Velka reklama-mala kvalita
Re: Velka reklama-mala kvalita
Jirko, neopisuj.

Já mám od big hobby 2ks tří článek 1000 asi 2 roky a jsou pořád dobrý.Mužeš mít nějakou špatnou serii.
jyrry píše:Dovolím si přidat svoji zkušenost.
Používám baterie Turnigy (tento údaj vám snad musí stačit, nebudu vám mást hlavu nějakými hodnotami). Slušně s nimi zacházím, používám dva kvalitní nabíječe a několik regulátorů se kterými jsem spokojen. Vybíjím je na stanovenou mez určitým proudem, nabíjím povoleným proudem a starám se o ně opravdu správně. Vůbec se mi nenafoukly a to je mám až 3 sezóny. Každému doporučuji si je koupit, jsou fakt velmi dobré.
![]()
![]()
Můžu jen souhlasit. Ta samá zkušenost. Jen jsem chtěl vyzkoušet něco jinýho.
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
bubko píše:Máme obmedzenú hmotnost na 280g. A to je ten kameň úrazu. A potom vidíš konektory priamo na plechoch článkov.
a kolko Cckove pouzivas?
Baterie Foxy G2 3S 5000mAh 40/80C se mi už po několika cyklech trochu začala nafukovat a po asi 50 cyklech jeden článek zcela umřel.
K podvybíjení nedocházelo, zatěžovací proud by přibližně 20C.
Ale chlazení v modelu nebylo nic moc a létal jsem s tím i během veder. Na druhou stranu to byl elektro-větroň s 5 min. provozu na hodinu létání.
Novou jsem ale kupoval tu samou kvůli váze a rozměrům. Zatím drží a nenafukuje se.
U několika T. Nanotechů mám po dvou letech obrovský vnitřní odpor i bez významného používání.
K podvybíjení nedocházelo, zatěžovací proud by přibližně 20C.
Ale chlazení v modelu nebylo nic moc a létal jsem s tím i během veder. Na druhou stranu to byl elektro-větroň s 5 min. provozu na hodinu létání.
Novou jsem ale kupoval tu samou kvůli váze a rozměrům. Zatím drží a nenafukuje se.
U několika T. Nanotechů mám po dvou letech obrovský vnitřní odpor i bez významného používání.
To je koukam zase odborna diskuze, asi jako ze japonec je spatne auto, protoze to psali na internetu v diskuzi
dal jsem si predsevzeti, ze se toho nebudu uz ucastnit, takze snad jen, at si kazdy kupuje, co chce, ale pozor na takove prispevky, ze xyz je uplne na nic, protoze proste proto... Prodejce nejen, ze ze zakona nemusi pres email nic vysvetlovat, ale naopak se muze branit za pomluvu, takze aby se takove prispevky neotocily vuci vam 
Vypoustet hodnoceni a soudy, ktere nemam podlozene fakty je nejen neeticke, ale i nebezpecne.
Mimochodem, existuje institut reklamace. Staci zabalit, zaslat, hlavne doporucene. Pokud do mesice neodpovi, nebo reklamaci nevyridi, mas narok na vraceni penez. Je to ucinnejsi, nez 4 mesice cekat na odpoved a pak si stezovat na foru.
A k vadnym seriim turnigy - jasne, ja verim ze i renomovana znacka dokaze vyrobit smejd. Lidi i stroje chybuji. Ale dokonce i hobbyking uznava reklamace na baterie. Ma k tomu trochu specificke podminky - je treba se s nimi seznamit, ale kdyz prijde vadna baterka, nebo zdechne po trech cyklech, pak bez reci vymeni/vrati penize.
Takze staci jenom neprskat a misto toho proste reklamovat. Kazdy dobry obchodnik radeji vymeni jednu ze deseti baterek (pripadne vadne kusy rozpusti v cene), nez prijit o zakaznika.
Taky, jak se ten obchodnik ma dozvedet, ze prodava smejd, kdyz za to vsichni poslusne zaplati, pak to hodi do kose a nadavaji u piva?
Takove jednani vypovida o tom, ze jste s tou baterkou spokojeni
P.
Vypoustet hodnoceni a soudy, ktere nemam podlozene fakty je nejen neeticke, ale i nebezpecne.
Mimochodem, existuje institut reklamace. Staci zabalit, zaslat, hlavne doporucene. Pokud do mesice neodpovi, nebo reklamaci nevyridi, mas narok na vraceni penez. Je to ucinnejsi, nez 4 mesice cekat na odpoved a pak si stezovat na foru.
A k vadnym seriim turnigy - jasne, ja verim ze i renomovana znacka dokaze vyrobit smejd. Lidi i stroje chybuji. Ale dokonce i hobbyking uznava reklamace na baterie. Ma k tomu trochu specificke podminky - je treba se s nimi seznamit, ale kdyz prijde vadna baterka, nebo zdechne po trech cyklech, pak bez reci vymeni/vrati penize.
Takze staci jenom neprskat a misto toho proste reklamovat. Kazdy dobry obchodnik radeji vymeni jednu ze deseti baterek (pripadne vadne kusy rozpusti v cene), nez prijit o zakaznika.
Taky, jak se ten obchodnik ma dozvedet, ze prodava smejd, kdyz za to vsichni poslusne zaplati, pak to hodi do kose a nadavaji u piva?
Takove jednani vypovida o tom, ze jste s tou baterkou spokojeni
P.
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift
bubko píše:Máme obmedzenú hmotnost na 280g. A to je ten kameň úrazu. A potom vidíš konektory priamo na plechoch článkov.
igorb píše:a kolko Cckove pouzivas?
Podle toho co zde bubko už psal odhaduji, že v té rychlostní lodi používá konkrétně lipolku viz tento odkaz. Jedná se o specifickou řadu ASPEC Nanotech, která je při obdobné kapacitě lehčí než ostatní Nanotechy i než běžné modré Turnigy. Těmhle lipolkám při dané hmotnosti z hlediska kapacity ani proudové tvrdosti asi jen tak něco konkurovat nebude. Pokud se tedy má vejít s hmotností lipolky do 280g a nejít na nižší kapacitu tak zřejmě nemá na výběr.
Drondys píše:
Podle toho co zde bubko už psal odhaduji, že v té rychlostní lodi používá konkrétně lipolku viz tento odkaz. Jedná se o specifickou řadu ASPEC Nanotech, která je při obdobné kapacitě lehčí než ostatní Nanotechy i než běžné modré Turnigy. Těmhle lipolkám při dané hmotnosti z hlediska kapacity ani proudové tvrdosti asi jen tak něco konkurovat nebude. Pokud se tedy má vejít s hmotností lipolky do 280g a nejít na nižší kapacitu tak zřejmě nemá na výběr.
Tak tak, su to tieto baterky. A píšu 65C.
-
Mad_Box
- Kontaktovat uživatele:
Opakuje se to tu stále dokola a to že spíš než značka dělá kvalitu baterek uživatel. Když někdo napíše že jsou mrtvé při 3.cyklu tak je jasné že baterky správně nerozhýbal (dle pokynů které většina výrobců uvádí) Nikdo už také nenapíše že baterky měl 3 týdny dobité doplna apod.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
- JosefSvejk
Mad_Box píše: Nikdo už také nenapíše že baterky měl 3 týdny dobité doplna apod.
To určitě nezkrátí životnost na 3 cykly. Dle mého názoru ani ne o 10%.
-
Mad_Box
- Kontaktovat uživatele:
A dle mého jí to umí zkrátit na 3 cykly velmi spolehlivě. (vlastní zkušenost s vysoko-C články)
Jednou nabiješ pak baterku odložíš a za pár týdnů se umí nafouknout jak balón a tak nějak mám vypozorováno že čím lepší a tvrdší baterka, tím víc je na to háklivá.
Jednou nabiješ pak baterku odložíš a za pár týdnů se umí nafouknout jak balón a tak nějak mám vypozorováno že čím lepší a tvrdší baterka, tím víc je na to háklivá.
Raptor E700 (MSH Brain)
Mad_Box píše:... Nikdo už také nenapíše že baterky měl 3 týdny dobité doplna apod.
Já to napíšu úplně klidně. Používám téměř všude modré Turnigy ve velikostech 2650-5000mAh ale 20C. Skladuji zásadně nabité, v zimě i nějaký ten měsíc. Nenafoukly se mi žádná. Vydrží to tak 2 sezony a na začátku třetí začnou měknout (ale nenafouknou se). Provozuji to tak víc než 5 roků.
Pokus s "nanotechy" (35C) silně zklamal. Blbé 20C vydržely ve stejném éru déle.
jyrry.webnode.cz
V mem pripade se jednalo o zippy 3s 2200 40C a jak sem psal,tak sem ji nabil ze storage do plna a vybil ji pomoci jedne zarovky 50w na napeti po ustaleni 3,75V pak sem ji nabil a sel se prolitnout,ale jen pomale presuny ve ctverci po obloze a zadne pumpovani kolektivem. Prvni vybiti bylo po ustaleni na 3,8V. Na nabijeci sem nechal baterku nabalancovat do storage. Druhy den sem zase nabil a opet lehke poletovani,jen sem lital o trochu dele a po ustaleni bylo 3,72 na clanek. Zase sem ihned dal baterii do storage. No a dalsi den nabiju a jdu litat a plne nabita baterie uz nema po roztoceni vrtule ani obvykle otacky. Podle ucha,merak sem zrovna u sebe nemel a kdyz sem trochu vzal za kolektiv ,tak to nemelo ,,stavu,, . No a ted mi reknete,kdyz se ohanite merenim a ze za to muze vetsinou uzivatel, co delam spatne. Jsem zacinajici modelar,ale o baterkach sem si toho precetl dost a snazim se o ne opravdu dobre starat. Nabijim pred litanim a po litani hned storage. Maximalne zustanou nabite od dopoledne a litat jdu az odpoledne a to jim nemuze zase tak vadit.
Edit: jeste sem zapomnel napsat,ze prvni nabijeni bylo 0,5C a pak uz vzdy 1C, ale mely by zvladat az 4 nebo 5C ted nevim presne. Ale me se to stejne netyka,protoze mam original imax B6 a tam dam maximalne 2C
Edit: jeste sem zapomnel napsat,ze prvni nabijeni bylo 0,5C a pak uz vzdy 1C, ale mely by zvladat az 4 nebo 5C ted nevim presne. Ale me se to stejne netyka,protoze mam original imax B6 a tam dam maximalne 2C
Moje zkusenost je takova ze je dulezite hlavne nevycucat do prazdna.
Mam tu 8 let stare 2100 Shark a 7 let stare Dualsky (jedny z prvnich 20C lipoly, byly pekelne drahy). Nejsou nafoukle ani o milimetr ale stoji samozrejme za prd elektricky. Nanotechy mam 4 kousky a jsou v pohode, Dualsky mam nektere v pohode ale pak mam dve sady ktere jsou jak balon protoze jsem je pouzival v coptere a vyjizdel jsem je fakt dost nizko (zajimavy je ze elektricky uplne v kyblu nejsou, jeste v lete jsem je lital v metrovem Goshawku na EDF a proti novym Nanotech nebyl zadny rozdil v pocitu z letu) - navic jsou uz taky 3 roky stary. Pak nejaky 5Ah/20C zippy, dualsky atd... a ty jsou nafoukle velmi, velmi lehce.
Vysledek me zkusenosti je ten ze baterkam hlavne vadi vybiti pod rozumnou mez s tim ze ta rozumna mez zalezi na tom jakym proudem to clovek sosa. Proste v coptere ktera zere furt docela dost je vhodne sedat driv nez u letadla kde clovek na posledni okruh a pristani plyn jen lechta. Litam na kapacitni telemetrii (Jetu MUI) kterou mam nastavenou se slusnou rezervou (vetsinou cca 20% kapacity) a po zahlaseni jdu co nejdriv na zem.
Jinak se o baterky staram jako prase, ukladam plne/prazdne podle toho jak to dopadne, nedavam do lednice, neresim pocet cyklu. Ale mam nejvic 5S, vetsinou 3S. O nejake cihly co daj 200A bych se asi staral vic
BTW : Cerny kdysi delal testy v RCRevue kde ukazoval jak moc vadi LiPolkam vybijeni do odporove zateze. Takze by me skoro neprekvapilo kdyby ty baterky nepotesilo to vybijeni zarovkou.
Mam tu 8 let stare 2100 Shark a 7 let stare Dualsky (jedny z prvnich 20C lipoly, byly pekelne drahy). Nejsou nafoukle ani o milimetr ale stoji samozrejme za prd elektricky. Nanotechy mam 4 kousky a jsou v pohode, Dualsky mam nektere v pohode ale pak mam dve sady ktere jsou jak balon protoze jsem je pouzival v coptere a vyjizdel jsem je fakt dost nizko (zajimavy je ze elektricky uplne v kyblu nejsou, jeste v lete jsem je lital v metrovem Goshawku na EDF a proti novym Nanotech nebyl zadny rozdil v pocitu z letu) - navic jsou uz taky 3 roky stary. Pak nejaky 5Ah/20C zippy, dualsky atd... a ty jsou nafoukle velmi, velmi lehce.
Vysledek me zkusenosti je ten ze baterkam hlavne vadi vybiti pod rozumnou mez s tim ze ta rozumna mez zalezi na tom jakym proudem to clovek sosa. Proste v coptere ktera zere furt docela dost je vhodne sedat driv nez u letadla kde clovek na posledni okruh a pristani plyn jen lechta. Litam na kapacitni telemetrii (Jetu MUI) kterou mam nastavenou se slusnou rezervou (vetsinou cca 20% kapacity) a po zahlaseni jdu co nejdriv na zem.
Jinak se o baterky staram jako prase, ukladam plne/prazdne podle toho jak to dopadne, nedavam do lednice, neresim pocet cyklu. Ale mam nejvic 5S, vetsinou 3S. O nejake cihly co daj 200A bych se asi staral vic
BTW : Cerny kdysi delal testy v RCRevue kde ukazoval jak moc vadi LiPolkam vybijeni do odporove zateze. Takze by me skoro neprekvapilo kdyby ty baterky nepotesilo to vybijeni zarovkou.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
- JosefSvejk
Amper píše:Moje zkusenost je takova ze je dulezite hlavne nevycucat do prazdna.
Jinak se o baterky staram jako prase, ukladam plne/prazdne podle toho jak to dopadne, nedavam do lednice, neresim pocet cyklu.
V podstatě jsi na tom stejně jako já. Ááááá...