Mini H FPV quad 250
Re: Mini H FPV quad 250
Další UpGrade na závodění, aby se jednotlivci mezi sebou dobře viděli. Jde to jednoduše nacvaknout, takže když člověk lítá sám, může osvětlení sundat.
A tady ještě jedna jak to vypadá sundané:
Sundávací světýlka jsou bezva nápad. 
Jaké používáte kamery?
Myslím tím na FPV, ne Mobiuse.
Myslím tím na FPV, ne Mobiuse.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Uz dlouho zvazuju porizeni nejaky 3D tiskarny. Bohuzel nejak neni cas se v tom zorientovat. Chtel sem ji prave na tisk "nahradnich" dilu na coptery, ale vzdycky kdyz sem mel v ruce neco vytistenyho, tak sem k pevnosti nemel zadnou duveru. Vypadalo to dost "chatrne" a v krutu to nevydrzelo temer nic, rozlousklo se to na jednotlivy vlakna tisku ...
Na tech tvych fotkach to vypada na pohled stejne. Mam tedy 2 otazky:
Vydrzi to nejake hrubsi zachazeni nebo je to v pripade ramen stejna spotrebka jako vrtule ???
Pokud to neco vydrzi, co je to presne za tiskarnu ? Asi bych do ni sel taky pokud tomuhle ucelu dostacuje.
Bohuzel je ten pokrok prilis rychly a uz nejak nestiham sledovat uplne vsechno co me zajima, na urovni potrene k posouzeni ucelu vyuziti ...
Vydrzi to nejake hrubsi zachazeni nebo je to v pripade ramen stejna spotrebka jako vrtule ???
Pokud to neco vydrzi, co je to presne za tiskarnu ? Asi bych do ni sel taky pokud tomuhle ucelu dostacuje.
Bohuzel je ten pokrok prilis rychly a uz nejak nestiham sledovat uplne vsechno co me zajima, na urovni potrene k posouzeni ucelu vyuziti ...
to Dejfak ...uz se tu o tom psalo.
Ja mel puvodne Pixim Seawolf, ale kvuli vaze sem ji soupl do supliku a dal sem tam 600TVL SONY SUPER HAD CCD D-WDR
Jenze pak sem "odlehcoval" a tak rapidne, ze sem tam zas Piximku vrznul z5
Jen sem nechtel zas davat delsi sloupky, kdyz uz sem je udelal z karbonu a tak sem radeji udela drazku do spodniho plata ...
Ja mel puvodne Pixim Seawolf, ale kvuli vaze sem ji soupl do supliku a dal sem tam 600TVL SONY SUPER HAD CCD D-WDR
Jenze pak sem "odlehcoval" a tak rapidne, ze sem tam zas Piximku vrznul z5
Jen sem nechtel zas davat delsi sloupky, kdyz uz sem je udelal z karbonu a tak sem radeji udela drazku do spodniho plata ...
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
arachna píše:Jen sem nechtel zas davat delsi sloupky, kdyz uz sem je udelal z karbonu a tak sem radeji udela drazku do spodniho plata ...
Sloupky z karbonu?
To zní mooc zajímavě!
Nějaké podrobnosti by k tomu nebyly?
arachna píše:Uz dlouho zvazuju porizeni nejaky 3D tiskarny. Bohuzel nejak neni cas se v tom zorientovat. Chtel sem ji prave na tisk "nahradnich" dilu na coptery, ale vzdycky kdyz sem mel v ruce neco vytistenyho, tak sem k pevnosti nemel zadnou duveru. Vypadalo to dost "chatrne" a v krutu to nevydrzelo temer nic, rozlousklo se to na jednotlivy vlakna tisku ...![]()
Až budu večer doma, tak ti natočím nějaké video jak je to s pevností plastových ramen.
to Ancistrus01: tady sou nejaky fotky http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=131&t=62529&start=585
Potreboval sem o 2,4mm sirsi rozestup sloupku kvuli vTX, tak sem to vyresil takto ...
to Dida JI: ...diky to sem fakt zvedavej, kamos ji mel taky. Kupoval to s velkou slavou asi pred 4-5 lety a posledni kapka nez to prodal byly remenice do maly pasovy pily. Jen takovy dve kolecka. roztrelilo se to asi po minute provozu a mohl vyhodit celou pilu
Pravda technologie pokrocila, tak proto sem se ptal..
Potreboval sem o 2,4mm sirsi rozestup sloupku kvuli vTX, tak sem to vyresil takto ...
to Dida JI: ...diky to sem fakt zvedavej, kamos ji mel taky. Kupoval to s velkou slavou asi pred 4-5 lety a posledni kapka nez to prodal byly remenice do maly pasovy pily. Jen takovy dve kolecka. roztrelilo se to asi po minute provozu a mohl vyhodit celou pilu
Pravda technologie pokrocila, tak proto sem se ptal..
too :arachna, ty distanční sloupky, to je nařezané z carbon. trubky ?
too: didaJI , máš to fakt pěkné a vymakaný skoro k dokonalosti. Fakt hodně dobrý. Já se peru s tím čínským rámem a vyžaduje to dost změn.
too: Dejfak , používám tuhle na novém rámu : http://www.ebay.com/itm/DE-Stock-690TVL-Ultra-WDR-Pixim-SEAWOLF-Sensor-OSD-Camera-2-8mm-Wide-View-/400819598704?pt=DE_Haus_Garten_Heimwerker_Sicherheitstechnik&hash=item5d52b5b570
a na starším rámu like krtek2K mám tuhle : http://www.ebay.com/itm/HD-700TVL-Board-Kamera-Platinenkamera-Mini-Camera-1-3-Sony-CCD-D-WDR-OSD-Menu-/310789302086?pt=DE_Haus_Garten_Heimwerker_Sicherheitstechnik&hash=item485c7c6746
Obojí jde z německa, takže rychlé dodání bez cla. Ta druhá WDRka je poplatná svoji velikosti a funkci. Na Pixim Seawolf čip nemá ale lítám ji bez problému.
too: didaJI , máš to fakt pěkné a vymakaný skoro k dokonalosti. Fakt hodně dobrý. Já se peru s tím čínským rámem a vyžaduje to dost změn.
too: Dejfak , používám tuhle na novém rámu : http://www.ebay.com/itm/DE-Stock-690TVL-Ultra-WDR-Pixim-SEAWOLF-Sensor-OSD-Camera-2-8mm-Wide-View-/400819598704?pt=DE_Haus_Garten_Heimwerker_Sicherheitstechnik&hash=item5d52b5b570
a na starším rámu like krtek2K mám tuhle : http://www.ebay.com/itm/HD-700TVL-Board-Kamera-Platinenkamera-Mini-Camera-1-3-Sony-CCD-D-WDR-OSD-Menu-/310789302086?pt=DE_Haus_Garten_Heimwerker_Sicherheitstechnik&hash=item485c7c6746
Obojí jde z německa, takže rychlé dodání bez cla. Ta druhá WDRka je poplatná svoji velikosti a funkci. Na Pixim Seawolf čip nemá ale lítám ji bez problému.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Puvodni produkt je silnostena karbonova trubka, ale ja uz mam z ni narezany kolecka 5mm. Je to distancni sloupek pod predstavec na kolo
Tohle bylo rychle hotovy a pevny je to diky 3mm sile taky dos. Puvodne sem chtel udelat nejaky Ucka z duralu, ale tyhle krouzky maj prumer 35mm, takze sem ho jen rozrizl.
Sezenes v kazdym cykloservisu za par korun...
Sezenes v kazdym cykloservisu za par korun...
ST: nemohl bych tě poprosit, nezměřil bys mi na té sony průměr objektivu a jeho délku (popř i rozměry té čtvercové části pod objektivem). Dělám si vlastní rám a právě po této kameře koukám, bohužel nevím jak se vlezu s objektivem, Všude se píše jen o rozměrech základní desky a zbytek nemohu nikde dohledat.
Ještě koukám po druhé variantě se stejným čipem, 600tvl, 11g váhy a velmi pěknými rozměry PZ0420M, nemáte s ní někdo zkušenosti?
Ještě koukám po druhé variantě se stejným čipem, 600tvl, 11g váhy a velmi pěknými rozměry PZ0420M, nemáte s ní někdo zkušenosti?
To arachna:
Takže tady je slíbené video. Je to první pokusné rameno které jsem dělal, má rozměry 28x8 mm a plnění pouze 30%. Tak jak je na videu, tak váží 10g. Přímo tento kus se u mě na návštěvách snažilo zlomit v ruce několik známých, ale nikomu se to nepodařilo. Tak jak ho namáhám na videu, tak se snažím použít maximální sílu. Neříkám, že je to beton, ale když si vezmu v úvahu cenu / váhu / pevnost / rychlou vyrobitelnost téměř jakéhokoli tvaru, tak to pro mě obrovský přínos.
Ramena co tisknu na 250ky mají plnění jen 20% a tloušťku jen 6mm. Neřímám, že nejdou přerazit, sám už jsem jedno udělal, ale je to myšleno jako destrukční díl, který vyměním ani ne za 5 minut a stojí mě pár korun.
Například já používám tiskárnu Rebel II, která má většinu dílů včetně kladek na řemeny také vytištěné a zatím vše drží. Až se to opotřebuje, tak si prostě vytisknu díl nový
A tady po tolika kecech slíbené video:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AsxgGXFt-_M[/youtube]
Takže tady je slíbené video. Je to první pokusné rameno které jsem dělal, má rozměry 28x8 mm a plnění pouze 30%. Tak jak je na videu, tak váží 10g. Přímo tento kus se u mě na návštěvách snažilo zlomit v ruce několik známých, ale nikomu se to nepodařilo. Tak jak ho namáhám na videu, tak se snažím použít maximální sílu. Neříkám, že je to beton, ale když si vezmu v úvahu cenu / váhu / pevnost / rychlou vyrobitelnost téměř jakéhokoli tvaru, tak to pro mě obrovský přínos.
Ramena co tisknu na 250ky mají plnění jen 20% a tloušťku jen 6mm. Neřímám, že nejdou přerazit, sám už jsem jedno udělal, ale je to myšleno jako destrukční díl, který vyměním ani ne za 5 minut a stojí mě pár korun.
Například já používám tiskárnu Rebel II, která má většinu dílů včetně kladek na řemeny také vytištěné a zatím vše drží. Až se to opotřebuje, tak si prostě vytisknu díl nový
A tady po tolika kecech slíbené video:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AsxgGXFt-_M[/youtube]
to DidaJI ahoj pls aku mas trysku asi 0,5 ? Aku pouzivas teplotu na to ABS ja som zatial tlacil len s PLA ale to je mekke v porovnani s ABS.
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax
Mám možnost tisknout na Rebelu II od Zahradníka. Z ABS tisknem na 240 a 110 bed namatlanej acetonem, ve kterym je rozpuštěno kus ABS.
PLA pak na 210 a 60 bed a to buď to na samolepu, kterou přilepíme na sklo a z druhé strany je papír, nebo na klasické lepidlo na papír, kterým sklo namatláme.
Se vším jsou naprosto suprové výsledky pro první vrstvu, která drží jak přibitá a někdy je boj ze skla výtisk sundat.
Teploty jsou orientační, které ukazuje čidlo, skutečnou teplotu nemáme jak změřit. každopádně nahřej trysku a pokud jde filament protlačít rukou skrz extruder, tak je teplota dostačující a přidal bych max 10°C.
To přidání několika stupňů navíc ale doporučuji stačí 5°C. Protože když ti začne chladit větrák u hotendu, tak by ti to mohlo o pár stupňů schladnout a přestat dávat dostatek filamentu, nebo ho uplně přestat tlačit, díky nízké teplotě.
PLA pak na 210 a 60 bed a to buď to na samolepu, kterou přilepíme na sklo a z druhé strany je papír, nebo na klasické lepidlo na papír, kterým sklo namatláme.
Se vším jsou naprosto suprové výsledky pro první vrstvu, která drží jak přibitá a někdy je boj ze skla výtisk sundat.
Teploty jsou orientační, které ukazuje čidlo, skutečnou teplotu nemáme jak změřit. každopádně nahřej trysku a pokud jde filament protlačít rukou skrz extruder, tak je teplota dostačující a přidal bych max 10°C.
To přidání několika stupňů navíc ale doporučuji stačí 5°C. Protože když ti začne chladit větrák u hotendu, tak by ti to mohlo o pár stupňů schladnout a přestat dávat dostatek filamentu, nebo ho uplně přestat tlačit, díky nízké teplotě.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk