Futaba T14SG

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
H1N1
Kontaktovat uživatele:

Re: Futaba T14SG

#1096 Příspěvek od H1N1 »

Priklanim se ke klukum, taky jsem vzal verzi s dvema a baterkou... No s jeste kufr. Diky tomu ze budu mit dva prijimace tak jsem zredukoval i letovy park:-)
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#1097 Příspěvek od jindraj »

jinak samozřejmě 14SG umí fungovat nejen s FASSTest jak nesprávně uvádějí na jednom z těch odkazů, ale zvládne i přijímače FASST, FHSS a to nejen originály, ale i klony. Sám mám vyzkoušené do EPP poletuch a deskáčů třeba přijímačě na FASST od FrSky a Corony. to jen na okraj, že spektrum přijímačů, co jde v závislosti na požadovaných funkcích a aplikaci využít je u 14SG skutečně ohromné. Ty co jsou přibalené jsou jen ty aktuálně plnotučné, co nabízejí co do funkcí uživateli úplné maximum možného ... což by bylo ale třeba do nějakých cvičných EPP letadýlek třeba skoro zbytečné
oscar
Kontaktovat uživatele:

#1098 Příspěvek od oscar »

S tim pocitam, ze to bude zvladat i starsi prijimace a klony, mam jich dost s radiem T7C. :D
Letadla, auta.
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#1099 Příspěvek od koulinek »

Určitě se vyplatí vzít se dvěma přijímači, neboť druhý pokud hned nevyužiješ můžeš obratem výhodně prodat ;)
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
culi

#1100 Příspěvek od culi »

Futaba uvolnila novú verziu fw 5.0
http://www.futaba-rc.com/software-updates.html
Vyzerá to tak, že sa snažia odpísať konkurenciu.
http://www.rcgroups.com/forums/showthre ... st30105406
Uvidíme ako súboj dopadne.
filmarik123

#1101 Příspěvek od filmarik123 »

Vyhovarat sa na nejake nove EU smernice..... to pozname .... radsej neflashujem...... stara verzia chodi bez problemov....
P2, Antigravity, H3-2D, R7003 , 14SG
DaveLister

#1102 Příspěvek od DaveLister »

Jinak řečeno, kvůli nové EU normě upravili FASST protokol, takže neoriginální přijímače nebudou fungovat spolehlivě.

Za mě ať si tu aktualizaci nechaj, stejně tam není nic co bych využil.
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG
IvoR1

#1103 Příspěvek od IvoR1 »

Zdravím, koupil jsem si pod stromeček T14SG a bohužel jsem ji neměl ještě ani zapnutou, protože manželka je strašně přísný Ježišek :D . Tohle vlákno jsem četl celé už před delší dobou a tak si nepamatuji jestli to tu už náhodou nebylo zmíněno. Předpokládám, že mé rádio bude mít v sobě nějakou verzi 1.xx stejně jako kámošovo koupeno před půl rokem. Chci se zeptat zda stačí přehrát firmware poslední, nebo musím upgradovat postupně? Díky
T14SG,Katana S50V2, Protos 500, T-rex700E
zdzd

#1104 Příspěvek od zdzd »

Jen poslední.
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#1105 Příspěvek od jindraj »

IvoR1 píše:Zdravím, koupil jsem si pod stromeček T14SG a bohužel jsem ji neměl ještě ani zapnutou, protože manželka je strašně přísný Ježišek :D . Tohle vlákno jsem četl celé už před delší dobou a tak si nepamatuji jestli to tu už náhodou nebylo zmíněno. Předpokládám, že mé rádio bude mít v sobě nějakou verzi 1.xx stejně jako kámošovo koupeno před půl rokem. Chci se zeptat zda stačí přehrát firmware poslední, nebo musím upgradovat postupně? Díky

jinak pokud byla koupena jako nová teď někdy, tak tam už bude něco vyššího než 1.xx - hádám, že by tam mohlo být třeba 3.0 nebo i 4.0.
oscar
Kontaktovat uživatele:

#1106 Příspěvek od oscar »

Problem s neznackovymi prijimaci je tedy az od verze 5? Protoze oranzad mam v bublinkacich docela dost :(
Letadla, auta.
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#1107 Příspěvek od jindraj »

Dokázal by prosím někdo rádiově gramotnější nějak laicky srozumitelně vysvětlit, v čem je princip těch EU předpisů respektive té změny, kterou nový FW implementuje a v čem se tedy vlastně tato změna projevuje na funkci rádia a proč to má vliv na neznačkové receivery a značkové jsou i bez jakýchkoliv úprav a změn v pohodě?

díky moc.

P.S. pokud by někdo měl nějaký odkaz na přehledný seznam funkčních změn, budu rád. Viděl jsem jen manuál k updatu, kde je ale jen stručný návod ke změnám ovládání/menu, ale neumím z toho vykoukat nějaký přehledný seznam úprav a změn.
DaveLister

#1108 Příspěvek od DaveLister »

Hlavní změna je v tom, že ten nový předpis vyžaduje, aby vysílač využívající FHSS kontroloval, zda není nějaký kanál momentálně obsazený, a pokud je, tak nesmí vysílat a přeskočit na další kanál. To dělá ten nový firmware, bohužel přijímače na tudle změnu nejsou připraveny a tak očekávají, že přijde paket na tom kanálu, kde ale vůbec nebyl poslaný. Pokud těch kanálů bude takhle obsazených víc (a stačí obyč WiFi), tak může dojít k tomu, že se přijímač a vysílač rozsynchronizuje a skáčou po různých kanálech a nepotkají se, takže úplně vypadne spojení.

Podle toho co píšou na rcgroups to úplně na 100% nezvládají ani originální přijímače, při zarušení začnou poblikávat červeně a serva začnou trochu cukat, to mi taky nepřijde OK. Sice se nerozsynchronizujou úplně jako u FrSky, ale stejně mi to nepřijde úplně košér.
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#1109 Příspěvek od jindraj »

OK dík - takže chápu-li správně, tak ten rozdíl v tom jak který Rx zvládá ten přeskok Tx z jednoho kanálu na jiný je tedy hlavně v tom, jakou logiku má Rx na to hledání toho na jednom kanále přerušeného vysílání na jiných kanálech.

Zvláštní - doteď jsem žil v představě, že FHSS systémy tohle přeskakování (které mají v názvu a tedy popisu práce) běžně prováděly i nyní sami průběžně právě v závislosti na tom, jak moc zarušený byl daný kanál. To co se teď změnilo je tedy to, že to dělají nějak radikálněji nebo tak něco?
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#1110 Příspěvek od Elfew »

Takze ted se zacne padat i na futaby
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“