pohon do IONa, co tam máte a jak to lítá?

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
mat

#31 Příspěvek od mat »

Dnes jsem lítal ve větru a Ion letí, jakoby ani nefoukalo. Máte někdo zkušenost, jak lítí z výkonějšímmotorem, resp. jaký výkon rozumně zvládne? Říkal jsem si, že tam dám tak 800W.
- hlavně nekecat a lítat -
ION, byl statečný...
Helios F3A od Hyperionu 1kW
Extra 330 od VA Models, lítá úžasně
hydroplán Canadair z laminátu
F3K Long Shot, F3F Linx+el. trup, Thermik Dream 3m na 1,2kW
Banana od Baudismodel - kompozitová kráska
Martor
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Martor »

Ja mam nejspis jeste puvodniho Iona, bez wingletu a s delenym kridlem. Hledal jsem nejaky vykonnejsi motor, nez byl VM2412, se kterym jsem ho dostal. Jelikoz jsem nechtel moc investovat do starsiho era, nakonec jsem v Bel Shopu zakoupil set Emaxu 2826/6 a 70A regulatoru. Na 4s1p Lipo s 13"x7" to z ruky vystartuje kolmo nahoru a stoupa az 25m/s, nad 20m/s bez problemu (Alti2). Papirove by mel byt prikon lehce pod 700W. Vykone dle meho nazoru naprosto dostacujici na danou konstrukci. Motor do trupu krasne padne, akorat ten regulator je ponekud vetsich rozmeru. Ale zatim to vidim na vysokou hodnotu vzhledem k cene 2200,- Kc.
JR PCM9XII | Ion, Emax BL2826/6 | Su-31, Topmodel CZ, Ray C2836/8 | T-rex 450 | Ellipse 4 | FunCub
wroum

#33 Příspěvek od wroum »

Martor píše:Ja mam nejspis jeste puvodniho Iona, bez wingletu a s delenym kridlem. Hledal jsem nejaky vykonnejsi motor, nez byl VM2412, se kterym jsem ho dostal. Jelikoz jsem nechtel moc investovat do starsiho era, nakonec jsem v Bel Shopu zakoupil set Emaxu 2826/6 a 70A regulatoru. Na 4s1p Lipo s 13"x7" to z ruky vystartuje kolmo nahoru a stoupa az 25m/s, nad 20m/s bez problemu (Alti2). Papirove by mel byt prikon lehce pod 700W. Vykone dle meho nazoru naprosto dostacujici na danou konstrukci. Motor do trupu krasne padne, akorat ten regulator je ponekud vetsich rozmeru. Ale zatim to vidim na vysokou hodnotu vzhledem k cene 2200,- Kc.

myslim ze jsme se potkali v sobotu na Jarove :wink:
akorat nez sem nabil baterky, tak si byl pryc...
Dříve nadšenec do EPP, teď hlavně větroně F5J.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Abu »

Kde litate s Ionama na Jarove ?? Mysleno Jarov Praha 3/10 ?? Kousek odtamtud pracuju (Malesice-Strasnice)....
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Martor
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Martor »

Hello to Wroum!
Jj, zatim jsem tvyho Diona ale videl jen nekde na RC Serveru. Snad nekdy priste. S tou 2820/10 bych to rad videl, taky jsem o ni uvazoval.

Vlastne asi spis Hrdlorezy. Kousek od Jarova smerem z mesta.
JR PCM9XII | Ion, Emax BL2826/6 | Su-31, Topmodel CZ, Ray C2836/8 | T-rex 450 | Ellipse 4 | FunCub
wroum

#36 Příspěvek od wroum »

Martor píše:Hello to Wroum!
Jj, zatim jsem tvyho Diona ale videl jen nekde na RC Serveru. Snad nekdy priste. S tou 2820/10 bych to rad videl, taky jsem o ni uvazoval.

Vlastne asi spis Hrdlorezy. Kousek od Jarova smerem z mesta.

cau
mam IONa a ne Diona (bohuzel) a takhle na pohled bych rek, ze to leze asi jako to tvoje :D
Martor
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Martor »

wroum píše:cau
mam IONa a ne Diona (bohuzel) a takhle na pohled bych rek, ze to leze asi jako to tvoje :D

Sakra, porad to pletu. Kolega ma Diona a jak obcas rikam, ze mam Diona, zacal on rikat, ze ma Iona...
Asi si budu muset koupit Optimu.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Abu »

Martor píše:Asi si budu muset koupit Optimu.

Krok spravnym smerem :D :D :D
A nebo rovnou Surprise ?? 8)
wroum

#39 Příspěvek od wroum »

Martor píše:
wroum píše:cau

Sakra, porad to pletu. Kolega ma Diona a jak obcas rikam, ze mam Diona, zacal on rikat, ze ma Iona...
Asi si budu muset koupit Optimu.

tak na to bacha, je Optima a taky Optimka :lol:
Abu
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Abu »

wroum píše:tak na to bacha, je Optima a taky Optimka :lol:

To ovsem kazdy jednoduse pozna, Optima je v letu jeste videt, Optimka uz ne, ta je jen slyset .... :wink:
Martor
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Martor »

:-) no, Optimku jsem drive taky zvazoval, ale to uz bych bez bryli vubec nezvladl a sluch tak dobry nemam. Zatim o nicem novem uvazovat nechci, Ion lita krasne.

To wroum: ted jsem si uvedomil, ze v sobotu jsem jeste nepredvedl vse. To jsem s 11x6 letal jen neco pres 10 m/s. V nedeli jsem nasadil 13x7 a to uz bylo misty i tech 25 m/s.
wroum

#42 Příspěvek od wroum »

Abu píše:

To ovsem kazdy jednoduse pozna, Optima je v letu jeste videt, Optimka uz ne, ta je jen slyset .... :wink:

tak to sem zvedavej jak budu po sluchu litat, pod 500W proste s optimkou nepujdu, to mi cest nedovoli :lol: a taky bych uz chtel neco sviznejsiho :wink:
Abu
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Abu »

Martor píše::-) no, Optimku jsem drive taky zvazoval,

To bylo spis takove postouchnuti na Wrouma... on se mu totiz trup na Optimku vali doma a uz par mesicu mluvi o tom jak ji zprovozni a ze ji nakrmi zhruba stejne jako mam ja Optimu... tak jsem na tu raketu zvedav 8)

EDIT - zase pozde...
wroum

#44 Příspěvek od wroum »

Martor píše::-) no, Optimku jsem drive taky zvazoval, ale to uz bych bez bryli vubec nezvladl a sluch tak dobry nemam. Zatim o nicem novem uvazovat nechci, Ion lita krasne.

To wroum: ted jsem si uvedomil, ze v sobotu jsem jeste nepredvedl vse. To jsem s 11x6 letal jen neco pres 10 m/s. V nedeli jsem nasadil 13x7 a to uz bylo misty i tech 25 m/s.

to by i odpovidalo ja mam prikon cca tech 550W s 12/8 a leze mi to podobne jako tobe s tou 11/6.
Robertek
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Robertek »

wroum píše:
Abu píše:

tak to sem zvedavej jak budu po sluchu litat, pod 500W proste s optimkou nepujdu, to mi cest nedovoli :lol: a taky bych uz chtel neco sviznejsiho :wink:

Hele co tam budeš dávat za pohon!!??? Já jen že taky uvažuju že bych si pořídil optimku, na chatě na to mám dobrej prostor a tady v Praze taky. No né že bych potřeboval zrovna 500W ale nějakej pořádně svižnej pohon tam dám. Kámoš tam má nějakou megu AC či co s lipolkama a teda nic moc, jenže tam bych to odhadoval tak na <150W. Kolik ti váží prázdná (já už sem teda psal i L.S. o tohle info) tak jen ze zvědavosti. No né že bych do toho zase chtěl dávat moc prachů tak se poohlídnu po nějakym pohonu na HC. Jen mě stejně hlodá hlavou dát tam 8x1200 NICD, já sem prostě fanda NICD (ale asi tam stejně dám nějaký lipol).
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“