odkodování autorádia
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
odkodování autorádia
ahoj, nemáte s tím někdo zkušenosti?
tatík dnes koupil starou zafiru kde je bloklý rádio, tak at ho zbytečně nerve ven a nedává tam jiný.
hledal jsem na foru, ale moc moudrej z tý kalkulačky nejsem
http://forum.cars.cz/opel-astra-g/viewtopic.php?t=1242
tatík dnes koupil starou zafiru kde je bloklý rádio, tak at ho zbytečně nerve ven a nedává tam jiný.
hledal jsem na foru, ale moc moudrej z tý kalkulačky nejsem
http://forum.cars.cz/opel-astra-g/viewtopic.php?t=1242
Re: odkodování autorádia
daj typ auta a číslo rádia...
ps: niektoré staré autorádiá sú robené tak, že už sa nedá vyvolať režim, aby to pýtalo kód. Vtedy treba už iba fyzicky prepájkovať pamäť.... ale ak pýta kód, resp. je ho kam zadať, máš šancu tak 90% a viac...
ps: niektoré staré autorádiá sú robené tak, že už sa nedá vyvolať režim, aby to pýtalo kód. Vtedy treba už iba fyzicky prepájkovať pamäť.... ale ak pýta kód, resp. je ho kam zadať, máš šancu tak 90% a viac...
automet píše:daj typ auta a číslo rádia...
ok,jedu na to k tátovi kouknout a opsat.
Rádio vyndej , koukni jestli tam není kód napsanej a když ne tak si opiš výrobní čislo.
Zaregistruj se na polský stránce
Koddoradia.pl
Uz jsem si tam nechal poslat kód na jeep grand cherokee a jaguára všechno bez problémů fungovalo a zadara.
Koddoradia.pl
Uz jsem si tam nechal poslat kód na jeep grand cherokee a jaguára všechno bez problémů fungovalo a zadara.
Mistik 125- 2x ,panic biplane, F4u,p40
DX7
DX7
kacer08 píše:Rádio vyndej , koukni jestli tam není kód napsanej a když ne tak si opiš výrobní čislo.
Koddoradia.pl
OK a díky, nic méně, jde o Zafiru z roku 1999 1,6 benzin
ted ještě taková technická
jak ten kod pak vubec zadat a jakým zpusobem tady to rádio dostat ven z palubky?--po stranách rámečku autorádia jsou možná nějaké pidiimbusy--hrabal jsem se ted v tom večer s baterkou a prd viděl.
tady fotky toho rádia--typ 400
a čísla na spodku vyndavacího panelu
PA 6--GF 15
GM-24 465 993
jestli mu tam nerozhejbu country radio, tak jsem mrtvej
- MarthiR
Být tebou vyrvu to ven, zahodím a koupím lepší kde tatík může poslouchat country nonstop
Jinak určitě ti to udělají v oplu ale co to bude koštovat netuším
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
kacer08 píše:Zaregistruj se na polský stránce
Koddoradia.pl
tak jsem tam hledal, ale u zafiry je to až od roku nad 2000 a typ rádia 500--tuším blaukpunkt, tady v tom autě je rádio 400--tuším siemens
Určitě nic nervat násilím !! Pokud dáš jiný rádio přijdeš ozobrazování stanic na displeji , možná ovládání pod volantem atd.
Pokud něco nevím kouknu na YouTube
Anglicky neumím ale napíšu něco v tom smyslu:
How to remove car radio zafira 1999?
Určitě něco najdeš
Já tam našel vždy všechno na všechny auta
Nebo mrkni na nějaký opel forum.
Kdybych nebyl v práci a na telefonu poradil bych víc.
Nebo ti to klíďo zadara vyndal
Čislo rádia bude mít 14 míst je to vlastně takovej vin
Zatím se klidně zaregistruj na tý polský stránce.
Ale pravda že v Opelu by ti to mohli říct zadara ve světě to tak funguje , ale tady nevím .
Pokud něco nevím kouknu na YouTube
Anglicky neumím ale napíšu něco v tom smyslu:
How to remove car radio zafira 1999?
Určitě něco najdeš
Já tam našel vždy všechno na všechny auta
Nebo mrkni na nějaký opel forum.
Kdybych nebyl v práci a na telefonu poradil bych víc.
Nebo ti to klíďo zadara vyndal
Čislo rádia bude mít 14 míst je to vlastně takovej vin
Zatím se klidně zaregistruj na tý polský stránce.
Ale pravda že v Opelu by ti to mohli říct zadara ve světě to tak funguje , ale tady nevím .
Mistik 125- 2x ,panic biplane, F4u,p40
DX7
DX7
MarthiR píše:Být tebou vyrvu to ven, zahodím a koupím lepší kde tatík může poslouchat country nonstop
osobně bych to taky zahodil, ale tatík při svém věku nemá absolutní šanci něco ladit na modernějším rádiu--tady jsou ještě ty klasický kroutící knoflíky , on nemá šanci ladit v nějakym menu--přední bedny--zadní bedny .
přez koleno to lámat nebudu, ale pokud to pujde rozhýbat jen nadatlováním kodu, proč se v tom hrabat a přehazovat radio za rádio.
navíc jemu vyhovuje i rádio na klasické magnetofonové pásky.
Pokud by to byl Blaupunkt; který se používal ve vétšině Oplů; mám program pro výpočet kódu ze sériového čísla i postup zadání .
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
Jiri píše:Pokud by to byl Blaupunkt; který se používal ve vétšině Oplů; mám program pro výpočet kódu ze sériového čísla i postup zadání .
to autorádio je siemens, nic méně jsem na doporučení přez SZ zkouknul nějaká videa, jak ho vydrbnout z palubky, co kde opsat a podle čeho se k tomu kodu dobrat--počítám, že až si tím projdu, dorazej origo papíry od auta i s tím kodem k autorádiu
dnes už se dál neposunu, zítra se pokusím to rádio podle návodu vytáhnout, opsat výrobní číslo--ideálně fixou napsaný kod
ideálně mi ho od těch poláku zjistit, pokud je to pro někoho z vás brnkačka to prokomunikovat.
pokud by pasovali konektory, tak tam zatím tatíkovi zapojím odloženého kenwooda.
U starého blaupunktu sa kódy zadávali takto:
na displeji sa objavilo CODE a potom čiarky.
Napr. kód 2194 sa zadával nasledovne:
na rádiu číslicu 1 si stlačil 2 krát, nahodilo dvojku
na rádiu číslicu 2 si stlačil 1 krát, nahodilo jednotku
na rádiu číslicu 3 si stlačil 9 krát, nahodilo deviatku
na rádiu číslicu 4 si stlačil 4 krát, nahodilo štvorku
potvrdzovalo sa to tlačidlom "šípka hore" na prepínanie staníc.
medzi každým zadaním bola nejaká bezpečnostná prestávka.
ak si zadal viackrát neúspešne, rádio sa HW zablokovalo, a už si nijako nevyvolal stav, aby bolo možné zadať kód.
Nasledovne bolo treba niečo prepájkovať vo vnútri /asi EEPROM/.
idem kuknúť ten kód rádia...
na displeji sa objavilo CODE a potom čiarky.
Napr. kód 2194 sa zadával nasledovne:
na rádiu číslicu 1 si stlačil 2 krát, nahodilo dvojku
na rádiu číslicu 2 si stlačil 1 krát, nahodilo jednotku
na rádiu číslicu 3 si stlačil 9 krát, nahodilo deviatku
na rádiu číslicu 4 si stlačil 4 krát, nahodilo štvorku
potvrdzovalo sa to tlačidlom "šípka hore" na prepínanie staníc.
medzi každým zadaním bola nejaká bezpečnostná prestávka.
ak si zadal viackrát neúspešne, rádio sa HW zablokovalo, a už si nijako nevyvolal stav, aby bolo možné zadať kód.
Nasledovne bolo treba niečo prepájkovať vo vnútri /asi EEPROM/.
idem kuknúť ten kód rádia...
ráno som rozbalil soft /40 utilít pre zistenie kódov/, všetko som prešrotil a ani ťuk. Málokedy sa mi toto stane, nakoľko zatiaľ tým 90% ľudí vrátane môjho rádia som kódy našiel... 
Najistejšie by bolo obrátiť sa na ľudí, ktorí to robia na profi úrovni a za peniaze. Tam máš takmer istotu.
edit: takže háčik bude v tom, že zrejme sa to prepočítava z kódu, ktorý je v eeprom.
http://www.opelastra.cz/forum/read.php?6,37370
Najistejšie by bolo obrátiť sa na ľudí, ktorí to robia na profi úrovni a za peniaze. Tam máš takmer istotu.
edit: takže háčik bude v tom, že zrejme sa to prepočítava z kódu, ktorý je v eeprom.
automet píše:
taky jsem se včera tady k té informaci u 400ky dobral,navíc všude píšou blaukpunkt, ale tady je 400 siemens.
v každém případě nejdřív to rádio vyndám--kdyby nejhuř, pujde tam jiné rádio, táta určitě nebude lpět na ovládání z volantu.
pepin píše:
taky jsem se včera tady k té informaci u 400ky dobral,navíc všude píšou blaukpunkt, ale tady je 400 siemens.
v každém případě nejdřív to rádio vyndám--kdyby nejhuř, pujde tam jiné rádio, táta určitě nebude lpět na ovládání z volantu.
V oplu vám podle WINu řeknou kód.
Za mírný poplatek, někdy i zadara.
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A