mt_beran píše:...
3. Obecně k nesilovému drátování - uvítal bych tip na nějaký paralelní destičkoslučovač, přece jen pájet 4 vstupy do jednoho, nebo to prohánět 3mi Y-kabely se mi nechce (na Ca3 to tak mám, ale nelíbí se mi to)...
No, zkusím takový tip...
V každém křídle máš 2 BECy, využiješ jen jeden z každého křídla, ju? Země budou přes napájení propojené, další předpoklad.
Pro minimalizaci servokabelů stačí vést klasický servokabel jen k jednomu z reglů v křídle, druhému stačí jen signálový vodič (kousek - jen od vnitřního reglu k vnějšímu).
Pokud bys dal serva křidélek do křídla, nabízí se další možnost - to servo napájet z BECu toho vnějšího reglu a z přijímače mu vést už jen signálový vodič.
Místo Y-kabelů bych použil malou "rozvodnou" destičku, mám jich navrženo a použito přehršel (dají se tu najít)
Tento napájecí hybrid mám realizovaný třeba v Mossie - BEC reglu v gondole napájí ve "svém" křídle serva křidélka a klapky a ještě elektromechanický podvozek, přes kabel pak napájí v trupu přijímač (napětí z obou BECů je sloučené přes Schottky diody) a "trupová" serva, každý regl tedy krmí cca polovinu serv.
Jo, ještě k tomu silovému vedení - když dáš regly k motorům, mělo by jim stačit jedno napájecí vedení - vnitřní třeba 10AWG a k vnějším už jen 12AWG... Oba regly bych podpořil lowESR kondíky a mělo by to fungovat.