Blikač s výkonnými LED diodami.

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
gardenroute

Re: Blikač s výkonnými LED diodamy.

#31 Příspěvek od gardenroute »

malé zvíře píše:http://www.flytron.com/12-light-systems
Je teď nějaký problém s Flytronem ?
Už předloni jsem od nich bral, je to sice Turek (teď koukám, že jsou již v UK :D, tehdy jsem myslím objednával z Istanbulu), ale do týdne to je doma, a mají parádní nabídku.
Podobné věci mě připadají jen jako kopie jejich výborného a celkem laciného (5 liber není az tak moc, ne?) Strobonu... A chodí to velmi dobře.

Flytron Strobon Quad
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_YqbogW3NLs[/youtube]
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
JosefSvejk

Re: Blikač s výkonnými LED diodami.

#32 Příspěvek od JosefSvejk »

Protože jsem tady nabídl k odprodeji mnou vyrobené blikače, předpokládám, že narážka na kopie patří i (hlavně) na mě. Hned v prvním příspěvku jsem uvedl, že se jedná o podobný blikač, jako je strobon a dal jsem na něj i odkaz. Pouze jsem se jím ale inspiroval, když jsem hledal nějaké řešení pro vlastní potřebu. Inspiraci nepovažuji za kopírování, strobon jsem nikdy neměl v ruce, návrh hardwaru i softwaru jsem si dělal sám.
Bastlení mě baví a proto si některé jednoduché "věcičky", jako spousta jiných modelářů, snažím dělat sám. Tzv. přebytky jsem nabídnul k prodeji, protože jsem si nechal pro blikače vyrobit desky s plošnými spoji a při vyloženě kusové výrobě by mě přišly hodně draho.
Netvrdím taky, že se jedná o nějaké profesionální výrobky, kvalitu a cenu ať posoudí případní uživatelé sami.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Lark

#33 Příspěvek od Lark »

Nenech se rozhodit. Nikomu to nenutíš a kdo chce dát 5 liber, ať si koupí Strobon.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od jyrry »

(zbytečná) část vlákna zde viewtopic.php?f=22&t=70404
jyrry.webnode.cz
DJIvison

Re: Blikač LED - řeči

#35 Příspěvek od DJIvison »

švejkův "blik" je na profesionálně vyrobeném oboustranném plošném spoji s nepájivou maskou a popisem o hranách 20x25 mm osazeném technologií SMD a napájení 4-6 V
žádné dodo nebo homodomo
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
cucpo
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od cucpo »

to JozefSvejk mozem len potvrdit profesionalny vyrobok od teba ozaj blika perfektne mam aj Strobony ale popravde vzdy radsej podporim lokelneho modelara ako nejakeho "Turka"
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax
i30

#37 Příspěvek od i30 »

8) - rovnako - mám blikač od Švejka a paráda, v ničom sa od "profi" nelíši. Myslím že rôzne čínske výrobky sú naozaj "zbastlence" . Za mňa palec hore :mrgreen:
varok

#38 Příspěvek od varok »

Dobrý den, kvalitu blikače od pana švejka neznám, ale taky bych se raději přikláněk k heslu, že raději podpořit českého výrobce, než nějaké žluté šikmooké k...y.
JosefSvejk

#39 Příspěvek od JosefSvejk »

varok píše:Dobrý den, kvalitu blikače od pana švejka neznám, ale taky bych se raději přikláněk k heslu, že raději podpořit českého výrobce, než nějaké žluté šikmooké k...y.

Děkuji za podporu. Momentálně mám k dispozici posledních asi deset blikačů, pokud by někdo měl zájem. Zároveň začínám testovat svoji novinku - RGB blikač 3W, dnes přišly destičky.
Jánoš Hádár

#40 Příspěvek od Jánoš Hádár »

Co si myslite o tomto stroboskopu? Je jednoduchej, součástky sou v gme za par korun to bych si udelal i sam. Vyhoda je ze ma 3 ledky a nebudu za jednoledkovej davat nesmysl. Bude to fungovat?
Přílohy
t_stroboskop_274.jpg
cucpo
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od cucpo »

To Jánoš - ved si chcel profi nie samodo švejkove aj flytron su profi tak co riešiš
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax
Jánoš Hádár

#42 Příspěvek od Jánoš Hádár »

Zatím na zkousku by mi to asi stacilo a kdyz ne tak potom bych koupil nejakej profi.
Lark

#43 Příspěvek od Lark »

To Jánoš, do těch LEDek se pere natvrdo skoro 9V bez omezení proudu. Jak dlouho myslíš, že to vydrží? :lol: Navíc při paralelním řazení musí být stejné, jinak budou svítit každá jinak, nehledě na to, že při 9V můžeš mít i 3 LED v sérii (záleží na barvě a typu). Určitě je spousta lepších zapojení.
JosefSvejk

#44 Příspěvek od JosefSvejk »

Jánoš Hádár píše:Co si myslite o tomto stroboskopu? Je jednoduchej, součástky sou v gme za par korun to bych si udelal i sam. Vyhoda je ze ma 3 ledky a nebudu za jednoledkovej davat nesmysl. Bude to fungovat?

Blikat to určitě bude, ale nemáš tam uvedený typ ledek, zjisti si v datasheetu, jak můžeš tu 555 zatížit. Žádná sláva to nebude. A ovládání RC signálem to taky nemá, je to jen blikačka.
JardaRůžička

#45 Příspěvek od JardaRůžička »

Jánoš Hádár píše:Co si myslite o tomto stroboskopu?
O tomhle stroboskopu si myslím, že když ho připojíš ke zdroji bez omezení proudu, budeš mít neprodleně 555-ku nebo ty LEDky (případně obojí) v háji. Není tam žádný prvek omezující proud do LED, další výhrady již byly vysloveny.
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“