Proč by to nemělo chodit? Nebudu to muset tahat přes převodník, který všechny ty způsoby zapříčiňuje. Nebo je tam ještě nějaká vychytávka proč by to nemělo chodit?
Uf, to jsi mne trochu vystrašil. Prozradí mi někdo jaký je rozdíl mezi kompasem HMC5983, nebo HMC5883? Budu objednávat, tak abych se zase netrápil jak tomu již bylo
kraro píše:Prozradí mi někdo jaký je rozdíl mezi kompasem HMC5983, nebo HMC5883?
5983 (datasheet) a 5883 (datasheet). Porovnej si hned v údodu datasheetu vlastnosti (FEATURES). 5983 se jeví jako lepší viz třeba teplotní kompenzace, vyšší Maximum Output Rate atd.
Nechcem zakladat novu temu, tak sa opytam rovno tu. Kupil som si tento GPS modul k APM http://www.banggood.com/CRIUS-NEO-GPS-M ... 51898.html Vsetko funguje ako ma. Na APM satelity najde bez problemov, ale cital som, ze NEO 7M by mal mat podporu aj pre Glonass. Tak som to pripojil cez FTDI do pc a v U-center mi ziadne ruske satelity nenajde. Vidim len GPS a nejake Egnos satelity. Ked si dam Configuration View a v nom GNSS config tak Glonass configure mam zafaknuty ale Enable nie. Ked ho oznacim a dam Send tak to zrusi. Da sa to nejak aktivovat ?
Bohužel NEO7 sice umí Glonass ale ne současně s GPS, nemá dvě vstupní jednotky jako osmičková řada. Taky bys musel vyměnit anténu. Samotný Glonass bez GPS nemá žádnou výhodu.
Pánové, taková otázečka. Hraji si tu s M8N a u-center a chtěl bych vyzkoušet funkci "GNSS AssistNow" ale nechce mi to stáhnout data ze serveru.. Klíč mám, servery nastaveny na default ale nic, viz. screenshot.. Nenapadá vás někoho proč to nejde?
Já jsem toto nezkoušel. Tam to bude asi chtít načtenou polohu (nebo ji zadat ručně) aby server věděl pro kterou oblast ti má vypočítat efemeris. Ale buď s tím opatrný. Toto je výborná věc v autě, že nastartuješ a máš hned fix. U koptéry je to nebezpečné, je lepší počkat na načtení skutečných efemeris ze satelitů. Když odstartuješ na ty vypočítané a ve vzduchu to načte ty pravé tak to může pěkně daleko odskočit. Almanach si ze serveru klidně stáhni ale efemeris radši ne.
Díky za odpověď. Už jsem na to přišel, měl jsem na konci klíče mezeru a tudíž mě bral server za neautorizovaného. Jinak toto mě nenapadlo, máš pravdu poloha se tam dá určit tak by s tím mohl být problém ale chtělo by to vyzkoušet, v default to polohu nechce. Po této proceduře modul neposílá informace o poloze a čeká na FIX. Spíš to beru tak že nemusím stahovat almanach "online" a po kliknutí myší mám hned aktuální, jinak se dá vybrat co stáhnout a aktualizovat, chce to ještě výzkum a pořádně pročíst datasheet, každopádně M8N je perfektní kousek HW na hraní, už si tu s tím hraji dva dny a coptera se k tomu ještě ani nepřiblížila a chudák čeká na poličce .
Tak jsem si nechal taky poslat klíč abych to prozkoumal. S tím hraním máš pravdu, já ho mám taky pořád na stole a koptéru na poličce. Potom přijde letové počasí a mě se nechce tam ten modul montovat a potom zase vytahovat. Budu muset koupit ještě jeden.
edit: klíč poslali druhý den tak to zkouším. V režimu online není problém stáhnout i efemeris mají tam čerstvé. Režim ofline bych u koptéry nepoužil. V U-center je to pěkně vidět co by to udělalo. Satelity s efemeris vypočítanými jsou tmavě zelené. V okamžiku načtení pravých efemeris ze vzduchu světle zezelenají a škubne to s polohou. Do auta dobrý ale s koptérou si radši počkám na zemi na načtení. Nebylo by dobré zapamatovat si home position z nepravých efemeris.