Díky moc
ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
hmm tak to je teda epic fail, já koukal sem... No aspon poučení pro příště, teď ještě najít schéma, kterej drát kam... protože se mi to rozdělávat nechce..
Díky moc
Díky moc
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
No 2.8.0 ma uz nejake vyrazne zmeny na PCB. Ten konektor, ktory si pripojil do 11 nepasuje aj do 9 ? Popr. si zmeraj kde je GND a +5 aby si ho nespalil a SCL a SDA piny uz lahko prehodis podla potreby. Ja som tak tiez zapajal kompas na mini apm.
No a přesně proto je to takovej epic fail, on tam ten konektor ani nepasoval, kvuli miniaturnim výstupkům, no ale jelikož jsem nedávno četl o jemných rozdílech v konektorech apm/pixhawk, tak si řikám, že to zabrousim, aby to tam padlo a že jsem dostal asi konektor k pixhawku... ano přesně tímhle způsobem to jdu změřit a udělat.. akorat mi tam ten konektor ted samozřejmě nedrží, takže musim někde splašit jinej. Tipuju, že u nás ho neseženu, takže mi dorazí někdy koncem ledna.. Jsem byl hrr hrr a takhle jsem to dosral.. 
Prilozil som foto schemy zapojenia externeho kompasu na 2.8.0.
Ten konektor, ktory asi mas je asi DF13 a ten je trocha iny ako Molex, ktory pouzivaju cinania. Ale na scheme je napisany DF13, tak neviem...Alebo mas molex na kompase?
Ten konektor, ktory asi mas je asi DF13 a ten je trocha iny ako Molex, ktory pouzivaju cinania. Ale na scheme je napisany DF13, tak neviem...Alebo mas molex na kompase?
DF13, molex picoblade 1,25 mm aj 1 mm molexy maju napriklad v TME. Piny, puzdra aj nakrimpovane kable. Ak je to skladom tak do 2 dni to mas doma. Akurat je to trochu drahsie ako z ciny.
DJI F330 (KK 2.1.5), Tarot 680Pro (X8 mod, Pixhawk)
FrSky Taranis, X8R
FrSky Taranis, X8R
Terminaly z DF13 by pasovali do puzdra molexu alebo opacne ?
Já jsem k tomu kupoval tenhle kablík nejspíš by tam padl krásně, kdybych ho nezabrousil...
Každopádně kompas už funguje (tedy alespoň se hýbe v kalibraci), takže moc děkuji za pomoc i za tipy, kde sehnat konektor. A všem co se smějou a klepou si na čelo za tím monitorem přeji pěkný zbytek dne
edit: no i když... teď koukám, že mi tam spíš nejde úplně zasunout, aproto vypadává...
Každopádně kompas už funguje (tedy alespoň se hýbe v kalibraci), takže moc děkuji za pomoc i za tipy, kde sehnat konektor. A všem co se smějou a klepou si na čelo za tím monitorem přeji pěkný zbytek dne
edit: no i když... teď koukám, že mi tam spíš nejde úplně zasunout, aproto vypadává...
Ak myslis terminalmi jednotlive piny tak nie. Tie zapadky proti vytiahnutiu pinu z puzdra nesedeli a piny pri zapojeni konektora vyliezli. Inak picoblade konektor ako taky isiel do DF13 zasuvky zapojit v pohode.
Niekde na nete je aj porovnannie picoblade (apm) vs DF13 (pixhawk) s popisom rozdielov.
Niekde na nete je aj porovnannie picoblade (apm) vs DF13 (pixhawk) s popisom rozdielov.
DJI F330 (KK 2.1.5), Tarot 680Pro (X8 mod, Pixhawk)
FrSky Taranis, X8R
FrSky Taranis, X8R
Stava sa niekomu pri althold alebo poshold pri pohybe do stran ze apm prudko straca vysku a chvilu trva kym sa spamata? Da sa s tym nieco robit?
Tak som dnes spravil autotune a zatial si to vysku pri lietani drzalo. Jedine ked zastavil na mieste, tak mierne klesol ale hned vystupal. Po prechode na 3.2 bolo asi rozumne pretunit PIDy nanovo.
Zdravim panove.
Pouzivate sonar? Zatial som necital nan dobre ohlasy v tomto vlakne ale uz je na ceste takze ho hodlam vyskusat.
Ma niekto dobre skusenosti zo sonarom? Ako a kde je dobre ho namontovat? Na nete som videl vela fotiek od umiestnenia na zvlastnom drziaku urcenom len nato az po uchytenia na ramene priamo pod motorom...
Sonar mam tento:
http://www.exp-tech.de/sensors/proximit ... xsonar-ez4
Pouzivate sonar? Zatial som necital nan dobre ohlasy v tomto vlakne ale uz je na ceste takze ho hodlam vyskusat.
Ma niekto dobre skusenosti zo sonarom? Ako a kde je dobre ho namontovat? Na nete som videl vela fotiek od umiestnenia na zvlastnom drziaku urcenom len nato az po uchytenia na ramene priamo pod motorom...
Sonar mam tento:
http://www.exp-tech.de/sensors/proximit ... xsonar-ez4
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32
troiac píše:Zdravim panove.
Pouzivate sonar? ...
Chvíli jsem ho používal, ale nelíbilo se mi to.
Kopírije to každé stéblo trávy, takže to hrozně "hopsalo" a "drncalo". Bez něj to baromatr řídí krásně hladce, takže sonar jsem vyhodil a už ho nepoužívám. Snad kdyby to nějak průměrovalo hodnoty výšky a podle toho by to řídilo, ale pak by to zase bylo pomalé a neplnilo by to účel (vyhnutí se překážkám).
Jediné co bylo milé, byla taková legrácka, když jsem přišel pod visící koptéru, jak hezky poskočila nahoru. Ale praktické využití jsem nenašel.
Jsem zvědav až ti dorazí, jaká bude tvoje zkušenost.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
http://rc.ludl.cz
No mne baro zase az tak presne vysku nedrzi aspon teda v malych vyskach nie napr 5m nad zemou pomaly klesa aj ked mam zapnuty alt hold musim ho vypnut a pridat plyn aby neklesol az na zem a to som prave chcel odstranit sonarom.
Prave dnes riesim problem s baro. Vcera som bol zalietat prvykrat Miniapm a skakalo hore dole. Myslel som ze len na stole to blbne v MP.
Tak dnes som tam pridal par kuskov antistatickej peny aby to izolovalo aj od svetla. Teraz porovnavam sucastne s APM 2.6 a zatial si Mini vedie lepsie. Predtym nemal problem za par minut skocit z 0m na 3m.
Tak dnes som tam pridal par kuskov antistatickej peny aby to izolovalo aj od svetla. Teraz porovnavam sucastne s APM 2.6 a zatial si Mini vedie lepsie. Predtym nemal problem za par minut skocit z 0m na 3m.
Penu tam mam aj ja.