Mini H FPV quad 250

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pepavich

Re: Mini H FPV quad 250

#961 Příspěvek od pepavich »

Ahoj, s 250 začínám, postavil jsem si totožný model jako kamarád a učím se, ale zatím spokojenost.
Rám Bee245, motory T-motor 1806 + T-motor 12A régly, Naze32 a vrtule 5*3. Vše koupeno v JINU.
Přílohy
moje_bee.jpg
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#962 Příspěvek od jindraj »

pepavich píše:Ahoj, s 250 začínám, postavil jsem si totožný model jako kamarád a učím se, ale zatím spokojenost.
Rám Bee245, motory T-motor 1806 + T-motor 12A régly, Naze32 a vrtule 5*3. Vše koupeno v JINU.

v jinu prodávají t-motory a t-motor regly a naze 32? nemůžu to tam nějak najít, neměl bys odkaz (klidně SZ)
tomashr

#963 Příspěvek od tomashr »

pepavich píše:Ahoj, s 250 začínám, postavil jsem si totožný model jako kamarád a učím se, ale zatím spokojenost.

Vážně v Jino? Já se tam nedávno díval a z udaných komponent nemají v eshopu nic (občas by se přitom dodavatel v ČR hodil).
Nebo to mají jen fyzicky v prodejně?
tomashr

#964 Příspěvek od tomashr »

jindraj píše:
v jinu prodávají t-motory a t-motor regly a naze 32? nemůžu to tam nějak najít, neměl bys odkaz (klidně SZ)

On to má v nabídce Pelikán, resp. jeho specializovaný shop Drona - http://www.drona.cz/shopcategory/mini-fpv . Na eshopu Jino jsem to také neviděl, proto jsem dal stejný dotaz jako ty, z Jino občas kupuji a možnost něco "přihodit" by se hodila. Možná to ale měli jen na krámě, k Pelikánovi nemají daleko :-)
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#965 Příspěvek od jindraj »

tomashr píše:
On to má v nabídce Pelikán, resp. jeho specializovaný shop Drona - http://www.drona.cz/shopcategory/mini-fpv . Na eshopu Jino jsem to také neviděl, proto jsem dal stejný dotaz jako ty, z Jino občas kupuji a možnost něco "přihodit" by se hodila. Možná to ale měli jen na krámě, k Pelikánovi nemají daleko :-)

no já se právě do kumulace dílů na 250 před pár dny pustil, takže mám poměrně hodně nahledáno, de se co dá koupit a v Čechách je to celkem bída. v jinu nakupuji celkem rád, tak jsem si říkal, že tam třeba něco přehlížím ku své škodě a zajímalo mě za kolik to tam mají. ale to je asi opravdu nějaký úklep - nějaké tyhle věci mají na modelarine.cz ale stejně ne všechny. No už je to skoro jedno. libové regly už mám doma, dnes dorazila FPV kamerka, t-motory 1806 už jsou na cestě z Anglie, toho času někde v Německu a čekám až budou mít skladem rámy a nějaké zbylé vybavení co půjde dílem z UK a dílem z Číny. No a pak se musím odhodlat už jen do brýlý ... to bude darda :/
graup15

#966 Příspěvek od graup15 »

Ahoj Jindro.
Je to , ale zážitek drandit na brýle..viď? :-) :-)
Něco ti pošlu v SZ....vyladil jsem to co to šlo...0 drop out na zajímavou vzdálenost ...:-)
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#967 Příspěvek od jindraj »

graup15 píše:Ahoj Jindro.
Je to , ale zážitek drandit na brýle..viď? :-) :-)
Něco ti pošlu v SZ....vyladil jsem to co to šlo...0 drop out na zajímavou vzdálenost ...:-)

jo to je a myslím, že mě to bude bavit (a co teprve kluka) ... jen kdyby do toho člověk mohl nakráčet pomaloučku jako do ostatních modelů .... tady vysílačka ... támhle nějaký přijímač, tu motor a tam servo, tu něco prodám ... tam zas něco koupím, tu si něco ukutím ... to pak člověk nemá tak černé svědomí. Ale takhle člověk aby pořídil všechno najednou .... no nemám klidné spaní :) a moc jinak to u FPV nejde - kamera, brýle, Tx, Rx, no a něco co to bude vozit - ten hexa-mikrokopter co mám asi konstrukčně víc rozvíjet nebudu a nechám jej jen jako platformu na učení se a případně testování. jak je stavěný nalehko, tak má z hlediska osaditelnosti evidentně své limity.

P.S. dnes se najednou rozepsali kluci čínský i americký i anglický kvůli těm 250 rámům a těm tvým motorům a tak ... hodím ti to nějak v kostce do mailu.
graup15

#968 Příspěvek od graup15 »

Hmmm bohužel..levně to jde taky, ale budeš se trápit jako púlka tohodle fora.
Je to najednou darda...bohužel :-(
RadekCe

#969 Příspěvek od RadekCe »

RadekCe píše:Není to jasný :) ... co znamená, když nechám tu hodnotu 0.00? Ví někdo?
PS: Všechny hodnoty jsem nechal na deafult, jen u Roll a Pitch jsem snížil proportional ze 4 na 3, aby to nebylo tak tupé na "kolektiv" a rotaci "vrtulky" YAW rate zvýšil z 0.00 na 0.50, aby to rychleji zatáčelo, ale teď nevím, co se stane, když zase zkusím flip? :?

Konečně to funguje jak má - flipy přesně jak jsem chtěl :-D.
Kdybych to tak rovnou nastavil, že nechám default hodnoty a upravím pro začátek jen "kolektiv" a "vrtulku", tak to lítalo a flipovalo hned. Ale zase jsem o něco chytřejší ;-).
PS: LED osvětlení za 20Kč :D.
Přílohy
11_250ka_venku.jpg
10_250ka_LED.jpg
06_250ka_LED.jpg
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
ST
Kontaktovat uživatele:

#970 Příspěvek od ST »

Na modelbazaru jsou dostupné za pár korun Fatsharky RCV922. Pro start a i na delší dobu naprosto super záležitost. Pro 250tky naprosto dostačující.

jindraj píše:
jo to je a myslím, že mě to bude bavit (a co teprve kluka) ... jen kdyby do toho člověk mohl nakráčet pomaloučku jako do ostatních modelů .... tady vysílačka ... támhle nějaký přijímač, tu motor a tam servo, tu něco prodám ... tam zas něco koupím, tu si něco ukutím ... to pak člověk nemá tak černé svědomí. Ale takhle člověk aby pořídil všechno najednou .... no nemám klidné spaní :) a moc jinak to u FPV nejde - kamera, brýle, Tx, Rx, no a něco co to bude vozit - ten hexa-mikrokopter co mám asi konstrukčně víc rozvíjet nebudu a nechám jej jen jako platformu na učení se a případně testování. jak je stavěný nalehko, tak má z hlediska osaditelnosti evidentně své limity.

P.S. dnes se najednou rozepsali kluci čínský i americký i anglický kvůli těm 250 rámům a těm tvým motorům a tak ... hodím ti to nějak v kostce do mailu.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
tomashr

#971 Příspěvek od tomashr »

Měly už RCV922 nastavitelné IPD, jako mají současné BaseSD, které se přímo označují za jejich nástupce?
Pokud ano, tak proč ne, bez toho je ale nákup dost riskantní. Sám jsem si pěkně natloukl ústa s Predator V2, já v nich prostě neviděl kvůli nepřekrytí obrazů, což je o IPD. Po této zkušenosti bych toto dal jako pomalu první kritérium výběru... Ono je hezké řešit, zda má X lepší FOV či ostrost než Y, ale pokud v nich prostě nevidíte, tak to jaksi neutralizuje vše :-( Ale jsme offtopic, tohle je do diskuse o FPV brýlích, která je jinde...
ST
Kontaktovat uživatele:

#972 Příspěvek od ST »

Pochopitelně to IPD mají nastavitelné. Tady se ještě nedělaly experimenty. Je to off topic, ale k 250tkám to taky patří. Lítat 250tky bez FPV je docela divný. :wink:
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Amper

#973 Příspěvek od Amper »

IPD maj stelovatelne i brejle z puvodniho Attitude SD kitu. Je pravda ze to vypada jako blbost ale je to docela dulezite.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Amper

#974 Příspěvek od Amper »

Tak jsem nahazel vse co jsem chtel na copter - gps, osd, kamera se servo naklonem, vysilac, prevodnik telemetrie, 2.2Ah baterka a jsem na 610g letove hmotnosti. Hlavne ta kamera je dost velka/tezka (800 radek) a servo s drzakem taky neco sezere.

Kdyby me brali nejake zavodnicke choutky tak by se holt museli poridit mensi aku, sundala by se GPSka, dala lehci kamera a mozna vyhodil gimbal ale myslim ze pro normalni litani to bude snad v pohode. S DSysama a 5" Gefanama by to melo letet cca na 50% plynu takze uvidime.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
tomashr

#975 Příspěvek od tomashr »

Mám dojem, že zrovna to naklánění kamery bude naopak pro reálné závody poměrně vhodné až nutné, asi se bude létat v dost velkém rozsahu rychlostí a schopnost kamery koukat pořád v horizontu se může dost hodit.

Kapacitu baterií ukáže až čas, doporučený draft FAI pravidel mluví o době závodu v kvalifikaci 2-3 minuty, na což samozřejmě stačí něco jako 3s1300mAh (píšu z vlastní zkušenosti, ne teoreticky), na druhé straně ale pravidla připouští, že by finále mohlo trvat dvojnásobnou dobu a třeba 6 minut "na plné koule" už může být u této baterie rizikové. Nicméně bych odhadl růst někam k 1500-1800mAh, 2200mAh bude asi opravdu moc.

Pro rekreační blbnutí je to samozřejmě jedno a vůbec nepochybuji, že ti to při 600g poletí perfektně, vím sám, jak se mi choval Peon při 510g a jakou měl rezervu :-)
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“