sramy píše:... Jestli sháníš gumu tak od kamaráda mám kontakt přímo na výrobce...
doporučuju pozornosti této poznámce na jejich stránkách
gumolana píše:Je možné vyrobit gumolana s vyšší tažností (měkké)...
Kdysi jsem vyrobil několik stovek gumicuků (janva9 ví...) a gumu jsem bral na kilometry z firmy PEGA Krnov, měl jsem tam v rámci toho odběru dojednanou vyšší průtažnost (tyto gumicuky byly docela dlouho v nabídce fy Conrad), metr gumy se natáhnul tuším na 2,3m.
Opředenou gumu to chce předem zkusit, v maloobchodě bývají docela nevhodné - mají malou průtažnost (co jim opředení dovolí), srovnávat gumu na vázacího "pavouka" s gumou vhodnou na gumicuk mi nepřijde zrovna vhodné.
Ty hadice z HK bych nezavrhoval, opředená guma je použitelná za větru, kdy éro jde nahoru hned a fofrem = potřebuje kratší popotáhnutí tou gumou; za slabých podmínek pak je vhodné hodně velké prodloužení aby tah trval podstatně déle - ve zdravotnictví se takové dost protažitelné hadice používaly a snad i dodneška jsou ale cena je oproti gumě z traktoru (měl jsem, rádo se to o ostrou trávu nařízne a trhá, brzy to bylo samý uzel který to brzdí...) poněkud jinde (duše do vozidla má poněkud jiné původní provozní podmínky a také jinou potřebu průtažnosti...)
To co janva9 nabízí je ještě z té více protažitelné opředené gumy, mám tu ještě různé zbytky a guma uvnitř (gumové nitě) je stále guma, ne jako "pavouk" co jsem v létě narychlo koupil v OBI a hned po vybalení byla "guma" zpuchřelá...
Gumicuky kde je 20m opředené gumy a 80m silonu, no nevím...
P.S. Měl jsem rozjednáno v Hrádku n. Nisou (hádejte jaké zdravotně zábavní latexové výrobky se tam vyrábí

) velmi protažitelné a odolné latexové lano průměru 7mm (z téhož materiálu

) ale musel bych si zaplatit trysku v ceně desetitisíců, tak z toho nakonec sešlo. Ale byla by to tenkrát bomba