TomasC píše:....lehký model je o dotažení VŠECH detailů. Udělal jsi mi velkou radost...
Díky, na tenhle článek jsem nenarazil.
baui píše:Pěkná práce, gratulace k výsledku

Už jsi ho měl roztočený? To upevnění pomocí podložky je super, jen mě zajímá, jak se chová v letu - neuvolňuje se? Nevibruje vrtule?
Díky i tobě, v tom článku v odkazu Tomáše je psáno 25N, to ta vrtule neurve. Je ale fakt, že je to na ocelové hřídeli, na tom uhlíku zatím drží, v letu to ale nebylo.
- pro jistotu můžu konec hřídelky omočit v kanagomu a udělat tam vrstvu, která případně sundat.
- měkkost hřídelky je na jednu stranu dobrá, že se podložka zasekne, ale na druhou stranu se obávám, že při případných výměnách vrtule se to rozvolní a hřídel vymačká/odře (zatím jsem to sundal asi 3x a už je to znát okem na povrchu - na funkci zatím ne)
Motor se točil jen v ruce. Trochu jsem se divil, protože v radiální rovině vrtule házela o 3-4mm. Při tom unašeč je dělán na soustruhu a vrtule vůli na něm nemá. Ale je možné, že dost záleží na dotlačení té podložky a vrtule k unašeči. Po chvilce ladění dosedla vrtule asi správně a nepřesnost vymizela.