Protos 500 pokračování
- Colin1000
- Kontaktovat uživatele:
Re: Protos 500 pokračování
Taky mám listy Edge z Benovýchletadýlek, až nebudou tak nevím čím nahradím. Baterie používám 2x Gens 6S 2600mA a 2x Compact 6S 2700mA. Letovka je na hranici 5min. Chtělo by to tak 3000mA, ale baterie lítám i v 600 jako 2x6S a tam mi v pohodě daj 6:00min, když si jen tak rozháním mraky. V P470 mám MVVS a ten si něco cucne. Nastaveno mám 2400, 2550 a 2700. Přijémné polétání je okolo těch 2500, alespoň pro mne.
Outrage Fusion50+HC3-SX,Protos470/MVVS+Spirit,Swift II,DX8,XrayT2/009,Phantom4+Huawei M3
Ja tady mam P500 FBL, snizena hlava s listy Align 3G, serva cykliky MKS DS9670A+ a na vrtulce MKS DS8910A+.
Motor Scorpion a YGE 60 s chlazenim. Baterie Thunder Power 2250 G8 45C. Bezpadlo Spirit.
Letova hmotnost je zminovanych 1450g.
Motor Scorpion a YGE 60 s chlazenim. Baterie Thunder Power 2250 G8 45C. Bezpadlo Spirit.
Spirit System
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
ZeXx86 píše:Ja tady mam P500 FBL, snizena hlava s listy Align 3G, serva cykliky MKS DS9670A+ a na vrtulce MKS DS8910A+.
Koukám, že to hodně váhy udělá baterka. Kolik minut na ni lítáš? Má Genska váží 421 gramů a tvá 236 gramů. Takže tady je úspora váhy značná. S ní bych se na tvou váhu dostal taky
LOGO 550 SX - Brain // SAB Goblin 380 - Brain // HELI-X V6
Baterka vazi cca 380g i s konektorem, 236g bude urcite chyba v prepisu na nejakych strankach.
Litam 3:00 3D, regulator i s vetrakem hlasi po letu i v techto dnech prehrati, kabely jsou horke a izolace vodicu na motoru se roztavuje, takze to prilis nesetrim
Letalo by to ale urcite i 5 minut pomalejsi akro.
Heli je neskutecne hbita a agilni. Mel jsem tu nekolik tezsich protosu a rozdil je neuveritelny.
Litam 3:00 3D, regulator i s vetrakem hlasi po letu i v techto dnech prehrati, kabely jsou horke a izolace vodicu na motoru se roztavuje, takze to prilis nesetrim
Heli je neskutecne hbita a agilni. Mel jsem tu nekolik tezsich protosu a rozdil je neuveritelny.
Spirit System
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Pánové Protosisti, jak jsem nastavovali vrtulku a vašich stabilizací. Předpokládám že u VBARu jste nastavili střed dle manuálu, tak aby to mělo smýkatko stejně daleko na obě strany, a potom ať se s tím popere VBAR. Ten tuším vypnutí HL nemá. A na Brainu, stejně a nebo jste vypnuli HL, a snažili se vrtulník donutit aby se točil (driftoval) minimálně na jednu a nebo druhou stranu - táhlem od serva a nebo posunem serva po trubce?
LOGO 550 SX - Brain // SAB Goblin 380 - Brain // HELI-X V6
Stred vrtulky na protosovi nastavuji velmi jednoduse. Nastavim ho tak, ze mi musi limity drahy vrtulkoveho serva vyjit na obe strany stejne.
Nastavuji zasadne posunutim celeho serva, nikdy ne otacenim paky. Paka ve stredove pozici musi byt uprostred.
Nastavuji zasadne posunutim celeho serva, nikdy ne otacenim paky. Paka ve stredove pozici musi byt uprostred.
Spirit System
Zdravim všechny příznivce protose.
Po 3letech mi dosloužily baterky turnigy 3000mah. Tak budu muset koupit nové, s čím máte kdo dobré zkušenosti?
Létal jsem 3000mah40C, ale přespůl roku jsem s protosem nelétal a přifoukly se.
Po 3letech mi dosloužily baterky turnigy 3000mah. Tak budu muset koupit nové, s čím máte kdo dobré zkušenosti?
Létal jsem 3000mah40C, ale přespůl roku jsem s protosem nelétal a přifoukly se.
Kup tyto: http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... v-6s1p-25c a máš vyřešeno.
Agile 7.2, Agile 5.5, Goblin 700, Protos 500, Chase 360, Optima V, Futaba T14FG
tuhle baterku jsem měl před 4mi lety a nafoukla se mi jako balon po 20ti cyklech
Jinak GA lítám....
Kluci s temito litaji naprosto bez problemu a ja to resim ted pri stavbe P500 touto
http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... v-3s1p-25c
ponesu dve a kdyz to rozmlatim nebo se me nebude chtit lital s vrtasem budou po jedne do vetrone
http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... v-3s1p-25c
ponesu dve a kdyz to rozmlatim nebo se me nebude chtit lital s vrtasem budou po jedne do vetrone
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Taky mi Gens Ace v protosovi nestihaly. Hraly se tak, az se roztavovala izolace.
Doporucuji ThunderPower 6S, nejlepe 70C. 600 cyklu je zde garantovano vyrobcem.
Mam s nima dobre zkusenosti a hlavne jsou mnohem lehci nez GA.
Doporucuji ThunderPower 6S, nejlepe 70C. 600 cyklu je zde garantovano vyrobcem.
Mam s nima dobre zkusenosti a hlavne jsou mnohem lehci nez GA.
Spirit System
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
TP 60C me odesly po sedmdesati cyklech. Je to loterie.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
U tech drahsich lipol je problem, ze je prodejci skladuji dlouhe roky, takze se zkrati jejich zivotnost.
Tohle se da ale bez problemu reklamovat (melo by). U novsich rad ma clovek jistotu, ze tam dlouho nebyla.
Tohle se da ale bez problemu reklamovat (melo by). U novsich rad ma clovek jistotu, ze tam dlouho nebyla.
Spirit System
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Tohle bych si dovolil tak z poloviny Vašeho tvrzení vyvrátit.
Pokud jsou Lipol dobře vyrobené, pak jim ani delší uskladnění nevadí. Je ale velmi důležité, aby sada přišla vybalancovaná tak max do 10mV. Pokud je to víc, pak je problém. A je úplně jedno z jakého konce se na ten problém člověk bude koukat. Takže když kupuju baterku, tak ji proměřit přes servisák a to ještě než na ni naletuju silové konektry. Tím seberu výrobci výtr z plachet tvrzením, že jsem si baterii poškodil nevhodným zacházením, kterým se tak rádi často ohánějí. Pokud koupím batrku, která je rozjetá přes servisák na 30mV a rovnou na ni naletuju konektory, pak je jediná možnost že ta sada po rozhejbání ten jeden horší článek rozchodí taky. Ale z 80% baterka dojede na životnost právě tohoto slabšího článku.
Takže pokud sada přijde vybalancovaná a je to dobře vyrobeno, je jedno jestli baterka je vyrobená před týdnem, nebo to leží rok na skladě. Toť má zkušenost.
Pokud jsou Lipol dobře vyrobené, pak jim ani delší uskladnění nevadí. Je ale velmi důležité, aby sada přišla vybalancovaná tak max do 10mV. Pokud je to víc, pak je problém. A je úplně jedno z jakého konce se na ten problém člověk bude koukat. Takže když kupuju baterku, tak ji proměřit přes servisák a to ještě než na ni naletuju silové konektry. Tím seberu výrobci výtr z plachet tvrzením, že jsem si baterii poškodil nevhodným zacházením, kterým se tak rádi často ohánějí. Pokud koupím batrku, která je rozjetá přes servisák na 30mV a rovnou na ni naletuju konektory, pak je jediná možnost že ta sada po rozhejbání ten jeden horší článek rozchodí taky. Ale z 80% baterka dojede na životnost právě tohoto slabšího článku.
Takže pokud sada přijde vybalancovaná a je to dobře vyrobeno, je jedno jestli baterka je vyrobená před týdnem, nebo to leží rok na skladě. Toť má zkušenost.
S tim souhlasim, ale ja mel na mysli delsi obdobi nez rok. Neni problem se setkat s bateriemi, ktere maji i 5 let skladovani za sebou.
Spirit System