Urgentní prosba k helinářům
Urgentní prosba k helinářům
Zdravím všechny helináře,potřeboval bych rady a pomoc od všech,kteří lítáte velikosti od 550 výš.Hledám totiž ocasní trubku s průměrem 21mm a netuším,která heli by to mohla mít.Navíc bych potřeboval změřit ještě délku ovládacího táhla ocasní vrtulky.Vysvětlím proč.koupil jsem za pár tisíc heli Gaui 425/550,komplet nelítanou(byla pouze vystavena) a chtěl bych ji přestavět na velikost 550,jenže náhradní díly a upgrade díly se na to již nevyrábí a nemají nikde skladem.hledal jsem,kde se dalo a nenašel nic.Tak jsem hledal průměry ocasních trubek různých helin,ale nikde je nemají zapsané.Uvedené jsou tak maximálně délky a to jen na některých stránkách.A táhlo nemůžu udělat z carbon tyčky,protože je zahnuté do tvaru písmene Z(servo uložené v rámu) a v řezaným závitu,na dvojce tyčce,nemám u vrtulky důvěru(asi bych ho nedal ani na hlavní rotor).
Proto prosím o pomoc.Mohli byste napsat vždycky jaký průměr trubky k jaké heli a k tomu délka táhla.
Díky předem.Jarda
Proto prosím o pomoc.Mohli byste napsat vždycky jaký průměr trubky k jaké heli a k tomu délka táhla.
Díky předem.Jarda
Re: Urgentní prosba k helinářům
T-REX 550 trubka 21,5mm, táhlo 585mm
DX8, 2x mCP X, Nano CP X, Gaui 200FBL, T-Rex 450PRO FBL, 3x T-Rex 550E FBL
OK to je o půl mm víc,takže si to nechám jako zálohu.
Díky
Díky
https://docs.google.com/spreadsheet/lv? ... l=en#gid=0 tady mas prehlednou tabulku
- dagx
- Kontaktovat uživatele:
21mm má sniper.Ale jestli nebude krátká.A než řešit zalomení táhla,dal bych servo na trubku a odpadnou problémy.Nebo ho tam strčit obráceně.Krabičkou ven a pákou mezi bočnice.Táhlo by ale muselo jít asi spodem(málo místa nahoře).Takže zas něco řešit.
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
http://dagx.rajce.idnes.cz/
nevim jestli ho jeste prodavaji ale tt frenzy 50 z HK mel rouru stejnou a tak dlouhou ze to (i po nutnem zkraceni) slo protahnout az na sestistovku. videl jsem to na blogu nejakeho asiata i se seznamem dilu ale uz je to nejaky rok a ten blog uz neexistuje.
gripy na hlave pojmou 550 listy na tloustku akorat 12mm, na mensi listy se davaly podlozky pod a nad. dira na sroub je sice jen 3mm a 550 listy maji diru 4mm. davala se tedy do diry v listech mosazna trubicka aby to nevaklalo.
je jasny ze kazda delka listu vyzaduje jiny otacky a tedy pro stejny motor jiny prevodovy pomer ale to tu jde opravdu snadno.
jinak ta banda na helifreaku se celkem shodovala ze hurricane nejlip lita ve velikosti 500. 425 je moc mala a 550 je uz moc autobus.
gripy na hlave pojmou 550 listy na tloustku akorat 12mm, na mensi listy se davaly podlozky pod a nad. dira na sroub je sice jen 3mm a 550 listy maji diru 4mm. davala se tedy do diry v listech mosazna trubicka aby to nevaklalo.
je jasny ze kazda delka listu vyzaduje jiny otacky a tedy pro stejny motor jiny prevodovy pomer ale to tu jde opravdu snadno.
jinak ta banda na helifreaku se celkem shodovala ze hurricane nejlip lita ve velikosti 500. 425 je moc mala a 550 je uz moc autobus.
tak pardon jednak je to tz frenzy v2 a sice ho jeste maji http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__10492__TZ_V2_50_Size_Tail_Boom_Metal_.html
ale je taky 21,5mm ale pokud mas plastic fantastic tak to tam pujde stahnout jen se musi zkratit a udelat diru z boku trubky na spravnem miste
ale je taky 21,5mm ale pokud mas plastic fantastic tak to tam pujde stahnout jen se musi zkratit a udelat diru z boku trubky na spravnem miste
Takze diky vsem prispevatelum.chtel jsem to prestavet na 520 listy,takze neco mezi 500 a 550.
Trubka bude bud z Frenzy a nebo z rexe 550 a servo se mrskne na trubku.tim bude tahlo vyreseno.a ted uz jen sehnat ty podlozky do diry listu,kvuli sroubum,presne jak psal nuku.kdybyste vedeli kde je sehnat,budu rad za odkaz,ja to nikde zatim nenasel.a to googlim blade bolt,jak se to ma asi spravne jmenovat.
Trubka bude bud z Frenzy a nebo z rexe 550 a servo se mrskne na trubku.tim bude tahlo vyreseno.a ted uz jen sehnat ty podlozky do diry listu,kvuli sroubum,presne jak psal nuku.kdybyste vedeli kde je sehnat,budu rad za odkaz,ja to nikde zatim nenasel.a to googlim blade bolt,jak se to ma asi spravne jmenovat.
ja kvuli tem 2x12mm kupoval metrovku mosazny trubicky (ID3, OD4) v hornbachu naproti pivovaru (nastesti nestala raketu)
myslim ze jeste vic nez 90cm se mi tu vali
a kdyz uz mluvime o plzni tak myslim ze nejaky frenzy roury mam nasysleny taky...
myslim ze jeste vic nez 90cm se mi tu vali
a kdyz uz mluvime o plzni tak myslim ze nejaky frenzy roury mam nasysleny taky...
No vidis to.to je rada nad zlato.diky.kousek od Hornbachu bydlim.takze se bude moci uskutecnit prestavba.super a diky moc.
neni zac.
a jak dlouhy (z ceho) reminek tam das aby se vesly 520 listy?
a jak dlouhy (z ceho) reminek tam das aby se vesly 520 listy?
Na tu origo trubku je treba 572XL reminek a ten je k sehnani furt,prodabaji ho na gaui x5ku porad.jeste jsem nehledal jakej reminek ma rex a frenzy.takze vlastne nevim zatim.
tak jsem navštívil Hornbach a pátral po trubičce 4*3mm (id-3 oD-4),sice jí mají,ale vnitřní průměr trubičky je 3,2mm a ne rovných 3.pak se dělá ještě jiná,ale ta má vnitřní průměr zas 2,6mm a to by se muselo převrtávat a to je velkej rysk,že ji ohnu.
tak kterou jsi nuku koupil?vadí tam ty 0,2mm vůle?????
tak kterou jsi nuku koupil?vadí tam ty 0,2mm vůle?????
no do ted jsem mel za to ze ma vnitrni 3mm ale kdyz jsem vzal supleru ukazuje mi to 3.1mm.
tak mala dira se mi blbe meri takze je to mozna ta 3.2mm kazdopadne to s ni funguje uz roky.. asi tech par desetin to moc nevytrhne
a pro zajimavost je na ni jeste puvodni carkovy kod: 4004338471224
kus ti ufiknu, staci rict
tak mala dira se mi blbe meri takze je to mozna ta 3.2mm kazdopadne to s ni funguje uz roky.. asi tech par desetin to moc nevytrhne
a pro zajimavost je na ni jeste puvodni carkovy kod: 4004338471224
kus ti ufiknu, staci rict
to bys byl hodnej,ale nechci tě otravovat.koupim si jí klidně,mám to jen kousek a ze zkušeností vím,že se to třeba někdy bude ještě hodit(zatim nevim na co,ale kdo ví).
díky za pomoc,nápady a ochotu.
Kdyby něco zas se ozvu.
díky za pomoc,nápady a ochotu.
Kdyby něco zas se ozvu.