JAK KOMPLETNĚ VYČISTIT PC

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
zdenasu

JAK KOMPLETNĚ VYČISTIT PC

#1 Příspěvek od zdenasu »

...ahoj, vyzkoušel jsem za poslední roky hodně prográmků na čištění PC
ohledně prohlížečové historie, blokováním spyware, vyčištění od souborů ( při stahování
určitého prográmku se stáhne i nějaký reklamní, který nechceme), spravování sp. procesů, zrychlení PC a mnoho dalšího. V prodejně kam chodím léta jsem dal řeč na toto téma a pordili mě
GLARY UTITLITIES. Po třech týdnech užívání , nastavování nového PC mě Glary odmazal za tuto krátkou dobu 5,2 giga nepodstatných blbostí, které zpomalují PC, nebo zabírají zbytečné místo. Nyní jej používám denně.
-- návod :
Po stažení nahoře klikni na
jednokliková údržba, následně dole spustit skenování
v pravo se ukazují chyby, jejich počet, a kolik následnou opravou získáme navíc místa
na disku
na závěr dámě dole-vyčistit a...je to :):)

program na stažení
http://www.slunecnice.cz/sw/glary-utilities/
...polepším se, beru toho už jen půlku :):):)

www.vzduchoplavci.rajce.idnes.cz
Spikyair
Kontaktovat uživatele:

Re: JAK KOMPLETNĚ VYČISTIT PC

#2 Příspěvek od Spikyair »

Já už tohle neřeším hlavně na co se soustředim jsou malware a spyware, mam na to IObit Malware Fighter pro a spokojenost, z téhle kolekce programů mam ještě uninstal a defragmentaci. Ještě mam CCleaner, viry skoro neřešim hlavně tyhle malý potvůrky co se všude naserou při instalaci různých programů. Občas je dobrý to projet a vyčistit v registrech pěkně růčo, to je asi tak nejlepší.
Jsi druhý, prohráls... http://www.rc.hys.cz/
Graupner MC-15, Alien fm. Svor, Piper L4
zdenasu

#3 Příspěvek od zdenasu »

malware a spyware- na čištění jsou důležité, to čistí Glary taky ....CCleaner jsem měl taky, bohužel, jeho hloubková kontrola je velmi slabá, vyzkoušeno. Projel jsem PC nejdříve CCleaner a pak Glarym Za pár dnů i naopak, CCleaner je velmi slabý nástroj na čištění, to mě potvrdil i technik PC....

coro

#4 Příspěvek od coro »

A teraz tú to šípkovej Ruženke..
Bez urážky, keby niečo takéto fungovalo, bol by to sen ajťákov aj užívateľov..
Neviem, neskúšal som, ale ani nebudem.. mám taký názor že podstatná je nejaká rovnováha, že po čistení registry, koľko sa ušetrí a na druhej strane koľko programov prestane fungovať?
Podstatná vec ale je, či ten program čo radíš stiahuť, je naozaj čistý? Kto to dokáže zaručiť?

Pritom vôbec nejde o miesto na disku, dnes predsa terabajtový disk stojí toľko čo hociaký menší, a je od starých aj rýchlejší... Súbory čo ležia hocikde po disku ničomu nevadia..
Na upratanie sa mi najviac páči MyDefrag, aj keď pri SSD diskoch už stratil zmysel aj ten.

Moja skúsenosť: upraceš tak že sformátuješ a nainštaluješ čistý "Woknous".
Necháš ho stiahnuť všetky aktualizácie a nainštaluješ všetky programy čo potrebuješ - a po dni či dvoch roboty si presne tam kde predtým.
Teda ak to nebolo zavírené. Ale ak bolo, nejaké utilitky na čistenie sú úplne zbytočné.
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od TERAZKY »

Nechápem tú kritiku na vec ktorú nemáš. Pripadá mi to ako prípad serv HXT 900 a EPP poletuchy.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
coro

#6 Příspěvek od coro »

Prepáč. Ale podobných "vecí" sú desiatky a nič nenasvedčuje tomu že zrovna táto by bola iná, výnimočná.
Kritika bola myslená všeobecne, vôbec nie konkrétne tomuto produktu Glare ale všetkým podobným..

A to že autor témy radí stiahnuť si a nainštalovať program z nejakej "slunečnice", je samo o sebe "do nebe volající" (sorry nemám iných slov..).
Ten program má svoje web stránky, keď už!!!
JosefSvejk

#7 Příspěvek od JosefSvejk »

To nějak nechápu, co je tak "do nebe volajícího" na stahování přes Slunečnici? Je to normální legální web, který pomáhá nám, méně znalým, orientovat se v různém software apod.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
martel123

#8 Příspěvek od martel123 »

...používal som na údržbu PC tento program : Advanced System Care 8...k maximálnej spokojnosti, v čísle 02/2015 časopisu CHIP je uverejnený na inštaláciu tento program vo verzii PRO - treba sa registrovať podľa návodu na CD prílohe a licencia je platná jeden rok, neváhal som a "free" program som upgradol na verziu PRO... ak teda môžem odporučiť zo skúseností...
frontier
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od frontier »

já PC čistím utěrkou z mikrovláken :wink:
automet

#10 Příspěvek od automet »

Pouzivam tablet a PC zapinam tak 3 x do mesiaca, takze vlastne vsetko odpada...
V praci som na pc 8,5 hodin denne a pouzivam ccleaner uz roky. Predtym som vyskusal vsetko mozne, ale ccleaneru sa nic nevyrovna.
Trrba mat stale aktualny win, office, mailoveho clienta, antivir a antispyware.
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Arcicorsa »

Jakékoliv prográmky na "čištění" PC jsou jen ojeb na lidi a spíše to PC zasviní ještě více než bylo jelikož je to plné reklam a nepotřebného reklamního SW který se vám s tím nainstaluje do PC, v tom horším případě opravdu něco odmažou, udělají úpravy v registrech a PC už nenaběhne (už jsem těch případů viděl dost).. Stáhněte si Aviru, je zadarmo a je to jeden z těch nejlepších antivirů, nebrzdí PC a dělá co má.. Vše ostatní je na bobek.. Osobně nemám antivir ani nějaké pseudočističe PC.. Win mi vydrží bez problémů svižně šlapat klidně dva roky.. Když už vidím že složka WIN má nějakou horentní velikost tak rovnou format C:\ , nic lepšího na vyčištění PC není, teda ještě krom stlačeného vzduchu :mrgreen: ... Věc další je že to PC ani nemáte ničím zabordelené ale většina PC co mají lidé doma jsou (bez urážky) staré plečky od kterých chcete čím dál víc (jen blbý WEB, tuna obsahu, reklam, animací, aplikací což dříve nebylo a každým dnem to narůstá) a jedou na 99% svých možností, pak samozřejmě stačí aby si WIN nasosali pár aktualizací, posbírají něco z netu aby se vám načítali rychleji oblíbené webovky atp. no a pak z toho máte hlemýždě...
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
zdenasu

#12 Příspěvek od zdenasu »

ještě jsem neviděl aby win pracoval svižně cca po půr roce užívání bez antiviru a čištění...nebo přeinstalování. A to jsem počítačů za svůj život vystřídal......
perpetum ještě neexistuje. jenom prohlížeč dělá tuny podsložek.....
to:
Jakékoliv prográmky na "čištění" PC jsou jen ojeb na lidi a spíše to PC zasviní ještě více než bylo jelikož je to plné reklam

neznalost- čistící programy jsou bez reklam....

Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Arcicorsa »

zdenasu píše:ještě jsem neviděl aby win pracoval svižně cca po půr roce užívání bez antiviru a čištění...nebo přeinstalování. A to jsem počítačů za svůj život vystřídal......
perpetum ještě neexistuje. jenom prohlížeč dělá tuny podsložek..... čistící programy jsou bez reklam....

Neviděl? V tom případě jsi ještě neviděl pořádné PC. Zvu tě na návštěvu (myslím to vážně) a můžeš si sám zkusit jak šlape moje PC po dvou letech bez zásahu antiviru a jiných nesmyslů.. Čistící programy jsou bez reklam? Možná 1% a ten zbytek ti ještě doinstaluje další nepotřebné aplikace na správu ovladačů, disků, registrů atp... Ale stejně je to jedno dělejte podle svého vlastního uvážení a pak si stěžujte jak vám to nechodí :) .. Navíc není potřeba nic stahovat a doinstalovávat.. Stačí znát WIN, oni totiž vývojáři z Microsoftu nejsou blbci a WIN mají nástroj na odstranění škodlivého SW už v sobě jen 99,9% lidí o tom nemá ani páru a pak stahují nesmysli z webu a myslí si jak si polepšili... Poslední nakopnutí: spustit CMD a zadat mrt.exe 8) . Pro neznalé je to kouzlo :mrgreen: ..
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
zdenasu

#14 Příspěvek od zdenasu »

http://www.netra.cz/dell-xps-15-qhdi716 ... 05757.html
+ posílená vnitřní paměť a paměť hadru na 1 tera.
právě proto nenechám pc bez ochran a čištění. kdyby to byla nějaká šumka za
5 tisíc, v tom případě by mě to bylo asi jedno.

JosefSvejk

#15 Příspěvek od JosefSvejk »

mrt.exe? Jenom aby mi to nezamrtalo počítač ještě víc než ty čističe z webu :roll: .
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“