Tak jsem si přečet toto vlákno a podíval se na video a řekl bych že příčin zde může být opravdu hodně, né jen malá účinost křidélek.
Bez toho aby to člověk viděl na vlastní oči, letadlo si ošahal, řídil, se těžkou soudí. Ale pár nápadů přihodim.
1. těžiště je zde velmi důležité (takže dvakrát měř a jednou řež!!) podle toho jak to letělo bych zrovna neusuzoval o těžišti vzadu (bohužel jsem nedržel vysílač tak nevim jak jsi zasahoval). Klidně by to mohlo být naopak a těžiště je moc vepředu (už jsem to zkoušel a let vypadal podobně jako tento), u těžiště vzadu lety většinou končí dost často dřív (přetažení po startu, okamžitá vývrtka apod).
2. vůbec jsem si nevšim že bys mimo krátké doby po odlepení "použil" výškovku. Dal jsem to do uvozovek záměrně protože jsi jí možná použil ale nereagovala tak jak bys představoval. Zde je taky otázka zda nejsou velké nebo naopak malé výchylky (zase podle toho jak jsi to řídil)
3. zvětšovat výchylky malých křidélek není řešení, 45˚ už je podle mě trochu za mezí u takovéhoto letadla (30˚ by mělo být na akční lítání). Toto neni nějaký gomový shockflyer který nemá s aerodinamikou nic společného (teda aspon z pohledu předpokládám že tomu tak je) Abys z toho neudělal brzdy a né křidélka. (50˚ používám na F3K k brždění). Jinak i malá křidélka by to měla být schopná ovládat pokud není letadlo zkroucené (jen s nima třeba neuděláš výkrut na pár metrech).
4. to že na dvou letadlech běží motory stejně a není problém neznamená že na 3. to bude stejně tak. Vzhledem jak moc jsou dneska motory silné dokáží s vrtulí poměrně zamávat. Už jen můj Mustang na vyblbnutí s vrtulí 8x6 se při některých obratech chová znatelně ovlivněn vrtulí (lehké letadlo, silný motor). Rozhodně bych radši nasadil aby se motory točily opačně, už jen kuli tomu že vrtule pak ofukuje jinou část křídel (vzhledem k tomu jaký za ní de proud). Timto rozhodně nic nezkazíš a můžeš výrazně zklidnit chování letadla.
5. no a rozhodně bych pořádně prozkoumal různé skroucení křídel, vop, sop apod, jestli třeba nemůže docházet při rychlejšim letu k disfunkci ovládání (slabá serva, špatné lanovody, kroucení ovládacích prvků), tech věcí je fakt dost a vlastně je ani neumim vyjmenovat pač už je někdy dělám tak automaticky že si to ani neuvědomuju.
Prostě správně seřízené a vyvážené letadlo musí letět rovně samo a né aby to tam člověk vší silou na kniply hnal
No jinak přeju letu zdar, a vzhledem k tomu že to asi nemám daleko tam kde lítáš tak se asi někdy přijdu podívat