Neposlusne NiMH.
Neposlusne NiMH.
Pred dvoma tyzdnami som si kupil dalsi Nimh pak 700 mAh na SWIFTa. Nabil som ho a isiel som lietat. Nabijanie bolo v pohode ziadne prehrievanie a aj cas nabijania bol normalny. Po skuske motoru som vsak zbadal ze akumulatory su nabite len asi na 20%
. Neprehrievali sa a ked som skusil iny pak bolo to v pohode. Obydva paky su rovnake. Kde je chyba?
Re: Neposlusne NiMH.
Target12 píše:Pred dvoma tyzdnami som si kupil dalsi Nimh pak 700 mAh na SWIFTa. Nabil som ho a isiel som lietat. Nabijanie bolo v pohode ziadne prehrievanie a aj cas nabijania bol normalny. Po skuske motoru som vsak zbadal ze akumulatory su nabite len asi na 20%. Neprehrievali sa a ked som skusil iny pak bolo to v pohode. Obydva paky su rovnake. Kde je chyba?
Nový alebo aj dlhšie odležaný NiCd aj NiMH pak sa necháva 16 hodín nabíjať prúdom 1/10C (=70mA u Teba). Bez toho žiadna iná rada nemá význam.
Cyklovanie na vyššom prúde namiesto toho, žiadny význam nemá, dokonca môže uškodiť. Po 16h nabíjaní, ak sa ti s aku nechce trávíť čas, už pár normálnych cyklov na oživenie neuškodí.