Mini H FPV quad 250

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pepavich

Re: Mini H FPV quad 250

#976 Příspěvek od pepavich »

tomashr píše:
v jinu prodávají t-motory a t-motor regly a naze 32? nemůžu to tam nějak najít, neměl bys odkaz (klidně SZ)

On to má v nabídce Pelikán, resp. jeho specializovaný shop Drona - http://www.drona.cz/shopcategory/mini-fpv . Na eshopu Jino jsem to také neviděl, proto jsem dal stejný dotaz jako ty, z Jino občas kupuji a možnost něco "přihodit" by se hodila. Možná to ale měli jen na krámě, k Pelikánovi nemají daleko :-)

Všechno má Pelikán normálně na svém webu www.pelikandaniel.com a v JINU mě dovezou vše od Pelikána. Takže není problém. Normálně si najděte BEE a v náhradních dílech (doporučené příslušenství) je vše. Pelikán má obě NAZE a je distributor T-Motor pro ČR.

http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=76355#1
tomashr

#977 Příspěvek od tomashr »

Děkuji za potvrzení mého odhadu - Jino to sice opravdu přímo v eshopu nemá, ale lze využít možnosti objednání vlastně všeho z nabídky Pelikána-distributora. To celkem dává smysl :-)
Amper

#978 Příspěvek od Amper »

Pri ladeni jsem si vsiml jedne veci. Mam gimbal uchyceny v predu na Peonu a povolil me tisk okolo sroubu. Tak nejak zvlastne. Takze jsou dve moznosti - bud je tam chybka a v pripade vetsi zateze je dobre ten cumak trochu zpevnit kolem der. A nebo modrej pojistovaci lepic zere plast. Vim ze to nekde bylo zminovano u Phantomu takze jsem zkusil nakydat na stary tisk dost modre vodicky a uvidime. Ale spis bych si tipnul ze jsem trochu rozmacknul ten plast kdyz jsem to dotahnul a bude to chtit zpevnit v modelu.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Amper

#979 Příspěvek od Amper »

Hmm, tak kdyz jsem pohledal na netu tak opravdu. ABS se nema s thread lockerama rado. Takze pokud clovek pojistuje stylem kydnu to na sroub a kdyz neco pretece tak neni problem tak je v kyblu. Zajimava zkusenost
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
tomashr

#980 Příspěvek od tomashr »

Zajímavé info... Já mám sloupky plastové, kde to nemá smysl použít, tak tuto zkušenost nemám.
Na okraj - ony by na Peonu stačily do plastových sloupků i plastové šrouby, kovové jsou nutné jen na ramena.

Jinak vážně uvažuji, že zaúkoluji syna, aby mi nakreslil na Peona rameno prodloužené cca o 1cm, pak by se vešla vrtule 6 palců. Na FPV race to nemá význam, tam bych se zatím držel té "eko kategorie", kde je maximum 5inch, ale pro létání "jen tak", by to něco do sebe mělo. Mimo jiné jsou v 6inch podstatně snáze dostupné uhlíkové vrtule v provedení na montáž "direct mount" bez unašeče.
ST
Kontaktovat uživatele:

#981 Příspěvek od ST »

Tak jsem si trochu zamodelařil a moje první 250tka dostala už třetí modifikaci rámu. Původní byla z překližky a fungovalo to parádně. Druhá verze byla vše z laminátu. Když jsem to ale komplet zvážil, tak jsem se dostal na 479g letová hmotnost. Vzhledem k tomu, že mám motory 1806 1900kV a viselo to za půl plynem tak jsem provedl odlehčovací kůru. ¨
Když to vemu odshora :
- vrchní plato je karbon 0,5mm vyřezaná na CNC.
- hlavní deska, která nese vybavení je z sandwitch 200g uhlík.tkanina-balsa 2mm s výstuhy pro šrouby z překližky 2mm - 200g uhlík.tkanina. Celek je lisován ve vacuu a vyřezaný na CNC. Hmotnost a pevnost nesrovnatelná s původní laminátovou deskou 2mm.
- ramena pro motory jsou také ze sandwitch 200g uhlík.tkanina- balsa 1,5mm - 100g uhlíková jednosměrka - balsa 1,5mm - 200g uhlík.tkanina. Zase lisováno ve vacuu a vyřezáno na CNC. Hmotnost a pevnost nesrovnatelná s původnímy laminátovými rameny 3mm.

Celková úspora hmotnosti je 64g a letová hmotnost klesla na 415g komplet.
To, že tady někteří zoufalci tvrdí , že coptéry není modelařina mi po tomhle kutění příjde trochu unfér. :roll:
Přílohy
250tkaCarb007.jpg
250tkaCarb003.jpg
250tkaCarb002.jpg
250tkaCarb001.jpg
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
j.s

#982 Příspěvek od j.s »

tomashr píše:Jinak vážně uvažuji, že zaúkoluji syna, aby mi nakreslil na Peona rameno prodloužené cca o 1cm, pak by se vešla vrtule 6 palců.

A nestačilo by to zvětšit jen v Repetieru?

ST máš to parádní, jen se zeptám, ta krytka mobiuse je jen krytka nebo s tím i lítáš? A nevypíná ti ten molitan mobiuse za letu?
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
tomashr

#983 Příspěvek od tomashr »

j.s píše:A nestačilo by to zvětšit jen v Repetieru?

Ani náhodou, ta ramena přesně zapadají do takového výřezu ve spodním platu a kdybych to natáhl v repetieru celé, tak by se toto deformovalo a nesedlo by. Navíc by to deformovalo i lože motoru, ale to by se asi sneslo. Chce to opravdu natáhnout jen střed ramena mezi motory a trupem, žádný složitý problém, jen to zkrátka někdo musí udělat :-)
ST
Kontaktovat uživatele:

#984 Příspěvek od ST »

Krytku používám jen pro skladování, pro let to sundávám. Mám tam Go2 objektiv a tak bych nějakou krytku pro let celkem uvítal, ale zatím jsem na nic nepřišel. Mobius s tím molitanem drží dobře. Zespoda je na suchém zipu. A nevypíná se.

Ještě jedna perla. Všechny baterie pro moje 250tky jsou přepájeny na kabely s menším průřezem ( 1,5mm ) pro uspoření hmotnosti a moznosti použít XT30 konektory. :wink:
RadekCe

#985 Příspěvek od RadekCe »

bonis píše:Vyměnil jsem za ložiska z Tobexu a od té doby dobrý

Máte někdo nějaký osvědčený způsob, jak "vydolovat" ložiska z motoru? Zkoušel jsem i zahřátí a hrubou sílu, ale bez úspěchu :cry:.
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
tomashr

#986 Příspěvek od tomashr »

ST píše:Ještě jedna perla. Všechny baterie pro moje 250tky jsou přepájeny na kabely s menším průřezem ( 1,5mm ) pro uspoření hmotnosti a moznosti použít XT30 konektory. :wink:

Jeden dotaz - máš zvážený i samotný rám před osazením? Docela by mě zajímalo, na kolik se dá dostat hmotnosti. Co jsem vypozoroval, tak "moje" frame dělané 3D tiskem jsou hmostnostně dost rovnocenné komerčním frézovaným rámům "250 class", zajímá mě proto, kolik naopak ztrácejí na "nekompromisně řešený" sendvič...

Jinak ty kabely k LiPOL jsou velmi dobrá poznámka, také něco podobného řeším. Úspora hmotnosti není bez zajímavosti, ale hlavně mi na 250 copteru docela vadí XT60, jsou prostě děsně velké. Přechod na XT30 je jednou z cest, je tomu ale nutno přizpůsobit i tloušťku kabelů...
ST
Kontaktovat uživatele:

#987 Příspěvek od ST »

Asi takhle. Sandvitch rameno 3,1g sklo 3mm 10,3g sandwitch hlavní deska 12.2g sklo 2mm 42g, vchní plato karbon 0,5mm 2,5g sklo 12,7g. Jediné co mi zatím zbylo ze skla frame jsou spodní plata s regly ty jsou z 1mm skla, zatím. Rozdíl mezi sklem a tímto zatím hybridem je 69g hmotnosti.
ST
Kontaktovat uživatele:

#988 Příspěvek od ST »

Ještě jedna poznámka. Hrany pro frézování jsou začištěny a prolity řídkým sekunďákem. Potom stříknuty černou barvou. Je potřeba opravdu vystužit místa kde dojde k tlakovému namáhání sandwitche , tedy v místě šroubů vystužení ( překližka ) aby nedošlo k promáčknutí toho sandwitche. Je potřeba to promyslet a při frézování rámu to zohlednit, aby byla poloha výstuží na správném místě.
Pro šťouraly, jistě jste si všimli, že orientace tkaniny není 45st. No jo prostě jsem měl tak akorát materiálu a tak jsem to musel dát do nuly. :lol:
Naposledy upravil(a) ST dne ned 01.03.2015 12:21, celkem upraveno 1 x.
tomashr

#989 Příspěvek od tomashr »

Hodně pěkné, gratuluji... Já se umím dostat pod hmotnost "skleněné verze", při dost možná lepší pevnosti, ale tvé hodnoty jsou pro mě samozřejmě zcela nedosažitelné.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#990 Příspěvek od Ancistrus01 »

Stando, když už jsme u toho, jak jsi přepajoval kabely na baterce bez výrazného poškození obalu, jak vidím tak ta zelená baterka je jako nová...
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“