F45 - Vše o tomto vrtulníčku II.

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Bradek

porucha elektroniky F-45

#421 Příspěvek od Bradek »

Ahoj lidi, v létě jsem si koupil vrtulník F-45. Je to už můj třetí a všechny jsem zatím rozbil. V technice se příliš nevyznám, ale pomalu se do toho dostávám :-) Vrtulník mi jednou přistál v potoce, kde byl pod vodou asi 5 min. Hned jsem ho rozebral a vysušil, ale od té doby se hromadili problémy. Nedávno jsem vyměnil oba motory a serva, ale vrtulník stále nefunguje. Obě vrtule se točí naopak a nevím čím to je. Při zapojování serv jsem určitě poprvé zapojoval konektory naopak a asi i do kříže. Nebude tím odpálená základní deska? Mohla se samozřejmě zkratovat i v potoce :-) nemáte s tím někdo zkušenost? Taky bych ocenil, jestli někdo nemáte schéma, jak se co zapojuje. Díky, čerstvý nadšenec :-)
Jardaxx

Re: porucha elektroniky F-45

#422 Příspěvek od Jardaxx »

Bradek píše:Ahoj lidi, v létě jsem si koupil vrtulník F-45. Je to už můj třetí a všechny jsem zatím rozbil. V technice se příliš nevyznám, ale pomalu se do toho dostávám :-) Vrtulník mi jednou přistál v potoce, kde byl pod vodou asi 5 min. Hned jsem ho rozebral a vysušil, ale od té doby se hromadili problémy. Nedávno jsem vyměnil oba motory a serva, ale vrtulník stále nefunguje. Obě vrtule se točí naopak a nevím čím to je. Při zapojování serv jsem určitě poprvé zapojoval konektory naopak a asi i do kříže. Nebude tím odpálená základní deska? Mohla se samozřejmě zkratovat i v potoce :-) nemáte s tím někdo zkušenost? Taky bych ocenil, jestli někdo nemáte schéma, jak se co zapojuje. Díky, čerstvý nadšenec :-)

No určitě to v tý vodě skratovalo.Já tak dopadl když jsem chtěl desku natřít kalafunou rozpuštěnou v lihu.A znedočkavosti jsem to zapnul potřech hodinách.Takže to nabylo dokonale suché.Z desky se zakouřilo a mněl jsem vystaráno.Ale nová deska to jistila.Druhej den jsem už zase lítal
milagros

Re: F45 - Vše o tomto vrtulníčku II.

#423 Příspěvek od milagros »

No ja jednou pristal na dne bazenu asi v 1,2 m hloubce ...vysusil sem a odesel mi jen regl od stridaku jinak nic....kdybych tam mel ss motor tak litam dal :-)
Jardaxx

#424 Příspěvek od Jardaxx »

Dnes nádherné odpolední lítání.5 baterek ve vrtulníku a pět v letadle.Bez pádů a kolize. :D
Ital

#425 Příspěvek od Ital »

Jardaxx píše:

Na tišťáky používej zásadně kalafunu rozpuštěnou v nitroředidle, v tom není voda a rychle schne.
Jardaxx

#426 Příspěvek od Jardaxx »

Ital píše:
Na tišťáky používej zásadně kalafunu rozpuštěnou v nitroředidle, v tom není voda a rychle schne.

Dobrá rada díky.
PH

#427 Příspěvek od PH »

To Bradek
A nepřehodil jsi na motorech, když jsi je měnil + s - ???, když píšeš, že se ti točí obě vrtule opačně? Pokud tam máš stejnosměrné motory.
Když je termika, lítaj i vrata od stodoly. PH
dr.riviera

#428 Příspěvek od dr.riviera »

Zdravím lidi. Mám takovej problém, ne mé F45 potřebuju vyměnit rotorovou hlavu, vše jde hladce až se dostanu k flybaru a ten drží na takový kovový tyčce zasunutý skrz tu hlavu, která se zdá má jít nějak vytlačit, aby se se fylbar uvolnil a mohl sundat. Ale za boha to s tím nejde ničím hnout, zkoušel jsem to snad už všim možnym, od šroubováku, přes kleště, kladívko, hrubou sílu :D až už jsem měl strach, že zlomim ty plastový packy, ale ten malej váleček ne a ne se hnout. Nemáte na to někdo nějakej fígl? Vim, že to musí nějak jít, jen nevim jak :D
Ital

#429 Příspěvek od Ital »

Ten čep je na středové části vroubkovaný, opři si hlavu o čelisti svěráčku, roztažené tak na 2,5 mm, aby měl kudy vylézt a vyťukni ho např. kouskem drátu z kola, nebo zlomeným vrtáčkem, jde to dost lehce. Je to brnkačka.
dr.riviera

#430 Příspěvek od dr.riviera »

Jo díky, až se dostanu ke svěráku, tak to zkusim. Teď je to stejně jedno, protože mi dneska při poletování na loukách odešel opět hlavní motor, už třetí za dva měsíce :evil: už na něj začínám bejt vážně naštvanej :lol:
Jardaxx

#431 Příspěvek od Jardaxx »

dr.riviera píše:Jo díky, až se dostanu ke svěráku, tak to zkusim. Teď je to stejně jedno, protože mi dneska při poletování na loukách odešel opět hlavní motor, už třetí za dva měsíce :evil: už na něj začínám bejt vážně naštvanej :lol:

KUP tady tento a máš vystaráno.
http://www.rcking.eu/cs/f-45-f645/60486 ... e-set.html
Ital

#432 Příspěvek od Ital »

Jardaxx píše:KUP tady tento a máš vystaráno.
http://www.rcking.eu/cs/f-45-f645/60486 ... e-set.html

To je asi ta nejblbější sestava, která se tam dá strčit a ještě za nehorázné prachy.
dr.riviera

#433 Příspěvek od dr.riviera »

Ital: co tam máš Ty? Už mě to nebaví pořád měnit motorky, ale zase 1500,- se mi do toho dávat nechce(když novou "vepřovku" koupim za 190,-), to už si radši začnu šetřit na novej "dospělejší" vrtulník.
Ital

#434 Příspěvek od Ital »

Z motorů máš volbu ADH 300, nebo EH 200 + regulátor Turnigy 18 A, co nám bankéři zk..vili dolar, nemám ted přehled, kolik stojí. Najdeš je na Hobby Kingu. Někde tady byly ode mne odkazy, najdeš je na mé niti. Ten jakoby orig. regler nestojí za nic, motor do rozměrů F-45 nepasuje a celé je to dost nevydařené, už jsem to měl v ruce naprosto nefunkční. Vyhni se tomu.
Jardaxx

#435 Příspěvek od Jardaxx »

Ital píše:
To je asi ta nejblbější sestava, která se tam dá strčit a ještě za nehorázné prachy.

Tu sestavu já mám a jsem spokojený.žádné přemejělení jak to napojit.A funguje to dobře.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“