reprap 3D tiskarna v modelarske praxi
Re: reprap 3D tiskarna v modelarske praxi
Já jsem si udělal řetěz ke stolku podle tohoto http://www.xpablo.cz/?p=359
edit: je to to samé co našel Celeron
edit: je to to samé co našel Celeron
EPA combat, T-REX 600N, HK500GT
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
No to jsem chtěl slyšet! Ty doporučený články jsi ve slicru zmenšil na 70% zadáním 70 nebo 30?
Brichta píše, že ty zmenšený se již špatně cvakaj do sebe. Jak tobě? Tisknul jsi ABS a jakou tryskou? Musí se to hodně začišťovat aby se dobře hejbal?
Díky
Jirka
Brichta píše, že ty zmenšený se již špatně cvakaj do sebe. Jak tobě? Tisknul jsi ABS a jakou tryskou? Musí se to hodně začišťovat aby se dobře hejbal?
Díky
Jirka
nastavil jsem 70%, tryska 0,4mm, tloušťku vrstvy už nevím, buď 0,2 nebo 0,3 a mám to z ABS. Nechodí úplně navolno, ale použitelné to je. Řetěz mám ze 16 dílků.
EPA combat, T-REX 600N, HK500GT
Tak jsem zkusil poprvé PLA a celkem to vyšlo. Trochu se mi rozlepujou vrstvy. Měl jsem problém to utrhnout ze skla.
Tisknul jsem to na KORES, teplota 190° na HE a 70° na HB.
Tisknul jsem to na KORES, teplota 190° na HE a 70° na HB.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
flubber píše:nastavil jsem 70%, tryska 0,4mm, tloušťku vrstvy už nevím, buď 0,2 nebo 0,3 a mám to z ABS. Nechodí úplně navolno, ale použitelné to je. Řetěz mám ze 16 dílků.
Tak to sis potisk, co? Po kolika najednou? 4 nebo víc? Předpokládám, že jsi ve slicru půlku otočil aby ležely na druhým boku. Já ty články zkusím 0.3 tryskou, teď mám namontovanou 0.5 mm a to je přeci jenom nudle.
Jirka
kroxigor píše:
Ten kabel od hotbedu mi hezky zapadá do profilu a při pohybu osy Y mi vyjiždí a zejíždí do profilu.Nikde se mi nešoupá po stole.
http://kroxigor.rajce.idnes.cz/Rebel_II ... 06.JPG.jpg
http://kroxigor.rajce.idnes.cz/Rebel_II ... 07.JPG.jpg
Vodítko filamentu jsem zatím netisknul. Odvíjí se mi spořádaně a stejně nemám vhodné šrouby do profilu musel bych někam ku Práglu do OBI/Hornbach nebo podobného kvelbu.
...a za par hodin provozu budes mit pod tiskarnou v tomto miste jemny bily prasek - z ceho asi ???
Taky sem to tak mel a vyndal sem to z ty drazky a nechal volne ...
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Hmm, maš recht, ten izolační silikon není žádný mechanický veledílo. Snadno se nařízne a dost otítá a probrušuje. Podobně jako gumáky kabely. Proto se třeba na žehličky dávají gumáky opředený textilem.
Jirka
Jirka
Už to pár hodin nalítáno má a zatím nepozoruju žádné odírání.
Je tam dostatek místa a nedře se to o hrany, uvidíme časem.
Je tam dostatek místa a nedře se to o hrany, uvidíme časem.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
- Arcicorsa
- Kontaktovat uživatele:
arachna píše:...a za par hodin provozu budes mit pod tiskarnou v tomto miste jemny bily prasek - z ceho asi ???![]()
Taky sem to tak mel a vyndal sem to z ty drazky a nechal volne ...
Máš asi nějaké dlouhé hodiny, já to počítám ve dnech a opravdu se nic neodírá (mám to stejně jako kroxigor), stále je to jako nové...
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Tak tisknu najednou 18 článků Cable Chain. Zjistil jsem, že je asi lepší tisknout více dílů třeba i různých najednou, tedy aspoň z ABS. Když jsem tisknul jen jeden na zkoušku, sikmý převisy byly pokroucený, tady je to OK protože asi materiál stíhá chladnout. I slabý stěny jsou rozhodně míň zdeformovaný, když výtisk schladne. Nevidím, že by byla separace vrstev, i když se tisk vrací na stejný místo asi za 3 minuty. Dá se v Slicru někde nastavit pauza po vrstvě?
Jirka
Jirka
- Arcicorsa
- Kontaktovat uživatele:
Dnes dorazila zásilka z Mladeče a nejsem z toho nijak odvázaný
. Na Kores nejde tisknout vůbec, hned se to utrhne a vůbec to na tom nedrží. Juice nějak funguje.. Smrštivost je přímo extrémní, vytisknout placku 100x30x0,7 je skoro nemožné protože se tomu zvedají rohy.. Povrch finální vrstvy je taky bída.. Tohle už nikdy... Jo a je to modrá struna 1,75mm, ještě tu mám červenou tak jsem na to zvědavý ale bude to určitě to samé.. Četl jsem na ně mizerné recenze ale že to bude fakt takový šmejd jsem nečekal, každopádně vím co si už nikdy nekoupím.. Hmm a než jsem to dopsal tak se zasekl extruder a přehlodal strunu
, naštěstí na konci tisku. Tohle se mi za měsíc neustálého tisku ještě nestalo (doteď jsem tiskl Filamentum)...
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
Modra ABS nebo ABS-T? S tim ABS-T nemam problem jak s modrou tak transparent
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Arcicorsa píše:Dnes dorazila zásilka z Mladeče a nejsem z toho nijak odvázaný. Na Kores nejde tisknout vůbec, hned se to utrhne a vůbec to na tom nedrží. Juice nějak funguje.. Smrštivost je přímo extrémní, vytisknout placku 100x30x0,7 je skoro nemožné protože se tomu zvedají rohy.. Povrch finální vrstvy je taky bída.. Tohle už nikdy... Jo a je to modrá struna 1,75mm, ještě tu mám červenou tak jsem na to zvědavý ale bude to určitě to samé.. Četl jsem na ně mizerné recenze ale že to bude fakt takový šmejd jsem nečekal, každopádně vím co si už nikdy nekoupím.. Hmm a než jsem to dopsal tak se zasekl extruder a přehlodal strunu
, naštěstí na konci tisku. Tohle se mi za měsíc neustálého tisku ještě nestalo (doteď jsem tiskl Filamentum)...
Docela zajímavé jsou ty rozdíly zkušeností - já zrovna dneska ABS Mladeč tiskl a zkoušel jsem Kores a vše OK.
Jiná věc je ta smrštivost, tam taky moc nadšen nejsem. Používám Mladeč vlastně od začátku,takže zkušeosti celkem jsou. Tisknout se na to dá, ale obecně do jisté míry potvrzuji zkušenosti zmiňované i ve fóru Rebelove, že potřebuje o poznání vyšší teploty bedu i endu než jiné materiály...
- Arcicorsa
- Kontaktovat uživatele:
TO Janekx: Modrá ABS
TO tomashr: něco na tom bude, přitopil jsem na 240°C na hotendu a už to drží i na Koresu perfektně. Každopádně pro 1,75mm strunu uvádějí max 230°C. Ta smrštivost mě ale štve. Teď tisku plato na copteru cca 170 x 50 x 3mm tak jsem zvědav jestli to dotisknu, zvedl jsem i teplotu bedu na 115°C..
TO tomashr: něco na tom bude, přitopil jsem na 240°C na hotendu a už to drží i na Koresu perfektně. Každopádně pro 1,75mm strunu uvádějí max 230°C. Ta smrštivost mě ale štve. Teď tisku plato na copteru cca 170 x 50 x 3mm tak jsem zvědav jestli to dotisknu, zvedl jsem i teplotu bedu na 115°C..
To by vysvětlovalo i tu větší smrštivost.