Velka reklama-mala kvalita
Chtel bych varovat potencionalni zajemce,kteri uvazuji o zakoupeni baterii oznacene BIG HOBBY.Po trimesicnim provozu v elektrovetroni,slusnem zachazeni,kdy nikdy nekleslo napeti pod stanovenou mez,se baterie mirne nafoukly a prestaly byt pouzitelne.Kontaktoval jsem prodejce at se mi k problemu vyjadri.Do dnesniho dne dela "mrtveho brouka".Radeji se tomuto vyrobku velkym obloukem vyhnete,jsou to opravdu vyhozene penize.Konkterne se jedna o baterie 11,1V 2200mAh.
Naposledy upravil(a) Karlosino dne pát 02.01.2015 20:21, celkem upraveno 1 x.
- JosefSvejk
Re: Velka reklama-mala kvalita
Kolik kusů takto dopadlo?
Co je stanovena mez? Osobne jsem dosahl nejlepsich vysledku u LiPol, kdyz jsem je nevybijel pod 3.8V na clanek. Coz je u vetsiny nabijecek storage. Jinak se vzdycky po kratkem case zacaly nafukovat.
Nektere nabijecky dokonce vybijeji lipolky v rezimu discharge na 3V? to je podle mne vylozene tyrani.
To, ze prodejce nereaguje jeste nemusi znamenat, ze nechce, ale treba nepracuje o svatcich
P.
Nektere nabijecky dokonce vybijeji lipolky v rezimu discharge na 3V? to je podle mne vylozene tyrani.
To, ze prodejce nereaguje jeste nemusi znamenat, ze nechce, ale treba nepracuje o svatcich
P.
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift
Bohužel, může být i hůř. Dualsky, XPower GT5 11.1 V 2200 mAh taky v elektrovětroni se začla nafukovat cca, po 9-ti cyklech, teď má cca 16 cyklů a už to má to téměř za sebou. T tohoto úhlu pohledu tři měsíce nejsou zas tak špatné.
JH
JH
To říkám furt, zlatej hobbyking a turnigy
Létám je dva roky a ještě se mi žádná nenafoukla. Jedna nanotecha se teda začíná kulatit, ale ta šla pod 3.6V na článek, čili to vidím jako svou chybu.
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift
Stale dokola a dokola. Kazdy nadava, ze baterka vydrzala 10 cyklov a nenapise (mozno ani nevie), akym prudom ju vybijal, ake bolo koncove napatie, ako ju nabijal, cim ju nabijal, ake bolo napatie jednotlivych clankov, ............ 
Zdar souhlasím s petrfm, baterky z hobby kingu jsou v pohodě jen nabijim a litám a neřeším podobné problémy
http://www.pacho.cz
Kamil píše:Stale dokola a dokola. Kazdy nadava, ze baterka vydrzala 10 cyklov a nenapise (mozno ani nevie), akym prudom ju vybijal, ake bolo koncove napatie, ako ju nabijal, cim ju nabijal, ake bolo napatie jednotlivych clankov, ............
Doporučuji nepodceňovat schopnosti druhých.
jh
Létám turnigy a zippy z HC za pár šupů a nemohu si stěžovat. Baterky mi vydrží třeba i 3 roky - nevybíjím je úplně, dobíjím většinou něco okolo půlky jmenovité kapacity. Zippy 1300mAh 20C létám ve dmychadle s odběrem kolem 30A, většinou pořád na plný knedlík. Až po dvou letech mi přijde, že nějak měknou 
jh píše:
Doporučuji nepodceňovat schopnosti druhých.
jh
Jenže takové hodnocení (stěžování) je bez uvedení hodnot o ničem a nic nevypovídá.
jh píše:Doporučuji nepodceňovat schopnosti druhých.
jh
Napísal tam slovíčko "možno" (že možno ani nevie), takže podstatné tam bolo to že "nenapíše".
Fakt je že by sa to patrilo napísať (alebo aspoň spomenúť že si to kontroloval, či ju nezničil nabíjač alebo regl), prípadne len poznamenať že na rovnakom mieste iný typ funguje bez problémov oveľa dlhšie...
Aby to malo vyššiu hodnotu než "mne sa nafúkla takáto iná ešte skorej".
Mne sa ešte nenafúkla žiadna.. hm.
Existuje ešte jedna vec, s každým výraznejším zlepšením Lipoliek sa objavilo dosť hlasov čo nadávali že im tie modernejšie vydržali menej až dokonca pramálo.
A bolo to len preto že boli fakt lepšie - podržali napätie nad hranicou vypnutia reglu až do príliš hlbokého vybitia alebo kvoli lepšiemu napätiu bol oveľa vyšší prúd alebo niečo podobné pri nabíjaní, či možno nezniesli skladovanie plne nabité ako tie stašie typy.. Myslím nejaké Hyperion G3 a aj pár rokov predtým to bolo takisto u nejakých ThunderPower, a u nás to cca v tej dobe boli YunTong..
- Netvrdím že toto je ten prípad!
Len si pamätám že aj toto existovalo, a preto je fakt vhodné napísať, čo sa s tou baterkou robilo a ako, keď už sa nadáva že po 10 cykloch je po nej.
OT:
Často si vzdychnem, že tie lipolky sú fakt od A123 lepšie,... ale keď nemám využiť max prúd čo by mali zvládnuť, nemám využiť celú kapacitu čo v nich je, nemám hento a ani toto a ani ich nemôžem mať nabité prichystané na lietanie niekde hodené v kufri medzi balzou, tož sa mi stále nechce ich kupovať a mám prichystané tie A123. Ktoré nie sú lepšie podľa čísel, ale v praxi sa mi stále akosi zdá že aj sú.
Tam len musím nejak domyslieť napájanie príjmača keď ich vybijem úplne úplne, aby mi to nepadlo už neriadené (a asi aby to ani niektorú neprepólovalo odberom serv..)
JosefSvejk píše:Kolik kusů takto dopadlo?
Protoze je tu na muj prispevek dost ohlasu,tak doplnim nekolik udaju.Jednalo se o dva kusy baterii.Doba, ktera uplynula od nekolikereho kontaktovavani prodejce,je temer ctyri mesice!!
Nechci zatezovat udaji o hodnotach,tak jen doplnim, ze pouzivam jeden kvalitni nabijec.Ostatni baterie, co mam-GENS ACE jsou OK a dokonce i baterie ktera byla v setu, kdyz jsem kupoval model pred tremi lety,pouzivam dodnes.Dva regulatory, se kterymi jsem spokojen.
Nikoho nepresvedcuji,jen konstatuji.Mazak Lark si muze baterie od BIG HOBBY objednat a odzkouset.Treba se prodejce uz polepsil a nechce nechat rozrustat skupinu nespokojenych zakazniku...
Nikoho nepodcenujem ani neurazam.
A tie udaje si sem este stale nenapisal.
A tie udaje si sem este stale nenapisal.
Čo by som dal za 20 cyklov
Mne sa nafuknu po 2-3 cykloch a končia a tak pri desiatom. Nanotech 6600 2s 65C, vybijane na 3V ( možno ešte menej) za 6 min. To len tak na odlahčenie 
Já mám big hobby 1500, 2200 a 4200 už 2 roky a v pohodě. Např. ta 1500 běžela loni asi tak 50 x a vždy nabíjím do plna ( žádnej storage ). Doma leží i týden ( podle počasí ). Tak nevím. Zatím jsou v pohodě.
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.