Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
Amper

Re: Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk

#136 Příspěvek od Amper »

Pokud to dava 3.3 tak je to ok, sparkfuňu se verit da, cinsky klon bych si rozhodne odmeril.

Napajeni pres power modul je primarni napajeni jednotky. Napeti z Esc je pouze zaloha. Poleti to ale dovedu si predstavit problemy.

Pokud mas totiz hawka s hafem veci okolo (gps, telemetrie, kompas, prijima je skoro normal) tak se muze spotreba dostat v klidu pres 500mAh (bych rekl ze dost jiste). A vetsina becu na copter reglech je bud dost mala a nebo se neda pouzit soubezne.

Co te vede k duvodu proc pouzit Atto a ne power modul pro vic clanku? Pokud bych pouzil atto tak bych seknul jeste spinany bec do power konektoru. Pouze bacha ze nesmis poustit vic nez 5.7v jinak to bude hawk ignorovat.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
MirekC

#137 Příspěvek od MirekC »

Amper píše:Pokud to dava 3.3 tak je to ok, sparkfuňu se verit da, cinsky klon bych si rozhodne odmeril.

Napajeni pres power modul je primarni napajeni jednotky. Napeti z Esc je pouze zaloha. Poleti to ale dovedu si predstavit problemy.

Pokud mas totiz hawka s hafem veci okolo (gps, telemetrie, kompas, prijima je skoro normal) tak se muze spotreba dostat v klidu pres 500mAh (bych rekl ze dost jiste). A vetsina becu na copter reglech je bud dost mala a nebo se neda pouzit soubezne.

Co te vede k duvodu proc pouzit Atto a ne power modul pro vic clanku? Pokud bych pouzil atto tak bych seknul jeste spinany bec do power konektoru. Pouze bacha ze nesmis poustit vic nez 5.7v jinak to bude hawk ignorovat.

Diky za odpoved. AttoPilot chci pouzit z toho duvodu ze jsem nenasel nikde powermodul, ktery by umel cca 150A (chci to na hexu a dle mereni motoru spickovy odber muze byt az 25A na motor). Hexu planuju napajet 4S.

K napajeni pixhawku, dam tedy externi BEC mam koupeny tento, snad to bude stacit http://www.banggood.com/DC-DC-Converter-Step-Down-Module-3A-5V12V-Mini-BEC-For-RC-Plane-FPV-p-936792.html. Samozrejme k pixhawku budu mit napojenou GPS s kompasem (M8N), telemetrii, OSD. Diky
archipelago

#138 Příspěvek od archipelago »

MirekC píše:
Diky za odpoved. AttoPilot chci pouzit z toho duvodu ze jsem nenasel nikde powermodul, ktery by umel cca 150A (chci to na hexu a dle mereni motoru spickovy odber muze byt az 25A na motor). Hexu planuju napajet 4S.

K napajeni pixhawku, dam tedy externi BEC mam koupeny tento, snad to bude stacit http://www.banggood.com/DC-DC-Converter-Step-Down-Module-3A-5V12V-Mini-BEC-For-RC-Plane-FPV-p-936792.html. Samozrejme k pixhawku budu mit napojenou GPS s kompasem (M8N), telemetrii, OSD. Diky

ahoj, ja som riesil podobny problem.. skladam tarot t810.. attopilot som kupil tu, kedze v sparkfun nebol na sklade.. https://www.coolcomponents.co.uk/attopi ... -180a.html

BEC som pouzil tento, ma 5V a 12V out..
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ipoly.html
jaroslav.falcon

#139 Příspěvek od jaroslav.falcon »

Zdravím,

pánové jak vám svítí/blikaji led vlevo dole (RC IN pin k sobě) jak jsou 3 modrá červená zelená.

Zelená svítí je power OK
červena vlevo mi stále bliká - to by asi nemělo být ?
Modrá bliká

při zapnutí červená vlevo svítí vpravo bliká, poté melodie vpravo červená zhasne vlevo červená začne blikat. modrá vlevo stále bliká, zelené trvale svítí.

Děkuji.
Amper

#140 Příspěvek od Amper »

https://pixhawk.org/users/status_leds

Tady je to presne popsane
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
jaroslav.falcon

#141 Příspěvek od jaroslav.falcon »

dik
jdu studovat
jaroslav.falcon

#142 Příspěvek od jaroslav.falcon »

no tak je je toto
4Hz: No FMU Input

neviš co s tím ?
dt

#143 Příspěvek od dt »

jaroslav.falcon píše:no tak je je toto
4Hz: No FMU Input

A fungovalo to někdy předtím jinak? Pokud ano, co se stalo mezi tím "předtím" a nynějším stavem?
jaroslav.falcon

#144 Příspěvek od jaroslav.falcon »

ano, předtím zhasla a dnes jsem flasnul 3.2.1. a chová se to jinak.
historie:
Dorazil kontroler.
1 connect APM flash na 3.2 OK
2 dalsi flash nikdy se mi nepodařil vždy po hlášce unplug to nechodilo. napájení pouze přes USB
3 dnes jsem našel z boku reset a Unplug jsem nahradil resetem a následně proběhl upgrade OK.

controler mam jenom na stole a zda se ze funguje, v MP náklony jsou vidět, input RC také. motory nemám připojené takže output nevím
jaroslav.falcon

#145 Příspěvek od jaroslav.falcon »

jo a modra blika od začátku myšleno power ON a myslím, že to tak nebylo, že začala blikat až když byl aktvní SW
dt

#146 Příspěvek od dt »

A není to tím, že je potřeba provést upgrade firmware FMU? Tuším se to dělalo tak, že se před zapnutím stiskne a drží safety switch a drží se tak dlouho, až po zapnutí jednotka zahraje melodii "upgrade proveden". Dělal jsem to už před nějakou dobou, tak si to z hlavy moc nevybavuju.
Dříve se to muselo dělat tak, že se ten firmware nahrál na SD kartu, ale mám pocit že od 3.2 je už součástí FW pro pixhawk, takže na SD kartu se nic nahrávat nemusí.
jaroslav.falcon

#147 Příspěvek od jaroslav.falcon »

pravě jsem to testnul, blikaly obě červené po chvilce melodie a závěr - stav stejný.
jaroslav.falcon

#148 Příspěvek od jaroslav.falcon »

nemůže to být že nemám napájení přes power modul, pouze USB, ale předtím to chodilo a power modul jsem také neměl.
jaroslav.falcon

#149 Příspěvek od jaroslav.falcon »

v napajeni to neni
jaroslav.falcon

#150 Příspěvek od jaroslav.falcon »

ten problem je ve verzi 3.2.1 pokud dám Plane 3.2.3 tak je to OK.
provozujete někdo quad 3.2.1 ?
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“