Ozvučení el. modelu - zvukové moduly

Všechno ostatní o modelářské i jiné elektronice.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kamil
Kontaktovat uživatele:

Re: Ozvučení el.letadla spalovákem

#211 Příspěvek od Kamil »

leoshavla: Mas tam modul z HK?
Vonku a za letu si to asi este neskusal.
Kamarat tento modul namontoval do balzoveho modelu Vicomte. Za letu pri vyssich otackach zvuk takmer uplne zanikol, pri nizkych otackach bol zvuk pocutelny.
Obidvaja sme usudili, ze je to o cosi lepsie ako bez zvuku, ale do dalsieho modelu uz modul tohoto druhu neda.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#212 Příspěvek od jyrry »

Kamil píše:... modul z HK?...

Stoprocentně, v čase od 1:00 je tam vidět.
Ber to tak - za méně peněz (cca 40USD) méně muziky, další použitelný už stojí 150USD (MrRSSound).
Asi by stálo za to vyzkoušet s tím ten 4" Visaton. To co k tomu dodávají je 2".
jyrry.webnode.cz
leoshavla
Kontaktovat uživatele:

#213 Příspěvek od leoshavla »

Ty repro co tam mám nejsou od SMS modulu jsou to elektrodinamické budiče od Visatonu http://www.visaton.com/en/industrie/koe ... 45s_8.html Taky jsem uvažoval o MRRCSOUND 4.1 ale stálo by to víc jak celé letadlo. Už jsem s tím lítal, nejvíc je to slyšet když to startuje a při nžších otáčkách při plným plynu už se to trochu ztrácí ale je to lepší než nic.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#214 Příspěvek od jyrry »

Dnes přišel po dvou měsících už skoro oplakaný balíček a v něm nová hračka - ESS AIR modul.
Zatím jsem to testnul s klasickými repráčky (ten malý je od MrRCsound a větší 4" 4Ohmy/10W) a vypadá to zvukově skoro srovnatelně s MrRCsound modulem. Hezky to "startuje", dobře reaguje na plyn, přechod z "volnoběhu" do "letového" režimu je skoro lepší. Zhasnutí motoru taky ujde. Začnu ho implantovat do éra s těmi "vibrátory", na ty jsem zvědav.
jyrry.webnode.cz
Woita
Kontaktovat uživatele:

#215 Příspěvek od Woita »

No tak to jsem zvědav. Dej vědět, nebo dej pak video se zvukem, jo?
Já dal MrRCSound do 2m elektromotoráku Hall Springfield Bulldog (viděl jsi první pokusy se zvukem na něm), zatím s jedním reprákem. Bohužel teď není počasí na lítání, potřebuji vyzkoušet a doladit těžiště letadla. Mám v čumáku 80g olova, pokud se ukáže že těžiště takto bude vyhovovat, tak bych přidal druhý reprák ("vibrátor" - má 86 gramů), a pak by se ukázalo o kolik se bude zvuk lišit s jedním/dvěma repráky.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
Wirda
Kontaktovat uživatele:

#216 Příspěvek od Wirda »

No helemese. Lecinější modul, to vítám :D Já má origo MrRcSound a vibrátory. Mám to v tom Corasiu velkym a jsem spokojem. Prve jsem je měl v čumáku oba směrem dolů a projev nebyl takový. Potom se je dal na každý bok jeden a při průletech je o dost lepší. Jasně, sneslo by to třeba další 4 a basák, protože nikdy to není ono, ale já jsem spokojen a přihlížející chválí a líbí se. Takže na bok je lepší, páč při průletu to rezonuje zvuk směrem k posluchači. No a je to dobrý funkční závaží :D
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek. :D
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#217 Příspěvek od jyrry »

Woita píše:No tak to jsem zvědav. Dej vědět....

Tak dávám vědět :-)
Je to namontované tady a dneska jsem to byl prubnout.
Video není, tak mi to musíte věřit :mrgreen:
Slyšet to je celkem překvapivě slušně, to jsem od toho ani nečekal. Srovnatelné slyšitelností to je s MrRCSound co mám v Tigercatovi. Zvuk je trochu horší ale pořád je to podle mně lepší než rozzuřený Pionýr na dálnici (čti spalovák do 250ccm).
Co ale musím ošetřit je přilepení těch měničů; lípnul jsem to tou origo oboustrankou na sice hladký ale trochu zakřivený povrch uvnitř trupu a po cca 3min. letu to začlo chrčet a ostře klepat. Uvibrovaly se ty vnitřní díly a mlátilo to o EPP. Nejspíš to přilepím na rovnou desku z třeba 1mm sklotextitu a tu vlepím do trupu.
Jinak za ty peníze (cca dvojnásobek) je myslím víc muziky (cca dvojnásobek) než s těmi SMS moduly z Hobbykingu (měl jsem ho = můžu porovnávat); naopak za polovinu peněz to dá subjektivně 3/4 muziky co MrRCSound...
jyrry.webnode.cz
Woita
Kontaktovat uživatele:

#218 Příspěvek od Woita »

Takže za ty peníze další dobrá varianta. :idea:
Aspoň je z čeho vybírat - každý podle požadavků a podle peněženky.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#219 Příspěvek od jyrry »

Tak jsem to přilepil. Sice znovu na EPP ale o kousek dál; tam co to bylo, byla v trupu naprášená barva a utrhlo se to i s ní. Dal jsem to víc dopředu a použil jsem slušnou oboustranku - takovou silnější (cca 1mm) skoro čirou žvejkačku, lepí mrcha jak čert - už jen stříhání je pakárna, jak se lepí na nůžky.
Jestli přemluvím synka a bude počasí, natočíme to.
jyrry.webnode.cz
MiSe
Kontaktovat uživatele:

#220 Příspěvek od MiSe »

Mám před sebou modul ESS-AIR a jsem z montáže trochu rozpačitý (zvuk "na sucho" v pohodě). Zatímco obrázek v návodu ukazuje na to, že lepidlo se nanáší na vnitřní kruh vibráta a doprovodný text hovoří o tom, že vnější disk je pevný a vibruje vnitřní, tak ve skutečnosti jsou oba (vnější i vnitřní kruh) opatřeny dvoustrannou lepicí páskou :roll: Tak jak tedy - sloupnout krycí papír z obou mezikruží a nalepit tudíž obě?
Cellpro10, C60, iCharger106b; Graupner MZ-24 Hott; Jeti DS-16
www.letadelka.com
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#221 Příspěvek od jyrry »

Nalepil jsem obě.
Kdyby ten vnitřní byl volný, mlátil by do stěny - to už se mi stalo za letu kdy se odlepil.
jyrry.webnode.cz
Hank

Zvukový modul

#222 Příspěvek od Hank »

Pánové. Chtěl bych si pořídit nějaký dobře fungující zvukový modul do elektropolomakety rozpětí cca 2metry se zvukem pomalootáčkového motoru /né žádnou stíhačku 2.WW/. Něco jsem zde řešil před lety a poté vyzkoušel lacinější moduly od Robbe. Tudy ale cesta nevedla. Moje představa je nyní koupit něco kvalitnějšího - fungujícího. jsou nějaké zkušenosti např. s tímto? http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=81388 Předem vám děkuji za info. :-)
Naposledy upravil(a) Hank dne stř 06.07.2016 20:59, celkem upraveno 1 x.
Letadla, lodě a taky vlaky :-)
www.http://hank61.rajce.idnes.cz/
https://hankovystranky.eu
Hank

#223 Příspěvek od Hank »

Ahoj. Máš nějakou novou zkušenost z fungování sound modulu ESS? Díky za info H.
Letadla, lodě a taky vlaky :-)
www.http://hank61.rajce.idnes.cz/
https://hankovystranky.eu
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Zvukový modul

#224 Příspěvek od jyrry »

Hledej tu a najdes. Jsou tu zkusenosti (i odkazy na youtube) jak s tim ESS, tak s MrRcsound..
jyrry.webnode.cz
guchar

Re: Zvukový modul

#225 Příspěvek od guchar »

Podívej se na Fógli. Uložení nových nahrávek "denny_ul". A přání tvému podobné má i "Bořík".
RC Fógli - Elektronika - Zvukový modul (1,2)
Odpovědět

Zpět na „Obecná elektronika“