Mini H FPV quad 250

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jindraj
Kontaktovat uživatele:

Re: Mini H FPV quad 250

#1066 Příspěvek od jindraj »

krtek2k píše:Ani jedna s těch třech možností není v acro režimu lítatelná, naprosto nevíš o čem mluvíš.

tak nevím, já 250 teprve budu stavět, ale pokud pominu otázku těch 6g serva a dalších řekněme 5g nějakého táhla a nějakého pantíku, tak nevidím důvod, proč by takovýhle mechanismus byl nutně na škodu. Ta varianta pod tou druhou odrážkou přeci znamená ve výsledku zafixovanou kameru v poloze v jaké chci. Pokud je to jediný možný stav pro akro, tak tam tedy je. Ale pokud někdo lítá i v jiných režimech, tak třeba využije větší flexibilitu co to dává v ostatních režimech. Rád se nechám poučit už jen proto, abych věděl nad čím přemýšlet, ale pokud někdo nedělá jednoúčelový stroj a jde mu o takový 250tkový allrouder tak pro něj tohle může být zajímavá možnost jak si v některých režimech zpříjemnit let.
ST
Kontaktovat uživatele:

#1067 Příspěvek od ST »

Jindro, až budeš kompletovat svoje QV250 od Lumenieru, tak budeš rád, za to, tam poskládat základní výbavu. Těmito nuancemi bych se vůbec nezabýval. Postav to a lítej a až budeš vylítanej, pak hledej mušky. Mě opravdu stačí lehce vyosit kamerku nahoru a je to OK. Pokud je ta kamera 90st, tak je to vnímání letu na malé dopředné rychlosti takové divné a blbě se odhaduje výška letu. Já na to přišel hned jak jsem vzal na brýle nový stroj , kde ta kamera byla rovně. Hned mě to trklo a nelítalo se mi s tím dobře. Je zajímavé , že na Discovery mi to nevadí. Tam je to vnímání letu OK.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#1068 Příspěvek od jindraj »

ST píše:Jindro, až budeš kompletovat svoje QV250 od Lumenieru, tak budeš rád, za to, tam poskládat základní výbavu. Těmito nuancemi bych se vůbec nezabýval. Postav to a lítej a až budeš vylítanej, pak hledej mušky. Mě opravdu stačí lehce vyosit kamerku nahoru a je to OK. Pokud je ta kamera 90st, tak je to vnímání letu na malé dopředné rychlosti takové divné a blbě se odhaduje výška letu. Já na to přišel hned jak jsem vzal na brýle nový stroj , kde ta kamera byla rovně. Hned mě to trklo a nelítalo se mi s tím dobře. Je zajímavé , že na Discovery mi to nevadí. Tam je to vnímání letu OK.

neboj :) - já to tam neplánuji - rozhodně ne na začátek. přesně jak píšeš, ve fázi 1 budu mít plné ruce pazourů to nějak zkompletovat (už mi k zahájení kutění chybí jen maličkost - CC3D deska co je na cestě z BG :) - jinak už dorazily i rámy a vše nezbytné) a ve fázi 2 pak chytnout nějaký grif v pilotáži. Jak to tady padlo, tak mi to jen přišlo to proměnlivé naklopení FPV kamery jako něco celkem logického - spíš mě zajímalo co je na tom tak divného jak se tu o tom vedla ta debata. Ale , a to jen abych měl tak nějak nad čím uvažovat (uvažuji o hodně věcech, co nakonec z různých důvodů ani nezrealizuji a nebo to trvá věky :).

Jinak jen teoreticky u toho Discovery ... není to tím, že tam ty náklony u něj nejsou v porovnání s 250 tak velké nebo tak rychlé/ostré a působí to tedy tak nějak přirozeně?
tomashr

#1069 Příspěvek od tomashr »

Já si fakt myslím, že to nejde zobecnit... Pro FPV Race, stejně jako blbnutí v akro módu jasně souhlasím s ST, tam dává smysl kamera napevno nakloněná trochu nahoru (pokud nemáš jako u DR6 šikmo celý trup :-) ). Na druhé straně ale pokud by si někdo osadil Quad250 i GPS a létal s větším využitím position hold a obecně nechá copter více létat samostatně, tak je pak možnost "rozhlédnout se kamerou" zcela na místě.

A mimochodem, při relativně nízké ceně věcí na 250 mi přijde skoro rozumnější si pořídit dva stroje - jeden na blbnutí a druhý na klidné létání případně jak miniaturní platforma na točení videa než vymýšlet něco příliš univerzálního...
graup15

#1070 Příspěvek od graup15 »

Jindro udělej to stejně jako to mám v plánu já. Kameru udělej na zemi se štelovatelným úhlem naklopení. (mám v hlavě takový držáček,kdy šroubovákem budeš měnit úhel).
Pak si to nastavíš na zahradě ,podle toho co ti bude nejvíc vyhovovat.
ST
Kontaktovat uživatele:

#1071 Příspěvek od ST »

Jsem na tu Vaši fazi 2 hrozně zvědavý. :lol:
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1072 Příspěvek od Ancistrus01 »

Pánové, řeším u 250 tky napájení CC3D a přijímače.

Baterky budu mít 3S a regulátory KISS 18A bez BECu, a řeším dilema, jestli použít nějaký takovýto stabilizátor na 5V odfiltrovaný kondíkama přibližně 470uF, nebo koupit nějaký již hotový BEC?
Co vy na to? :)
tomashr

#1073 Příspěvek od tomashr »

Stačí dokonce i malý 78L05, kondík jsem dal jen 10uF na výstup. Vše zasmrštěno v bužírce - pohoda... Běžný 7805 či 78S05 v pouzdře, které odkazuješ, bude mít dokonce slušnou rezervu.
Výše uvedené samozřejmě platí jen v případě, že je stabilizátor jen pro CC3D a přijímač, v momentu, kdy by se v copteru objevil ještě další 5V spotřebič (servo, FPV vysílač na 5V atd.) by 78S05 byl minimem a na místě by byl spíš menší spínaný BEC...
ST
Kontaktovat uživatele:

#1074 Příspěvek od ST »

Já mám na nové 250tce jen smd 5v regl blokovany jen keramikou a cca 100 mikro smd elyt. Bohate to stači. Mám to na destičce kde mám propojeny regly.
ST
Kontaktovat uživatele:

#1075 Příspěvek od ST »

Ještě k te poloze kamery. Na originálních platech discovery je ta kamera také orientována lehce nahoru. Takže proto mi to přišlo OK i pri rychlých pruletech, cca 60km/h. :wink:
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1076 Příspěvek od Ancistrus01 »

Tak super!
5V budu napájet jen tu CC3D a X4R-SB přijímač. Použiju asi smd stabilizátor 7805R a k tomu tedy jeden 10uF kondenzátor (např tento?)

Zároveň ale budu chtít i odfiltrovat 12V, budu jimi napájet motory a zároveň FPV vysílač a kameru. KISS 18A nemají žádný kondenzátor tak se zeptám, jestli před každý regl nedát nějaký kondík a pak napájení kamery a vTX odfiltrovat cívkou a ještě jedním kondíkem? Případně jaká je nejlepší cesta? :)
A jestli bych mohl poprosit ještě o radu s velikostí kondenzátoru, v této oblasti se zatím znalostně topím :oops:
tomashr

#1077 Příspěvek od tomashr »

Pokud budeš teprve nakupovat, tak ten elyt vezmi přeci jen o něco větší, třeba 47uF. Těch 10uF jsem myslel spíš jako minimum, u mě na to došlo tak, že "byl zrovna po ruce", jestli ale musíš do obchodu, tak není důvod to nedimenzovat hojněji.
arachna

#1078 Příspěvek od arachna »

Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#1079 Příspěvek od Dejfak »

Tak jsem to taky nějak poskládal.
410g se vším.
Akorád to mám hrozně lehké na čumes.
A to tam má 107g baterky
Tak to asi jedině dovážit Mobiusem nebo nevim...
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
nitrox

#1080 Příspěvek od nitrox »

Ahoj,
není tu někdo z Prahy/Kladna kdo by obětoval jedno odpoledne a byl ochoten pomoci začátečníkovi s nastavováním?
Mám sestavený quad (Zmr 250 carbon, flip32+ s clean flightem, regly Emax 12A a DYS 1806 + 9XR na opentx) ale bojuju s nastavováním cleanflightu ( a i obecně celýho quadu :lol: )
Tak si myslím že bych si ušetřil hodně trápení kdybych se sešel s někym kdo by už věděl co a jak...
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“