Palivo pre žhavík ASP S46
Re: Palivo pre žhavík ASP S46
Hmm, docela zajímavé informace a názory. Ty stránky pana Kolmana jsi čet? Jinak Rapicon snad je čistá syntetika, ale pokud vím, tak Tornádo je směs syntetiky s ricinem. Kdysi jsem to hledal ale poměry už si nepamatuju. Někde se to tady dokonce řešilo. A kdybych už chtěl zabíhat rovnou na syntetiku, určitě bych pro záběh alespoň přidal víc oleje, a ne použít rovnou provozní palivo. Pro záběh to doporučuje 10 z 10 výrobců motorů
a ne jenom žhavíků, ale i detoňáků a benziňáků. I ta rychlost tvého záběhu je přinejmenším zajímavá. Vem si třeba papírovou kuchyňskou utěrku a přidrž jí chvilku u výfuku, jestli ti jde z motoru čistý olej. Taky to bývá vidět v tlakovací hadičce. Podle mého názoru, co ošidíš při záběhu, to se ti vrátí na životnosti motoru. Každý strůjce svého štěstí. Ať se daří.
- StanleyT28
- Kontaktovat uživatele:
Chápu dobře, že motor byl zabíhán na nízké, volnoběžné otáčky?
Jinak provoz po záběhu na Rapicon se syntetikou nedělá problémy, sám mám dlouhodobě ověřeno.
Tornádo obsahuje co si pamatuju 2-3% ricínu, pokud nezměnili "recepturu"
Kolegové také na syntetiku zabíhali, motory mají OK, já preferuji na záběh palivo s rcínem, potom přecházím na syntetiku.
Jinak provoz po záběhu na Rapicon se syntetikou nedělá problémy, sám mám dlouhodobě ověřeno.
Tornádo obsahuje co si pamatuju 2-3% ricínu, pokud nezměnili "recepturu"
Kolegové také na syntetiku zabíhali, motory mají OK, já preferuji na záběh palivo s rcínem, potom přecházím na syntetiku.
Prvé štyri nádrže som sa riadil pokynmi výrobcu,čo sa týka otáčok.ostatné išli s otvoreným šupátkom s každou nádržou pol otáčky ihly dole od troch.verte či nie,asi mu to nebolo na škodu,lebo ide krásne.koľko vydrží netuším,ukáže čas....
môžme to už teda uzavrieť ?
Naozaj ďakujem za každú reakciu....ĎĎĎĎĎ...
môžme to už teda uzavrieť ?
Naozaj ďakujem za každú reakciu....ĎĎĎĎĎ...
rcsteven píše:...
Takže mýtus vyvrátený...
Aký mýtus? Mohol by si konkretizovať a osvietiť nás, čo nám už cez ruky prešil desiatky motorov?
rcsteven píše:...
som konatktoval pelikána a tu je citace:...
Pelikán je predajca, nie výrobca.
Vieš, záujmom predajcu Pelikána môže byť aj to aby predal čo najviac paliva Rapicon či Tornáda a aj čo najviac nových motorov. A takí zákazníci, ktorým motory dlho vydržia pre neho nie sú dobrí zákazníci. Najlepší su tí, ktorým sa motor rozsype tesne po skončení záruky.
rcsteven píše:Prvé štyri nádrže som sa riadil pokynmi výrobcu,čo sa týka otáčok.ostatné išli s otvoreným šupátkom ...
Takže otázka StenleyT28 bola na mieste.
Zabiehať sa má s plne otvoreným šupátkom hneď od začiatku
Ale je to Tvoj motor, ty si sa rozhodol podľa seba a je to Tvoja vec. Nakoniec je pravdepodobné že sa nič strašného nestalo a motor Ti bude dlho slúžiť, čo Ti prajem. Napriek tomu, že dnešné motory sú vyrábané podstatne presnejším a čistejším opracovaním ako kedysi, dobrý zábeh potrebujú a ten postup nie je žiadny mýtus, naopak mýtom je, že sa to dá oklamať.
Tak veľa zdaru.
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)