Antenni system na FPV

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
JosefSvejk

Re: Antenni system na FPV

#526 Příspěvek od JosefSvejk »

ST píše: Nejlépe vyšel ten 4z. helical, který byl o cca 1-2 dBi lepší.

Lepší než co? Ty u těch antén měříš skutečný zisk?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
ST
Kontaktovat uživatele:

#527 Příspěvek od ST »

Snažím se. Spíš to tedy porovnávám proti 1dBi anténě.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
celestyn
Kontaktovat uživatele:

#528 Příspěvek od celestyn »

Seba píše:Já bych dnes vybral tyhle Pentabole na RX a TX, doporučuji to. Můžeš vybrat jaký konektor potřebuješ a také jaké koleno. Je to z Eu a máš to doma za pár dnů.
http://www.geoavia.de/fpv-antennen/5-8ghz-fiveleaf/

Tak uz je mam doma, pekne jsem si vybral delku a konektor. Dodavka je otazkou cca 14 dnu. A mechanicke provedeni je opravdu pekne.
https://plus.google.com/photos/116169977252692281347/albums/6113900897740644961
Fascination, Rytmus mini, Fokker DVII, Wing-E, T-Rex450SE V2, Spitfire, NAZA M-LITE F550, MAVIC Pro
Robinsson

#529 Příspěvek od Robinsson »

Tak dej vědět jak jsi na tom s dosahem. Tx máš 400mW ? Na ten jsem lítal na china antény kolem 1,4km celkem v pohodě, tak mě zajímá ten rozdíl.
Seba

#530 Příspěvek od Seba »

Robinsson píše:Tak dej vědět jak jsi na tom s dosahem. Tx máš 400mW ? Na ten jsem lítal na china antény kolem 1,4km celkem v pohodě, tak mě zajímá ten rozdíl.

Taky jsem zvědavý,ale u činských antén záleží na tom jestli najdeš správný kanál pro tu anténu,já jsem lítal asi 1.2 km v pohodě s 200mW,ale jen na jednom kanále č2,ostatní jen 30-100m.
Myslím, že se ale hlavně u Geovie zkvalitní příjem,bude méně výpadku obrazu. Nechám se překvapit
celestyn
Kontaktovat uživatele:

#531 Příspěvek od celestyn »

Mam boscam 200mW. Zatim testuji dosah pobihanim po zemi. Ponechal jsem kanal 1 a to bylo dost mizerne, ale oproti prutovce znacne zlepseni. Ted probehl pokus na kanalu 3 vysledek je o mnoho lepsi a chladic vysilace se rozhodne vice hreje. Tj.opravdu je treba asi najit kanal, na kterem ten vysilac da vetsi vykon a take asi najit kanal, na ktery je nejlepe naladena antena. Vezmu to metodou pokus omyl, zas tolik tech kanalu neni. Testuju na vzdalenost cca 400m, aby byl obraz bez vypadku a pujdu dal. predpokladam, ze ve vetsi vysce nad zemi bude situace lepsi nez pri pozemnim testu.
Fascination, Rytmus mini, Fokker DVII, Wing-E, T-Rex450SE V2, Spitfire, NAZA M-LITE F550, MAVIC Pro
Allesak

#532 Příspěvek od Allesak »

U toho si člověk i zasportuje, 8kanálů, to je 6,4km chození :-) Taky to musím vyzkoušet, ještě jsem se k tomu nedostal a signál mám mizernej.
sobi

#533 Příspěvek od sobi »

hlavne si kontrolujte, aké frekvencie používate - na Boscame sa dajú naladiť aj také, ktoré zasahujú tam, kde asi nechcete.
a ešte jedna poznámka - ak sa chladič na vysielači viac zahrieva, môže to znamenať aj to, že sa podarilo menej energie vyžiariť :)
kraro

#534 Příspěvek od kraro »

celestyn píše:Mam boscam 200mW. Zatim testuji dosah pobihanim po zemi. Ponechal jsem kanal 1 a to bylo dost mizerne, ale oproti prutovce znacne zlepseni. Ted probehl pokus na kanalu 3 vysledek je o mnoho lepsi a chladic vysilace se rozhodne vice hreje. Tj.opravdu je treba asi najit kanal, na kterem ten vysilac da vetsi vykon a take asi najit kanal, na ktery je nejlepe naladena antena. Vezmu to metodou pokus omyl, zas tolik tech kanalu neni. Testuju na vzdalenost cca 400m, aby byl obraz bez vypadku a pujdu dal. predpokladam, ze ve vetsi vysce nad zemi bude situace lepsi nez pri pozemnim testu.

Dej pak prosím info o porovnání jednotlivých kanálů.
Seba

#535 Příspěvek od Seba »

Já už teď vím,že mám místo TS 353 TS 351,tak mám dva,když jsem testoval dosah,tak oba vysílače na tom byly naprosto stejně, proto předpokládám,že u této značky nebude takový rozptyl výkonu jako u toho TS 832. Podle testu výkonu na trubce, vycházel nejlíp kanál č4,ale ten se nesmí u nás používat,mají ho meteorologové,další byly v pořadí č3 a 2,nad č4 to nestálo za moc.Výkon byl od 237mW na kanále č2 až po 260mW na kanále č.4. Nejvíc ale záleží na anténach. Dále jsem pozoroval,že oba vysílače TS 351 mají přesah z kanálu č2 do č,7,ale po pár metrech se ten obraz na kanále č7 ztratí.
Zkuste to jestli vám to taky dělá,nalaďte 2 a pak přepněte příjimač na 7 a dejte vědět.
Jinak moc nehřejí,je jedno který kanál to je.
j.s

#536 Příspěvek od j.s »

sobi píše:hlavne si kontrolujte, aké frekvencie používate..

Tak on Boscam, alespoň ten 8 kanálový, nemá jedinou u nás povolenou frekvenci, takže který kanál je podle tebe ten, který je v pořádku?
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
sobi

#537 Příspěvek od sobi »

mal som skôr na mysli ten, ktorý nie je vhodné používať vôbec. je spomenutý vyššie.
j.s

#538 Příspěvek od j.s »

Aha, já jen jestli nejsou i další "kritické kanály", což by bylo dobré vědět, když už tento vysílač spoustu lidí používá ;-)
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
ST
Kontaktovat uživatele:

#539 Příspěvek od ST »

Zkusil jsem jednu z možných připojení lehké Helical 5.8GHz na přijímač BOCAM. Použil jsem úhlový SMA komektor ( docela je problém je sehnat ) a na druhém konci přímý RPSMA. Coax. kablík je vyztužen smršťovací bužírkou. Je to dostačující uchycení.
Přílohy
helix58mount003.jpg
helix58mount002.jpg
helix58mount001.jpg
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Robinsson

#540 Příspěvek od Robinsson »

Pěkný.. už se těším až tvůj helical otestuju s letadlem ve vzduchu
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“