Výměna ložisek v pračce
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Výměna ložisek v pračce
Ahoj, začaly my hučet ložiska v pračce chci se vás zeptat kdo máme s tímto zkušenosti. Mám stařičkou i když pere bezvadně Zanussi FLS 552CN. V současný době musím přemýšlet o výměně než o koupi nové. Na co všechno jsi mám dát při výměně pozor za předpokladu že seženu nové ložiska, tedy ten domeček s ložiskama.
Jsi druhý, prohráls... http://www.rc.hys.cz/
Graupner MC-15, Alien fm. Svor, Piper L4
Re: Výměna ložisek v pračce
Měnil jsem je asi před třemi lety zrovna taky na Zanussce, typ už si nepamatuju. Musíš rozebrat prakticky celou pračku, originál domečky s ložisky - to už jsem taky zapomněl - buď už nešly sehnat nebo stály moc peněz, jsem nakonec vyndal ven a ložiska vylisoval a vyměnil za nový, oboustranně krytý gumou. Dávej hlavně pozor na hadice, protože už moc nepruží a snadno je roztrhneš. S těma novýma ložiskama běhá pračka do dneška.
Jeti DC-24, Element F5J, Enjoy3, Piper 2,8
lodě Tito Neri, Smit Japan, Parat, Ragazza, Genesis.
Buben je plastový, musí se tam dávat nějaké těsnění nebo silikon?
Jsi druhý, prohráls... http://www.rc.hys.cz/
- kocispavel
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
s výměnou ložisek bohužel neporadím, ale pár postřehů mám - je na zvážení, jestli měnit ložiska nebo koupit novou. A když novou, je skoro jedno jestli je dražší nebo levnější, stejně jsou ty dnešní pračky ( a nejenom ty ) dělané tak do 5ti let provozu - spotřební zboží. To mi prozradil "značkový" opravář. A dělají se tak, že ložiska na bubnu už nevyměníš. Je to tam nějak nalisované, bez možnosti výměny.
Zdravím.
Pavel
s výměnou ložisek bohužel neporadím, ale pár postřehů mám - je na zvážení, jestli měnit ložiska nebo koupit novou. A když novou, je skoro jedno jestli je dražší nebo levnější, stejně jsou ty dnešní pračky ( a nejenom ty ) dělané tak do 5ti let provozu - spotřební zboží. To mi prozradil "značkový" opravář. A dělají se tak, že ložiska na bubnu už nevyměníš. Je to tam nějak nalisované, bez možnosti výměny.
Zdravím.
Pavel
Já bych je vyměnil. Ty ložiska seženeš v prodejně u p.Kulhavé. Vylisovat, vyměnit. Když jsem před pár lety ložiska měnil, nevzpomínám si na nějaké úskalí. Akorát bylo zapotřebí dobře usadit těsnění a stáhnout obručí buben.
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
Já jsem měl buben z plechu s gumovým těsněním a když jsem to dával dohromady, tak jsem se to snažil dát všechno do úplně stejný pozice jak to bylo. S trochou silikonu
ale určitě nic nezkazíš. Ty domečky opravdu vypadaly jako nerozebírací, ložisko bylo ještě zajištěný jakoby rozlisovaným límcem konce domečku, ale s trochou většího násilí
se to podařilo vyndat. Nový ložisko jsem pak ještě zajistil několika důlky do čela domečku.
ale určitě nic nezkazíš. Ty domečky opravdu vypadaly jako nerozebírací, ložisko bylo ještě zajištěný jakoby rozlisovaným límcem konce domečku, ale s trochou většího násilí
se to podařilo vyndat. Nový ložisko jsem pak ještě zajistil několika důlky do čela domečku.
Jeti DC-24, Element F5J, Enjoy3, Piper 2,8
- JosefSvejk
Pokud je vana rozebíratelná, tak není důvod ložiska nevyměnit. Horší je to s "moderními" pračkami s lepenou nerozebíratelnou vanou. Řešil jsem to zrovna letos, výměna by stála 5,5 tisíce, to je lepší koupit novou pračku i když ta stará měla teprve 3,5 roku. Nakonec jsem narazil na firmu, která umí vanu rozřezat a ložiska vyměnit, to vše za 1500 Kč. Šel jsem do toho a nelituji, určitě jsem pár tisícovek ušetřil.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
- ufon13
- Kontaktovat uživatele:
ložisko se té mé odebralo též do ....pryč.... vyndat šlo pomocí stahováku ze šroubu placky co sedla na ložisko a trubky co se opřela přesně o kovové uložení zalisované v plastové vaně, originál pro whirpool by stálo kolem 600,- práce by v servisu vyšla na 2500,- náhrada klasickým ložiskem vyšla na 36,-kč +práce ta sice stála za p..... ale za 2 hodky bylo hotovo .
ložisko se vysypalo zhruba po 3 letech provozu s novorozeným synem.... po výměně běhá dodnes a synovi je 14.
ložisko se vysypalo zhruba po 3 letech provozu s novorozeným synem.... po výměně běhá dodnes a synovi je 14.
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Josef Svejk:meli sme pracku tady s tou lepenou nerozebiratelnou vanou, loziska KO jinak pracka moc nenaprala, vsechno pekne ciste, kdybych vedel ze za 1500 to nekdo vymeni tak bych to i nechal. Pracka uz je bohuzel zlikvidovana.
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
Hlavně, se ujisti jestli je to ložiskama. Já jsem před rokem vyhazoval Whirlpoolku. Po 9 letech skoro denního praní byly ložiska celkem v pohodě, ale odešly uhlíky a ložiska na motorku a topení bylo taky úplně sežraný + další drobnosti.
-
hashpi
- Kontaktovat uživatele:
Jak to tady čtu, tak vidím, že nejsem sám komu odchází ložiska. Taky máme Zanusi, v lětě to bude 7let, konkrétně typ ZWF 180 W a poslední 2 měsíce ložiska hučí jako pr...Zatím se bojím podívat dovnitř, abych to ještě víc nerozbil nebo nezjistil, co všechno je potřeba vyměnit a nevyšla tak levněj nová pračka
Pak bych musel obětovat penízky na letadýlka a to se mi fakt nechce 
-
JardaRůžička
Mám taky Whirlpoolku, už asi 12 let a nejspíš ji to v dohledné době taky přestane bavit - ale překvapuje mě, že by měla mít někde uhlíky. Opravdu?Speedy píše:...Whirlpoolku... odešly uhlíky a ložiska na motorku
Uhlíky jsou na elektromotoru, který otáčí bubnem. Na Whirlpoolce jsem je měnil nedávno po cca 10 letech. Byli ošoupané až na drátek
Cena cca 200,- Kč
- ufon13
- Kontaktovat uživatele:
když sháním origo díly obracím se sem:
http://www.nadeta.cz
http://www.nadeta.cz