DJI - F305, F306, F308 Phantom 2 pokračování

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jj.ferko

DJI Phantom 2 FPV - SkyZone 5.8Ghz 200mw Tx & Rx

#721 Příspěvek od jj.ferko »

Dobry den,
skor ako som zalozil tuto temu, presiel som vela prispevkov a stravil vela casu studovanim, kedze som sa pred 2 tyzdnami rozhodol "poskladat" nejakeho drona, a pred tym som o tom absolutne nikdy nic nepocul :)

Dospel som k DJI Phantom 2 + Zenmuse H3-2D + GoPro Hero 3+Silver edition + ochranne kryty na vrtule :)
Teraz este zhanam nejake FPV. Tento dron budem pouzivat iba na take "domace zuvanie" - doma na zahrade, obcas niekde na chate a podobne, co znamena, ze nepotrebujem nejake super riesenie.

Temu som zalozil, pretoze sa mi nepodarilo najst jednoznacnu odpoved. Je tu strasne vela inych prispevkov v jednej teme a je velmi casovo narocne to prestudovat komplet cele.

Chcel by som sa preto opytat, ci priblizne takyto nejaky vyber je podla vas dostacujuci ?

Kód: Vybrat vše

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__15295__5_8g_200mw_FPV_Wireless_AV_Tx_Rx_Set.html

1. Aky bude priblizny dosah v metroch ?
2. Ak kupim 400mW, aky bude rozdiel v dosahu ?
3. Su postacujuce aj tie anteny, ktore su v baleni, alebo treba kupit ine (napr. DJI AVL58-anteny). Zvysi sa dosah ?
4. Mimochodom oplati sa mi investovat do setu DJI AVL58 ?
5. Aky je priemerny dosah Phantom 2 ? Kazdy pise inak .. 700m ?
6. Bude mozne k tomuto vysielacu pripojit aj nejaku inu externu kameru za par dollarov (v pripade, ze by som nechcel pouzivat GoPro) ?
7. Len pre istotu, kedze dron ani gimbal mi este nedorazili.. Dodava Zemnuse aj ten HDMI kabel na prepojenie FPV - GoPro ?

Monitor este nemam, zatial pouzijem, len nejaky jednoduchy zobrazovaci LCD, co som nasiel doma, neskor dokupim nieco lepsie, spolu s drziakom na ovladac.

Dakujem za kazdu odpoved.
Marek_Km

Re: DJI Phantom 2 FPV - SkyZone 5.8Ghz 200mw Tx & Rx

#722 Příspěvek od Marek_Km »

Já Ti nevím, před 2 týdny jsi o něčem takovém nikdy nic neslyšel, ale stihnul jsi za tu dobu nastudovat vše potřebné?
FPV si myslím, že je taková třešnička na dortu. Měl bys k používání FPV přistupovat hodně zodpovědně a hlavně znát všechna rizika s tím spojená. Ono totiž nabastlit na Phantoma vše co jsi psal až zas takový problém není (pokud jsou peníze). Jde o to zvládnout pilotáž - vědět co která páčka a co musím a co můžu a co ne. Řídil jsi aspoň někdy něco létajícího?
gardenroute

Re: DJI - F305, F306, F308 Phantom 2

#723 Příspěvek od gardenroute »

Nemáš zač Láďo, snad to pomůže, chtěl jsem to také realizovat, poté jsem ale chtěl jít do jiné Tx, tohle si nechám až do nové Tx :D

Jinak protože zítra již odlétám a nevím kdy se dostanu na net, tak Vám tady všem takto dopředu přeji Veselé vánoce a trošku i lepší počasí na svátky, a držte mě palce, abych zase Ptaaka protáhl přes půl světa, a někde mě ho nezabavili :mrgreen:
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
salamander

#724 Příspěvek od salamander »

Dneska som išiel vylietať baterky , teplota 3°C,

1 bat. let 10 min , 11,4 V, 24%, svietila 1 ledka
2 bat let 8 min , 11,4 V, 40%, svietia 2 ledky

Let sa poriadne skrátil , teplota a nové vrtule urobia svoje, ta voltáž s percentami dáko nesedí , mám dojem že je to len také orientačne .
Alebo sú už dáke rozdiely v baterkách ? :?:
filmarik123

#725 Příspěvek od filmarik123 »

mam v P2 Futabu RX s telemetriou a tiez mam v tomto obdobi podobnu skusenost...
dve baterky a volty akosi nesedia s ledkami na baterke...
jedna ukazala 50% pri 11.5V a druha az pri 10.8V...
pocas leta to nerobili... takze asi ta teplota...
P2, Antigravity, H3-2D, R7003 , 14SG
jj.ferko

Re: DJI Phantom 2 FPV - SkyZone 5.8Ghz 200mw Tx & Rx

#726 Příspěvek od jj.ferko »

Absolutne nerozumiem panovi moderatorovi, ktory zaradil moju temu do vseobecnej 148 stranovej diskusie. Myslel som, ze existuje dana sekcia o Phantomoch, kde sa vytvaraju dane temy s danym problemom. Nerozumiem preco tieto problemy presuvate "do jedneho vreca". Ak bude niekto nieco v buducnosti hladat ohladom FPV, ktore je mimochodom jedno z cenovo najdostupnejsich, tak pochybujem, ze si precita tak rozsiahlu diskusiu. Taktiez sa to rovnako tazko hlada. Pytal som sa zakladne otazky, ktore budu urcite kazdeho zaciatocnika zaujimat. Vsetky tieto informacie by boli na jednom mieste. Takto ste moju temu zatratili a mozem cakat minimalne mnozstvo reakcii, kedze po zopar dalsich prispevkoch uz moj nebude takmer vobec viditelny, a tato diskusia bude mat 149 stran a viac.
Naozaj nerozumiem Vasemu zmyslaniu..

Marek_Km píše:Já Ti nevím, před 2 týdny jsi o něčem takovém nikdy nic neslyšel, ale stihnul jsi za tu dobu nastudovat vše potřebné?
FPV si myslím, že je taková třešnička na dortu. Měl bys k používání FPV přistupovat hodně zodpovědně a hlavně znát všechna rizika s tím spojená. Ono totiž nabastlit na Phantoma vše co jsi psal až zas takový problém není (pokud jsou peníze). Jde o to zvládnout pilotáž - vědět co která páčka a co musím a co můžu a co ne. Řídil jsi aspoň někdy něco létajícího?

Dakujem za odpoved, ktora ma nulovu informacnu hodnotu. Ano mozno tomu tak nerozumiem, ale nebudem si kupovat hracky, ktore ma neskor omrzia. Som IT a elektro zdatny clovek, neviem preco sa somnou bavite ako s 15rocnym chlapcom, ktory objavil kuzlo internetu..

Vsimol som si, ze na tomto fore je vela skusenych pouzivatelov, a preto som cakal pomoc .. par jednoduchych a jednoznacnych odpovedi ..
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#727 Příspěvek od JirkaA »

Možná kdybys nekladl obecné dotazy, na které tady už bylo mnohokrát odpovězeno...
OK2WY
miro5

#728 Příspěvek od miro5 »

Mnohokrát kde ? na str.21 či 35 nebo 66 nebo 78 nebo 101 až 103 atd.... :? jenom to přečíst a orientovat se pro nováčka je nad lidské síly, jsou stránky přínosné ale taky následuje několik stránek za sebou volného pokecu bez souvislosti s phantomem, živit vlákno Phantom2 sakumpikum na jednu hromádku není zrovna nejšťastnější :( aspoň čtyři solovlákna by to chtělo - třeba motory a vrtule, elektronika, doplňky a vylepšení, a obecné. Na druhou stranu otázky ferka jsou tak trochu divné, začne tím že to má na "domace zuvanie" a pak se ptá jak by chtěl provozovat dálkové lety, na oční kontakt dá stěží 100 metrů a řídit dál na monitor je už hazard s nemalou částkou kterou do toho vložil, frnkne to razdva a hledej pak jehlu v kupce sena. S těmi mW nad kterými dumá bych byl opatrnější, lépe to směřovat na dobrou anténu.
DJI - F309 Phantom 2 H4-3D, GP4 Black
Stapaka
Kontaktovat uživatele:

#729 Příspěvek od Stapaka »

miro5 píše:...třeba mě už drahnou dobu vrtá hlavou co je to ten ku*vadrát - teda abych to nějak pochopil aniž jsem to měl na oční kontakt :wink: kdo měl s tím co do činění tak nechápe že já nechápu :)

Tímto tímto názvem je myšleno zcela nelogické, nepraktické a spíše nouzové řešení napájení a výstup videosignálu u kamer GoPro na gimbalu Zenmuse H3-3D. Původně, u gimbalu H3-2D, byl využíván zadní HERO Bus port.
U H3-3D nelze toto propojení využívat (zřejmě z licenčních důvodů). Proto vzniklo "náhradní" řešení s využitím konektorů na mini USB portu, toto řešení umožňuje nadále požívat kamery GoPro v původním rozsahu, protože obchází licenční spory daných firem.

Bohužel je to však řešení velmi nepraktické, neboť při každém nabíjení kamery, stahování souborů, či vyjímání paměťové karty je třeba jej vyjmout a pak opět nasadit. Nejen že je to strašně otravné, navíc to odnáší životnost tohoto propojení... ostatně i proto ten název.....
Pokud jsem někde nebyl úplně přesný, tak odborně zdatnější prosím o trochu tolerance :)

DJI-Zenmuse-H3-3D-3-Axis-Brushless-Gimbal-2.jpg

Tak doufám, že teď už to budeš mít jasnější :wink:
Jestli se tady na to samé ale za pár dní opět někdo zeptá, asi i já ho odkážu ať si to vyhledá :(

Z posledních příspěvků u mne vzniká takový pocit, že některým uživatelům přijde až moc za těžko si prostudovat stránky témat.
Mají to za ztrátu času. Ale neuvědomují si zřejmě, že zkušenosti se sem samy nedávají. A že Ty, kteří je sem zdarma dávají k užití, stálo jejich získání nemálo času a často, bohužel, i majetkové újmy.
Oceňme tedy tyto zkušenosti tak, že si je vyhledáme :) Ono, tím pročítáním fóra, se dozvíme spoustu dalších důležitých věcí. "Docvakne" nám spoustu jiných věcí a souvislostí a bude tady méně zbytečných otázek. Neustálým opakováním stejných, nebo podobných otázek a odpovědí na ně, se vlákno také zbytečně rozšiřuje o spoustu dalších stran :wink:
Je tu na fóru i vyhledávač, tak se ho naučme používat :wink: Mluvím tu i za sebe, neboť jsem také nováčkem a pročítání fóra (byť časově náročné) mi pomohlo pochopit, že nic není tak jednoduché a snadné jak se to zpočátku zdá :roll:

Omlouvám se za tu druhou část příspěvku, ale už jsem to musel napsat ... :P
F 308 Phantom2;H3-3D;GoPro 4B; iOSD Mini; 7" LCD DVR/HD;
miro5

#730 Příspěvek od miro5 »

Díkes, to je vyčerpávající odpověď, teď už vím o čem je řeč :D
DJI - F309 Phantom 2 H4-3D, GP4 Black
DominikVF

Re: DJI - F305, F306 Phantom 2

#731 Příspěvek od DominikVF »

hravec píše:... a v Příloha 1: Zvláštní upozornění pro 2212, 2312 kompatibilitu motorů s ESC a ESC 2.0
Prosím, mějte na paměti níže uvedené při přechodu na nové 2312 motory pro Phantom série. Pokud tyto poznámky nebudou dodržovány, může být Phantom nestabilní ve vzduchu s následným pádem Phantoma:
1. Současný model motoru je 2212. Níže naleznete pokyny, jak rozlišovat mezi aktuálním 2212 motorem a novým motorem 2312.
2. Ujistěte se, že používáte nejnovější verzi V2.0 ESC před upgradem motorů.
3. Při upgradu motorů z modelu 2212 na model 2312, se ujistěte, že jste upgradovali všechny své motory současně.

Obrázek

je možné, že keď mám regulátory WM 301 BLDC V2 (s motormi 2212) tak stačí mi zakúpiť len motory 2312? a nemusím nové regulátory?
texmur

#732 Příspěvek od texmur »

na nové motory potřebuješ nové regulátory, neboť mají větší odběr. Nové regulátory poznáš tak že po zapnutí koptery není slyšet 4x pípnutí (samozřejmě musí být aktuální FW)
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
DominikVF

#733 Příspěvek od DominikVF »

som myslel, že ku motorom 2212 sa najprv montovali regulátory ESC .. ale aj ESC V2.. lebo ja mám tieto regulátory http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=72479 podľa obrázka... ale tento obrázok je asi len ilustračný.
hravec

#734 Příspěvek od hravec »

Dominiku zase špatně čteš nebo špatně hledáš, tam kde jsi našel ten můj příspěvek, je uvedeno i to, jak se nové regulátory ESC V2.0 poznají ....

to co má pelikán na obrázku nejsou regulátory ESC V2.0 - i když je prodává (za stejnou cenu pod stejným kódem) a je potřeba do objednávky napsat že chceš verzi 2.0

podívej se tedy sem jak se ESC V2.0 poznají je to podobný odkaz, který už tady ve vlákně byl (poslední obrázky dole...)
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
texmur

#735 Příspěvek od texmur »

a hlavně nemůžeš mít ESC 2.0 když nemáš novou verzi phantoma (který má kromě regulátorů a motorů nová TX a kompas)- to je snad jasný ne? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“