Graupner MC-20 HoTT

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
pepin

Re: Graupner MC-20 HOTT 12/12

#121 Příspěvek od pepin »

jyrry píše:na to se nekouká, tím se řídí éra :-P
ona ta JETIovská kysna na řízení bagru taky není žádná nádhera... :mrgreen:

ono nejde o koukání, vzal jsem to do ruky, sáhnul na boční poták, přišlo mi to zpracování divný--forový, a cca za týden tady někdo řešil, že u 32 ky ho zlomil, takže asi tak :( po řemeslnickém zpracování--blbuvzornosti je to opravdu bohužel vcelku humus, respektive je mi opravdu hodně líto, jak byli předchozí řady MC 19-22 podle mého uživatelsky přívětívější třeba v blbuvzdornosti zavěšovacích drátu.

Nechci remcat, ale z krabicového zpracování jsem uplně odvařenej prostě nebyl a nejsem.

Ale chápu,každej gram při převozu přez moře dolu dobrej, další generace si bude možná muset tu kisnu nejdřív před použitím nafouknout pumpičkou, páč už to bude pouze igelitovej pytlík :oops:

nic méně řešilo se tady 6 servové křídlo, tak je zbytečný to stočit ke zpracování krabice.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#122 Příspěvek od jyrry »

pepin píše:... je zbytečný to stočit ke zpracování krabice.

to já ne :-)
Ale je to vlákno o MC-20 obecně tak i názor na dyzajn tu není až tak OT.
jyrry.webnode.cz
pepin

#123 Příspěvek od pepin »

jyrry píše:to já ne :-)

snad už mě znáš, začnu s nastavením X servového křídla a plynule přejdu k tomu, že mi přestala kočka žrát konzervy :lol:

Uvedu do praxe--před vánocema jsem koupil foták s takovým tím pogumovaným povrchem co neklouže, je po vánocích a páč jsem s ním dokonce i fotil, tak je ten gumovej grip někde odřenej od nehtu a slezlej poruznu jak se mi potí ruce, takže s takovejma výdobytkama doby at jdou opravdu-----
kocispavel
Kontaktovat uživatele:

#124 Příspěvek od kocispavel »

Ahojte,

tak jsem se pustil do updatu firmware na MC 20 a jsem z toho na palici....
Ať stáhnu co stáhnu, nefunguje to podle návodu.
Stáhnul jsem složku Hott software V4.
Mám ještě Windows XP, 32 bit
USB treiber jestli je nainstalován nevím. Vůbec to podle návodu nešlo, ale "něco" se instalovalo, ten pc instaler X64 psal že to není na 32 a X86 nějak probliknul a snad tam něco je.
Ve složce Graupner PC software jsem se snažil spustit Firmware upgrade grStudio ver. 4, to házelo nějakou chybu a pak mě tam naskočilo nějaké AutoUpdate, to jsem měl připojený (vypnutý) vysílač přes USB do PC. Postupně to proběhlo 5 kroků.
Pak jsem vysílač z PC odpojil, přešel do skrytého menu na eirmware update a odťuknul english version.
Na displeji se něco děje - je tam Downloading... ale oproti návodu se vysílač jenom vypne a nerestartuje.
Po opětovném zapnutí mám furt verzi 1 071.
Zkoušel jsem sledovat i na trubce jak je to u MX20, ale to je 4 roky staré. Poradíte mi?
Nebo to nechat tak a nějak se v tom nehrabat?
Díky.

Pavel
Lark

#125 Příspěvek od Lark »

Ten tvůj popis je trochu zmatený. Pro WinXP 32b musíš samozřejmě použít ten ovladač X86. Po připojení převodníku do USB musíš spustit Firmware upgrade grStudio a v něm v nastavení přiřadit volný COM port. Pak teprve můžeš připojit Tx, Rx, nebo ostatní moduly (čidla). V těch videích na Youtube je to názorně zobrazené. Jinak FW v Tx můžeš aktualizovat i pomocí SD karty bez použití počítače. Na SD kartu si na PC pomocí čtečky nakopíruješ do adresáře "Firmware" příslušnou verzi FW, pak kartu vrátíš do Tx a zapneš ho. Podržením levých vertikálních šipek a stiskem pravého "SET" skočíš do skrytého menu, kde vybereš "Firmware update". Máš to popsané v manuálu od str.36
Zbyn22

#126 Příspěvek od Zbyn22 »

Vysílač aktualizuji vždy jen pomocí mikroSd karty jak popisuje Lark, mohu doporučit, nikdy jsem neměl žádný problém.
F3X Scary, MC, Viking2 E
T18 SZ
kocispavel
Kontaktovat uživatele:

#127 Příspěvek od kocispavel »

Ahojte,

tak jsem se do toho kousnul a vysílač je updatovaný, dělal jsem to přes tu kartu.
A přijímač - to byl porod, nakonec se mi to studio rozchodilo a s návodem a videem na trubce jsem to snad updatoval, psalo to všechno jak má být. Jenom přijímač pak blikal červeně, podle návodu by to mělo být zeleně. Tak nevím, ale zatím jsem ho s ničím nepároval, to by mohlo být tím.
Akorát to připojení baterky v průběhu nahrávání programu, to je maso. V dnešní době by se to mělo udělat tak nějak všechno samo.
Ale ještě to jednou zkusím, snad zabliká i zeleně.....
Zdravím a díky za rady.

Pavel
Lark

#128 Příspěvek od Lark »

U přijímačů se musí aktualizace spustit 2x po sobě a potom udělat reset přijímače. Na to připojování napájení přijímače se vyplatí použít kabel s vypínačem, protože ten čas na zapnutí je dost krátký na to, aby se člověk trefil do konektoru. Co se týká barvy LEDky, tak záleží co je to za přijímač. GR-12L má jen červenou LED a před spárováním bliká a po spárování se rozsvítí trvale. Jinak jestli si dobře pamatuju, tak třeba u GR-24 se rozsvítí zeleně až po spárování. Jinak bliká červeně. Jakou máš verzi FW v přijímači si můžeš zkontrolovat v menu "Telemetry" -> "SETTING & DATA VIEW", nahoře v prvním řádku.
kocispavel
Kontaktovat uživatele:

#129 Příspěvek od kocispavel »

Jo, jo,

díky a provedu. Toto byla zrovna ta GR12L.
Vypínač už jsem si taky nachystal.
P
Penty

#130 Příspěvek od Penty »

Ahojte, u MC20 mi někdy začne svítit jedna modrá dioda na ovladači ESC, jakoby šipka doprava. Svítí nepřetržitě. Má to nějaký význam, nebo jde o chybu. Na funkci to nemá vliv. Po vypnutí a následném zapnutí vysílače ostatní diody normálně problikávají a tato svítí od začátku zapnutí tx nepřetržitě. Nestalo se někomu něco podobného?
Lark

#131 Příspěvek od Lark »

Normální to určitě není. A ta LEDka svítí aniž by se něco dělo? Když totiž trvale podržím kteroukoli šipku, tak pořád dokola přepíná příslušnou funkci. Šipka doprava přepíná displej telemetrie.
Penty

#132 Příspěvek od Penty »

Ta ledka svítí nepřetržitě, aniž by se něco dělo. Začalo to tím, že jsem zapl displei telemetrie a po chvíli tento začal blikat a jakoby na něco upozorňovat. Jelikož jsem nevěděl co se děje tak jsem asi něco pomačkal a skočilo to do normálu. Po vypnutí a opětovném zapnutí to bylo v pohodě, ale po chvilce ledka začala svítit a svítí neustále. Jinak všechno funguje i to tlačítko na kterém ta ledka svítí.
Lark

#133 Příspěvek od Lark »

Můžeš zkusit sundat zadní víko a zkontrolovat zasunutí konektorů, ale vidím to spíš na servis.
Penty

#134 Příspěvek od Penty »

Nevíte někdo o nějakém odkazu na zabudování jiného modulu na mc20 přes konektor na přední straně? Nevím přesně název, jsem v práci a nechci přehazovat písmena, snad dsc.
Mám assana v Optiku a několik přijímačů tak bych to dal do kupy, když to graupner umožňuje.
Vím, že jsem to někde na netu viděl, ale teď to nemůžu najít. Měl to na sucháči pod opěrkou na ruce. Díky
Lark

#135 Příspěvek od Lark »

Máš to popsané v manuálu na str.86
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“