DJI - F305, F306, F308 Phantom 2 pokračování
Re: DJI - F305, F306, F308 Phantom 2 pokračování
pravě že v manuálu jsem to nekaj nevyčetl...
ale tady na obrazku je napsáno kalibrace imu a nebo prilis velka výchylka.ale mě to blikne 1x zelene a 3x červene a jakmile to najde satelit tak to blika jen zelene tak jak má..tak já nevím moc se vtěch diodách jeste nevyznám..omlouvám se jestli to někomu přijde jako zbytečná otázka ale teprve začínám..dik
Je to normální vlastnost vysílačky ? když chci roztočit vrtule tak levá páčka zůstane po uvolnění ve spodní poloze, páčka má aretaci v krajní spodní poloze.
DJI - F309 Phantom 2 H4-3D, GP4 Black
- JosefSvejk
miro5 píše:Je to normální vlastnost vysílačky ? když chci roztočit vrtule tak levá páčka zůstane po uvolnění ve spodní poloze, páčka má aretaci v krajní spodní poloze.
Má aretaci nebo je to klasická páka plynu bez aretace?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Jeto klasická páka bez aretace. ...
Možná jsem to špatně popsal, ovladače jsou ve středu, chci roztočit vrtule podle návodu a levá zůstane v krajní poloze, i na různých videonávodech vidím jak se současně přitáhnou k sobě a pustí a ovladače jdou do středové polohy, u mě ne- levá zůstane dole, zprvu jsem myslel že to chce jen rozchodit, ale vypadá to jak vlastnost ovladače, musím překonat slabý odpor a normálně to zacvakne do krajní polohy.
- Stapaka
- Kontaktovat uživatele:
miro5 píše:Je to normální vlastnost vysílačky ? když chci roztočit vrtule tak levá páčka zůstane po uvolnění ve spodní poloze, páčka má aretaci v krajní spodní poloze.
Ano u vysílačky P2 (alespoň určitě u její nové verze s více stavovými diodami) je u plynu ve spodní části aretace. Dobře slouží k dlouhodobému klesání max. rychlostí.
Při startu motorů ale není nutno stlačit páku plynu až do této polohy. Motory se roztočí už dříve a pak nemusíš nic uvolňovat (vyzkoušej si to jemně). Pokud ale do té polohy přetáhneš, tak pak ano, musíš páku z aretace uvolnit, jinak dojde k opětnému zastavení motorů.
F 308 Phantom2;H3-3D;GoPro 4B; iOSD Mini; 7" LCD DVR/HD;
Dík za uklidnění, on ten návod co k tomu dodávají je už skoro rok starý a model je už o něco dál, s nějakou inovací návodu si hlavu nelámou.
- Stapaka
- Kontaktovat uživatele:
Nemáš zač
A s tou inovací máš plnou pravdu. Já ho mám už od 11/2014 a už tehdy jsem dostal zastaralý k nové verzi 
- gardenroute
Chlapi, aktuální (aktualizované) návody jsou vždy ke stažení na DJI webu, to je problém si je tam stáhnout ? O aretaci kniplu plynu u F308 a F309 vydání se toho napsalo také dost (i předem), každý novic by si měl přečíst zdejší vlákno aspoň k P2ce, určitě by mu to pomohlo k orientaci v takových základních věcech.
Stejně tak mu to měl předvést prodejce, většina těch které znám, to obvykle nabízejí formou "předání za letu", pokud to tedy dotyčný nekupoval někde např. na Alze
To začíná být trochu problém (vedle toho, že to zdejší distributor asi dnes dodává i kdejakému "prodejci pastelek"), protože se spousta zákazníků (bez žádných předešlých zkušeností) mylně domnívá, že se jedná o nějakou hračku se skutečnými RTF vlastnostmi...
Jak je vidět, není tomu.
Distributor evidentně také šetří, a tak frká staré a neaktualizované návody do nových krabic, lépe by udělal, kdyby tam nechal alespoň ty původní originální od DJI...
Stejně tak mu to měl předvést prodejce, většina těch které znám, to obvykle nabízejí formou "předání za letu", pokud to tedy dotyčný nekupoval někde např. na Alze
Distributor evidentně také šetří, a tak frká staré a neaktualizované návody do nových krabic, lépe by udělal, kdyby tam nechal alespoň ty původní originální od DJI...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
- Stapaka
- Kontaktovat uživatele:
Petře, určitě není problém si cokoli od DJI stáhnout. Běžně to taky dělám. Jen např ten návod je zrovna pro mne v té angličtině asi tak platný, jako v hebrejštině ... A situaci, že to prodejce vybavuje návody na starší verze (které pomíjejí nová vylepšení a změny, někdy i zásadní), to určitě neřeší. Každopádně by měl i on modernizovat návody souběžně s nástupem nových modelů a pokud to nestíhá udělat spolu se zavedením nového modelu na trh, měl by umožnit alespoň jejich pozdější stažení v el. verzi na svém webu. Vytisknout si to každý už nějak zvládne, nebo bude studovat tu verzi elektronickou
Já vím, že Ti to asi připadá nepochopitelné
, ale každý tu jazykovou výbavu prostě fakt nemá 
Já vím, že Ti to asi připadá nepochopitelné
- gardenroute
To né Láďo, špatně pochopeno, však jsem na konci poznamenal, že to je distributorův šlendriánStapaka píše:...Já vím, že Ti to asi připadá nepochopitelné...(
- Stapaka
- Kontaktovat uživatele:
gardenroute píše:To né Láďo, špatně pochopeno ..
Petře ,pochopil jsem to, tak jak jsi to myslel. Jen jsem reagoval na Tvou první větu ...
Samozřejmě, že vím, že se ty věci tady průběžně diskutují. To je dobře. Jen tuto konkrétní informaci bych sám těžko hledal, pokud bych ji rychle potřeboval. A to jsem tu debatu osobně sledoval
Spíš vidím opravdu, ale opravdu, velký problém v absenci potřebných manuálů také v češtině. Text manuálu obsahuje důležité a přesné údaje, postupy a doporučení. Osobně si myslím, že není nemožné se při neodborném, nebo nesprávném překladu z angličtiny zmýlit - a nad následky pak všichni jen kroutí hlavou. A tohle těžko může zastávat (nahrazovat) sebedelší debata na fóru. To by sem musel někdo dát ke stažení autorizované překlady jednotlivých manuálů
No ale to bych i osobně bral
No právě už je tady z toho pěkný guláš, při mé skleróze jsem to možná i čet, ale neměl v ruce a nyní hledej, jednou se probírá 305, pak 306 atd, je problém to nějak rozdělit podle modelů i když jsou hodně podobné ? lépe by se hledalo, staří harcovníci to mají v malíku když registrují celý vývoj teoreticky i prakticky, ale pro mě je vše nové - teď mám v ruce 309-tku a návod 305-tky a nějak se s tím musím popasovat, k tomu zhlédnu nějaká videa a už je zas "jedna debilní otázka na světě", no mám jich ještě asi dalších dvacet, ale dávám tomu čas že je rozlousknu 
- gardenroute
Je to dost jednoduché, jsou jen 2 zakladni rady Phantoma, tzn. 1 a 2. To oznacovani v F3xx jsou jen jednotlive vyvojove modely v jednotlivých radach, lisici se jen obvykle detaily a ruznymi upgrady.