Ahoj pánové,
dostala se mi do ruky Walkera 22e (mám to od jiné firmy než Walkera, ale je to to samé), bohužel na 72MHz.
Jelikož jsem spokojeným vlastníkem DX7 (trochu létám letadla), chtěl bych udělat totální rekonstrukci té Walkery.
V současné chvíli Walkera obsahuje:
all in one ESC+gyro+72MHz přijímač+mixer
plechovku (SS motor) na pohon hlavního rotoru
miniplechovku na pohon ocasu
3 serva po 120° na ovládání swashplate
Je možné to vůbec přestavět?
6ch (7ch) přijímač 2,4GHz bych měl.
Gyroskop bych dokoupil (ale jaký?)
Regulátor k hlavnímu motoru bych koupil.
Mixování se nastavuje na vysílači, že?
Jak ale mám připojit ten ocasní motorek? Přímo do gyroskopu asi ne.
Je mi líto to celé vyhodit. Létat s 72MHz se mi tady moc nechce.
Díky za radu.
Edit:
Pokud to dobře chápu, tak by to mělo jít takto:
Přijímač propojen s ESC pro hlavní rotor propojen s hlavním motorem
Přijímač propojen s Gyroskopem propojen s ESC pro ocasní motor propojen s ocasním motorem
Čili, když vrtulník nemá servo na pitch ocasu (které se normálně připojuje do gyroskopu, musí tam místo toho serva být regulátor.
Přestavba 72Mhz vrtulníku
Re: Přestavba 72Mhz vrtulníku
Čau pánové,
uběhly tři roky a onen vrtulník mi stále leží v krabici.
Pokus o prodej selhal, jelikož jsem byl upřímný a tučně jsem zdůraznil, že se jedná o 72MHz systém.
Ano, nyní vím, že ta helina je k ničemu, ale já jsem prostě modelář srdcař a do popelnice jí nemůžu hodit.
Strávil jsem dneska tři hodiny intenzivním hledáním na internetu a myslím, že jsem našel řešení.
Potřebuji řídící jednotku 3-in-1, která se nachází v Blade CP vrtulníku. Její označení je EFLH1031.
Nová se nechá koupit za řádově 40 dolarů. To samozřejmě nedám. Jsem ochoten dát čtvrtinu.
Pokud by se tedy někomu doma válel klidně rozmlácený Blade CP / CPP s touto FUNKČNÍ jednotkou, nechť mi dá vědět.
Dám ještě požadavek do sekce Koupím...
uběhly tři roky a onen vrtulník mi stále leží v krabici.
Pokus o prodej selhal, jelikož jsem byl upřímný a tučně jsem zdůraznil, že se jedná o 72MHz systém.
Ano, nyní vím, že ta helina je k ničemu, ale já jsem prostě modelář srdcař a do popelnice jí nemůžu hodit.
Strávil jsem dneska tři hodiny intenzivním hledáním na internetu a myslím, že jsem našel řešení.
Potřebuji řídící jednotku 3-in-1, která se nachází v Blade CP vrtulníku. Její označení je EFLH1031.
Nová se nechá koupit za řádově 40 dolarů. To samozřejmě nedám. Jsem ochoten dát čtvrtinu.
Pokud by se tedy někomu doma válel klidně rozmlácený Blade CP / CPP s touto FUNKČNÍ jednotkou, nechť mi dá vědět.
Dám ještě požadavek do sekce Koupím...
[quote="Ticcino"]Čau pánové,
podarilo sa ? poslal som SZ potreboval by som poradit mam totizto honey bee KING2 tiez na 72MHZ
podarilo sa ? poslal som SZ potreboval by som poradit mam totizto honey bee KING2 tiez na 72MHZ
Ahoj, nepodařilo se mi sehnat díly.
Nechal jsem to být, zkusil to zalétnout, během 5 sekund to rozbil, prodáno na ND. Koupil jsem Rexe pětistovku a od té doby mám klid a radost z toho, že mi to lítá.
Nechal jsem to být, zkusil to zalétnout, během 5 sekund to rozbil, prodáno na ND. Koupil jsem Rexe pětistovku a od té doby mám klid a radost z toho, že mi to lítá.