DJI - F300 Phantom 2 Vision

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Vafankulo

Re: DJI - F300 Phantom 2 Vision

#376 Příspěvek od Vafankulo »

Ano, co se týče přenosů v GHz, tak to vím.
Měl jsem za to, že jde o "softwarovou a hardwarovou" kompatibilitu, tak mě zajímalo jestli ano nebo ne.
Nevěděl jsem, že může být takový problém ve frekvenci.
Frekvenci jsem bral jako výstupní komunikaci mezi ovladačem a koptérou s tím, že obraz půjde z GoPro po frekvenci 5.8 GHz tak jako u Vision.
JosefSvejk

#377 Příspěvek od JosefSvejk »

Nezlob se na mě, ale buď jsi nepochopil, co jsem napsal a nebo já nerozumím "řeči tvého kmene". Asi je to tím, že už je pozdě. Dobrou noc.
Vafankulo

#378 Příspěvek od Vafankulo »

Trochu mi to trvalo. :) Díky za info.
DJIvison

#379 Příspěvek od DJIvison »

/Dobrá, chápu. To jsem chtěl vědět. Jen mě zajímalo jestli je možné místo kamery co má Phantom Vision dát gimbal.Frekvence aj. to tedy nedovoluje.
Díky/

ano můžete dát na P2V gimbal a dokonce pro originál kameru FC200 která je jeho součástí. ovládat to jde buďto z mobilu či tabletu, nebo je možné zprovoznit poslední kanál ovládání, frekvence by vám dělaly problém pouze při použití jiné FPV ty totiž většinou pracují na 5,8GHz kde je ovládání P2V
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
beam

#380 Příspěvek od beam »

FPV Booster for Vision+

...a protože jsem ke svému mazlovi FC40 nedávno pořídil P2V+, nedalo mi to a zkusil jsem koupit tuhle boostavací appku co to udělá.
Dost jsem pochyboval, ale docela mile mě to překvapilo :) Zatím jsem to zkoušel po baráku a tam, kde se signál ztrácel před "boostem", tak teď je. Zkoušel jsem několikrát, tak že to má skutečně nějaký výsledek. Odpol si jdu zalítat, tak jsem zvědav, jak to bude v reálu...

Zdraví,
B.

Btw. máte tu někdo s tím zkušenost?
beam

#381 Příspěvek od beam »

(P2V+ booster) ...tak včerejší let bez jediného výpadku obrazu, což považuji za úspěch (byť nijak jsem let nehrotil). Každopádně zdá se, že to funguje, což koresponduje s jinými recenzemi - třeba na PP.

Zdraví,
B.
milacasta

#382 Příspěvek od milacasta »

Dobry den chtel bych poradit s koupi DJI Phantoma rozhoduju se nad F320 vision+ a nebo nad F308 s 3D gimmbalem na gopro. Mam doma GoPro hero 3 black edition ale stale se nemuzu rozhodnout co bude lepsi u visiona pro me mluvi + ze nemusim dokupovat dalsi veci navic tim myslim FPV sadu. diky za pripadne rady :-)
gardenroute

#383 Příspěvek od gardenroute »

milacasta píše:Dobry den chtel bych poradit s koupi DJI Phantoma rozhoduju se nad F320 vision+ a nebo nad F308 s 3D gimmbalem na gopro. Mam doma GoPro hero 3 black edition ale stale se nemuzu rozhodnout co bude lepsi u visiona pro me mluvi + ze nemusim dokupovat dalsi veci navic tim myslim FPV sadu. diky za pripadne rady :-)
To máš skutečně dilema, ale přitom nemáš jasno v zásadních otázkách, a ani jsi nijak neupřesnil své záměry a své znalosti, chybí Tvá očekávání. Obě platformy jsou něco zcela jiného (ač vypadají podobně), s orientací na jiného zákazníka, a na jiný cíl... Mj. jiné frekvence, jiná upgradovatelnost...
Doporučuji si projít vlákna P1, P2 a Vision, udělat si jasno v platformách a jejich technických specifikách, poté zcela jistě sám dojdeš k jasnému závěru.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
milacasta

#384 Příspěvek od milacasta »

no ja celkem jasno mam bud F320 nebo F308 me zamery jsou ze chci natacet video a obcasne fotky tak jsem cekal spis odpoved nebo radu pro ktery model se radeji rozhodnout vsechny specifikace znam obou modelu
off
Kontaktovat uživatele:

#385 Příspěvek od off »

milacasta píše:no ja celkem jasno mam bud F320 nebo F308 me zamery jsou ze chci natacet video a obcasne fotky tak jsem cekal spis odpoved nebo radu pro ktery model se radeji rozhodnout vsechny specifikace znam obou modelu

No to, co požaduješ, umí oba. A když znáš všechny specifikace, tak v čem je problém?

Ne, vážně, pokud přijmeš omezení menšího dosahu a to, že je to celé nerozšiřitelné řešení, tak Ti doporučuju P2V+. Je to prostě kompaktní řešení přesně pro Tebe.
gardenroute

#386 Příspěvek od gardenroute »

milacasta píše:no ja celkem jasno mam bud F320 nebo F308 me zamery jsou ze chci natacet video a obcasne fotky tak jsem cekal spis odpoved nebo radu pro ktery model se radeji rozhodnout vsechny specifikace znam obou modelu
Předně, my kteří s Phantomy již nějakou tu dobu létáme (a něco i natočili :D ), a mohli bychom Ti jistě poradit, je nedělíme na nějaké F320, 308, 300, 305, 306 (jak je označují české web shopy :D), ale na Phantom 1+2, a poté na Phantomy Vision. To je jsou 2 základní a ZCELA jiné skupiny koptér od DJI (i když laicky vypadají podobně), odlišující se FPV a RC technologií, jinými systémy stabilizace kamery (a kamerou samou), a také jiným zákaznickým zacílením. P Vision je víceméně koncový produkt s obtížnou upgradovatelností (a to ještě jen v něčem!), zacílený na spíše laické zákazníky bez zkušeností, ale se smartphony a zablety. Tzv. žádné FPV, jak jej známe obecně nejen u Phantoma, ale DJI proprietární a uzavřené WiFi řešení, žádné kompaktní a kompatibilní řešení pro GP3, GP3+ a GP4 kamery, ale opět vlastní, priprietární nic moc videokamera (snad dobrá pro foto), RC ovládání na 5.8 GHZ s krátkým dosahem na rozdíl od 2.4 GHz u "normálních" Phantomů, kterou lze upgradovat, atd. atd.

To jsem se Ti snažil naznačit, a pokud opakovaně dáváš vedle sebe Vision a standardní P2 jako Tvé hlavní dilema, tak jasno zcela jistě nemáš, ačkoliv si jsi někde něco přečetl :D Asi bude pro Tebe opravdu ten Vision, jako pro laika...
Ve svém předchozím příspěvku jsem se snažil Ti ty zásadní rozdíly naznačit (a ty jsou zcela zásadní), bohužel evidentně Ti asi unikají, tak nic :(

A ještě jedna věc, pokud na jednu stranu tvrdíš, že chceš poradit, a souběžně tvrdíš, že máš jasno, tak je to nonsens...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
milacasta

#387 Příspěvek od milacasta »

Neunikaji ja spis chtel neco usetrit a vision + se zdal byt jako slusna volba cenova za (komplet) copteru s kamerou a FPV pomoci smartfonu. Ale jestli pujdu do phantoma s gimbalem na gopro tak budu muset dokoupit FPV sadu ale asi to je lepsi volba zvlast kdyz uz mam doma gopro
milacasta

#388 Příspěvek od milacasta »

Tak jestli tomu rozumim dobre tak by bylo lepsi jit do phantoma s gimbalem h3-3D a ktomu dokoupit FPV sadu
off
Kontaktovat uživatele:

#389 Příspěvek od off »

milacasta píše:Tak jestli tomu rozumim dobre tak by bylo lepsi jit do phantoma s gimbalem h3-3D a ktomu dokoupit FPV sadu

Ne. Obě řešení mají své PRO a PROTI, a záleží na Tobě, co PŘESNĚ od toho čekáš. HORŠÍ x LEPŠÍ je zcela subjektivní dělení.
milacasta

#390 Příspěvek od milacasta »

no ocekavam od toho ze natocim mnoho peknych videii :-) a co v nejlepsi kvalite tzn. minimalni otresi ve videu a podobne
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“