Global Hawk (Haoye)

Diskuze o modelech poháněných pomocí EDF (dmychadla) nebo přímo modelářskou turbínou.
Pravidla fóra
Toto je nové fórum, pokud víte o nějakém vláknu, které by se mělo přesunout do EDF, tak napište SZ na TomasC.
Díky
Odpovědět
Zpráva
Autor
Bozha

Global Hawk (Haoye)

#1 Příspěvek od Bozha »

Jak jsem zmínil v jiném vláknu, tak mám v plánu zprovoznit Global Hawka od Haoye, s pohonem 70 mm / 3s. Rád bych pro tento model založil samostatné vlákno.

Podotýkám že to je zjevně jediný model tohoto letounu a cca 2 roky zpátky ho prodával i HobbyKing, pak z nabídky zmizel. Celkem rozsáhlé vlákno o modelu je tady: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=734934 a tady: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1262088

Každopádně, z fy. Hayoe mi dneska odepsali, že mi ho milerádi dodají - za kit chtějí 30 dolarů , za kit s dmychadlem (bez motoru) pak 35. To je sice velmi příjemná cena, ale doprava DHL dalších 120 doláčů...

Začnu tedy otázkou, chtěl by se někdo z "místních" o dopravné podělit? Jinak řečeno že bych nechal dovézt 2-3 modely a rozpočítal dopravu jednotlivě. Tzn. jeden by pak vyšel na 70 nebo 60 dolarů, plus clo a DPH, pokud by se na celnici nezadařilo.
blesk
Kontaktovat uživatele:

Re: Global Hawk (Haoye)

#2 Příspěvek od blesk »

kdyby šlo od Haoye objednat i jiný model, šel bych do toho, měl jsem od nich (přes HK) EDF bae hawk na 90mm dmychadlo a po rušení skončil v oranici, velmi rád bych si ten model ještě jednou pořídil...
blesk
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od blesk »

Bozha

#4 Příspěvek od Bozha »

Dobrý nápad, optám se. Další připadně přes SZ. Ještě někdo?
Bozha

#5 Příspěvek od Bozha »

Jelikož jsem další zájemce nesehnal, jdu se pustit do objednávání. Pokud dorazí, podělím se o nějaké zkušenosti ze stavby a fotky :mrgreen:
Bozha

#6 Příspěvek od Bozha »

Tak Haoye se pochlapilo, zásilka poslaná z Hongkongu minulý čtvrtek (13. března) přes DHL dneska dorazila domů. Hrazeno PayPalem v pondělí 10.března. Celním odbavením prošla bez ztráty kytičky.

Jelikož se domů dostanu až večer, tak samozřejmě nevím, co přesně a v jakém stavu dorazilo :D
Bozha

#7 Příspěvek od Bozha »

Proběhlo vybalení, podle rychlého pohledu nic nechybí, ani nepřebývá. Návod stojí za starou belu, ale po přečtení výše zmiňovaných diskuzních vláken nepředpokládám při stavbě problém. Podvozek budu posouvat dozadu a přední kolo zkusím udělat aspoň s přípravou na samostatné řízení servem.

Je to teda pěkný macek, dva metry rozpětí :D
Přílohy
Co je v krabici
Co je v krabici
Bozha

#8 Příspěvek od Bozha »

Neměl jsem na GH moc času, ale snad už se stavba chýlí ke zdárnému konci. Metodou pokus-omyl jsem přišel na to kam patří jednotlivé plastové díly, trup je nyní slepený a čeká na usazení příďového serva a přilepení V-tailu.

Inspirován zkušenostmi z anglických diskuzí jsem udělal přední kolo řiditelné, usadil hlavní kola dozadu a vybobroval aspoň trochu jak přívodní kanál, tak trysku. Stejně má obojí dost malý průřez, bohužel bez zásadního řezání a újmy na vzhledu to lepší holt nebude, nechám zatím tak.

Celkově je to veskrze pohodová stavebnice, všechno do sebe zapadá, skutečně nic nechybí a soudruzi přiložili i lepidlo. Do čumáku se vejde i překvapivě velká baterka, myšleno rozměrově.

Přikládám pár fotek.
Přílohy
Jednotlivé podskupiny
Jednotlivé podskupiny
Zato nad křídlem je tlačenice
Zato nad křídlem je tlačenice
V čumáku je místa dost
V čumáku je místa dost
Bozha

#9 Příspěvek od Bozha »

Mno, tak jelikož mi milého GH nějaký *****ák ukradl (připraveného k záletu...), tak tímto vlákno končí a nic nového nebude.
Wirda
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Wirda »

Tak to je dost nechutná záležitost. Ale jak se taková věc mohla stát? To jsi ho nechal bez dozoru někde na letišti,nebo zloděj navštívil auto,či bydlení?
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek. :D
Bozha

#11 Příspěvek od Bozha »

Dvoje dveře za sebou bez porušení FABky, třetí dveře FABka vylomená. Tipuju na škodnou v domě.
Wirda
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Wirda »

Určitě se najde a lapiduch bude dopaden a patřičně potrestán. Chápu nasranost,ale je lepší vidět sklenku poloplnou,nežli poloprázdnou :wink: Držim palce
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek. :D
Mirek J.

#13 Příspěvek od Mirek J. »

Bozha píše:Dvoje dveře za sebou bez porušení FABky, třetí dveře FABka vylomená. Tipuju na škodnou v domě.

Podle toho, jak to popisuješ, máš asi dílničku někde dole v paneláku,že. Vlastní nebo tam má přístup víc lidí? Tohle jsem před lety řešil vyřazeným autoalarmem se zálohováním autoakumulátorem + pager do bytu. Člověk měl neustále přehled, kdyby něco... Dneska si tam můžeš dát GSM alarm a máš přehled i když jsi v práci mimo domov. Jo,jo, lidi jsou svině!
Odpovědět

Zpět na „EDF/Turbíny“