl moc spokojený tak jsem docela zvědavý jak to s tím erem bude cvičit.
Ono motor to bude určitě dobrej ale nejsem si jisty jestli to splní má očekávání :roll:
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Doktor »

Nějaké měření motoru bylo v RCM 09/2002.
Model motoru je zanesen v DC.
Nicméně žádnou hitparádu od toho očekávat nelze. :wink:
Pokud má někdo zájem, tak otázky elektropohonu komunikuji již jen přes SZ!
LittleFalco

#4 Příspěvek od LittleFalco »

Měl jsem ho v hotlineru a tam makal opravdu dobře, nechal si líbit přetížení oproti deklarovanému proudovému zatížení. Baterka 6*LiFe(20V),regl Jeti Spin66 a převodovka od p. Hendrycha, tuším 1:3,2. Vrtule byla podčvercová, průměr asi 13???palců. Jistej si tím nejsem.
Dneska je tahle kategorie úplně někde jinde, to éro by dnes už byl softliner. Přestože tenhle motor morálně zastaral, je stále kvalitní a z dobrých materiálů.
Zpátky doma, v kopcích :-)
pavlikp
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od pavlikp »

Nedávno jsem se tady ptal jak omotorovat f3j tatanu aby to bylo svižné,po nějákém zapřemýšlení co jsem se pak ve foru dočet jsem se rozhodl,že pohon do takovehoto era opravdu nemá smysl řešit tenhle eroplán na to není ani určený :oops:
ted se mi hrozně zalíbil elektrovětron Beach a tam už by mohlo mít cenu o tom pouvažovat né?
ale zase jak na potvoru o tomhle modelu není skoro k pročtení nic krom stranek Piny.cz kde New beach osazoval graup15
a ten psal že se do toho dá nacpat uplně všechno proto jsem si říkal že by se tam dalo nacpat i něco levnějšího zatim bych překousl toho Phasora a pak by se videlo co dál :wink:
nenašel jsem nic ani na rc albu to je prostě pech co se mně líbí otom se nic nedozvím :)
pavlikp
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od pavlikp »

a pokud by šla na phasora převodovka tak bych to tak i klidně udělal a koupil jen nějaké slušné baterky a vrtuli
LittleFalco

#7 Příspěvek od LittleFalco »

Převodovku doma ještě mám a k ničemu mi není. Jestli máš zájem, písni SZ, můžem udělat výměnu.
Zpátky doma, v kopcích :-)
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od TomasC »

pavlikp píše:jediné co jsem našel na netu že to mel nějakej pán v ARIANE V6 a byl moc spokojený

Pokud je to od PANA Bedřicha Janáčka, reprezentanta F5B, tak u něj slovo svižnější znamená BOHATĚ dostatečný.
pavlikp
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od pavlikp »

TomasC píše:
Pokud je to od PANA Bedřicha Janáčka, reprezentanta F5B, tak u něj slovo svižnější znamená BOHATĚ dostatečný.

http://www.minfo.cz/lm/inspiraceNM.php?v=27&w=1

tak s tou arianou opravdu letal pan Janáček :)
Naposledy upravil(a) pavlikp dne pát 03.04.2015 21:13, celkem upraveno 1 x.
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Doktor »

pavlikp píše:a pokud by šla na phasora převodovka tak bych to tak i klidně udělal a koupil jen nějaké slušné baterky a vrtuli
Snažit se redukovat otáčky motoru s KV 700 asi moc dobré nebude. Pokud z něj budeš chtít vymáčknout maximum, tak impulsně snese možná při napájení z aku 6S příkon 2kW. Ale s otáčkami které sotva přesáhnou 11000. Pokud tohle zredukuješ v poměru třeba těch 3,2:1 tak máš na výstupu asi 3500 otáček. K tomu nenajdeš použitelnou vrtuli.
pavlikp
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od pavlikp »

Ještě mě napadla jedna věc když tak mě to opět vyvrať :lol:
ten phasor by měl do tatany bohatě stačit i by baterie vydržela pro letání určitě podstatně dýl než teď což by se mohlo pro hledání nějáké te termiky i hodit protože momentálně v tataně ten motor Typhoon 600-32 vymlátí baterku hyperionku 3300 Mah odhadem ani ne po minutě motorového času což mi přijde hoodně rychle :wink:
prostě ty motory prohodit a na ten typhoon pořídit převodovku a patřičnou vrtuli otázka je jak by to dopadlo někde ja youtube jsem viděl typhona mensího než mam ja
z převodem ale to byl hukot docela bylo to v minivisionu
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Doktor »

Ten Typhoon by byl k zpřevodování asi vhodnější, ale zase složitější k provedení. Motory nemají v předu žádné osazení a šroubují se pokud vím na tři šrouby. Takže je to vůči převodovkám bez úprav nekompatibilní.
pavlikp
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od pavlikp »

Kdysi jsem Dostal tip na hořejsiho že to snad dělá ale ne z důvodu že by to doma.nešlo ale je to strojařská práce a byla by na to i záruka ale ceny jsem se nikde nedopídil.
Ale asi by i dokazal poradit co na to namontovat jakou vrtuli a regl že?
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Doktor »

U Hořejšího tipuju že neuspěješ. On prodává převodovky KPG 25 a ty mají vstupní průměr pro motor 3,17mm. Na Typhoony se mu nechtělo upravovat konverzní čela ani při nákupu převodovky u něj (ani se mu nedivým).
Pokud bys chtěl na to nasadit tu převodovku od Hendrycha, tak to buď poslat jemu, nebo si to udělat doma nebo u někoho známého (strojaře). Úpravě se ale nevyhneš. Jinak dopočítat se nějaké vhodné vrtule bude asi to nejlehčí. Každopádně by to chtělo krmit s ohledem na KV nejlépe aku 6S.
pavlikp
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od pavlikp »

Aha
tak to vypadá,že Phasor pujde do tatany a typhoon na modelbazar :)
ono by to bylo hodně složité ponevač doma si to neudělám a v okolí žádného strojaře nemám alespoň o něm nevím
zatím to nechám tak at lítají obě era a až mi u beache bude scházet silnější motor tak se obědná nějaký kontronik to bude asi nejjednodušší varianta sice drahá ale jednoduchá :wink:
Nehledě na ten 6ti S provoz
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“