Rytmus max

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zpráva
Autor
mab
Kontaktovat uživatele:

Rytmus max

#1 Příspěvek od mab »

Nenašel jsem téma o tomto modelu a protože je to můj nový projekt musím to napravit.

Rytmus max od VHmodel se za hranicemi (kam jde většina produkce) prodává jako Signal od FVK-Modell

info výrobce:
  • Rozpětí 2400mm
  • Délka 1310mm
  • plocha křídel 47dm2
  • profil MH32
  • Hmotnost prázdného modelu 1300g
  • Ovládané plochy Křidélka/Výškovka/Směrovka volitelně i Klapky

Trup laminát, křídlo dvoudílné polystyren dýha.
S výrobcem lze domluvit dodatečné vyuhlíkování, barevnou kombinaci a nejspíš i další věci co Vás napadnou.

Trup je velice prostorný a jako takový snese instalaci velkých oběžek, kužel je tuším 42mm (příp. mě opravte) a zvládne i vícečlánkové baterie. Model se dodává téměř hotový, zbývá pouze instalace rc vybavení.

Fotka ze stránek VH model
rytmus_max.jpg

Video, které se mi líbilo při hledání informací o Rytmus max. Pokud víte více přimo o stroji z videa, dejte vědět, hezky mu to léce.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ds0U-2Y7CCk[/youtube]

Pište Vaše zkušenosti, s tímto modelem, osazení a nastavení.
x9d, x-lite pro a pár poletuch
mab
Kontaktovat uživatele:

Re: Rytmus max

#2 Příspěvek od mab »

Tak a když tu mám téma o modelu, který chci řešit, můžu jít na to :)

Hledal jsem náhradu za rozbitou optimku a sledem událostí jsem se propracoval až k Rytmus max s klapkami a dodatečným vyulíkováním.
Je objednaný a předběžný termín zní „do vánoc“.
Motor už je daný, lovil jsem ve slevách na Hyperiony a objevil gs3032-08 (700kv). Původně jsem chtěl menší, ale ty nejzajímavější jsou už vyprodány, tak mám na cestě skoro 300 gramový kus železa.
Takovému motoru budou asi nejlíp chutnat 6ti články a k nim už nezbyde než RF vrtule. A při těch proudech i přijímačovky, kde se mi dost líbí LiFe s diodou (2paralelně). Snad to nebude moc těžké, odhadované plošné zatížení leze už slušně vysoko.

V čem se nejvíc plácám, jsou serva, do HV 1000+Kč/kus se mi investovat nechce, proto taky dioda u přijímačovek.
Výrobce doporučuje křídlo- HS125MG, směrovka- HS225BB, výškovka – HS65MG to jsou pro mě nic neříkající písmena a čísla a pořád tu čtu, že kvalita hitec je proměnlivá a nejsou, co bývaly.
Zajímavé tipy se dají nalézt u FVK
Takové servo směrovky do ocasu taky vážně zvažuju, záleží jak to vyjde.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od RCStudio »

Zeptej se RiMra ten ma ted v rukach tusim maxe a ja mam zde Energy. Oba budeme osazovat serva FrSky.
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jindraj »

mab píše:Tak a když tu mám téma o modelu, který chci řešit, můžu jít na to :)

Hledal jsem náhradu za rozbitou optimku a sledem událostí jsem se propracoval až k Rytmus max ....

jen pro zajímavost ... jaký sled událostí tě odvedl od Optim? Typově je tohle hodně podobné letadlo (stejná kategorie i technologie) a tak přemýšlím co má RM, že to stojí za změnu stáje.
mab
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od mab »

jindraj:
EDIT: Finální rozhodování bylo mezi Optima A123 a Rytmus max.
Tak o tom přemýšlím a hlavní impulz je kabinka :) samozřejmě za předpokladu, že podle diskuzí je kvalita srovnatelná s Optimami.
Mockrát jsem měl optimku pod napětím položenou na zemi a vedle vysílač, protože jsem se zrovna vykecával a oddělávat křídla jen na tu "chvíli" se mi nechtělo. Jasně, lepší regl nebo udělátko s mosfety by to vyřešilo, ale zase bazmek.

Co ty serva máte někdo tipy? Musím projet rcalbum co používáte u hotlinerů :)
miglosch
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od miglosch »

Tak o tom přemýšlím a hlavní impulz je kabinka :) samozřejmě za předpokladu, že podle diskuzí je kvalita srovnatelná s Optimami.

Tak kvalita modelů od VHmodel vs. LSmodel vs. JPmodels je opravdu srovnatelná. Měl jsem Iony, Stingera, Slima a teď tu mám k osazení na stole Rytmus Mini EVO2 se čtyřservovým křídlem a zpracování je perfektní. Vůbec mám hodně rád a upřednostňuju modely od takových malých českých výrobců, pokud mají v nabídce zrovna to, co v ten čas potřebuju. Taky vůbec není špatný si pro objednaný model zajet osobně a podívat se v reálu co všechno a jak vyrábějí a mají v nabídce, akorát se potom odjíždí s hlavou plnou letadel co by člověk všechno chtěl :D

Jinak taky jsem zastáncem kabinek, určitě je s nimi jednodušší práce, ale i s modely bez kabinek se dá bez problémů žít :wink:

Já budu celého Mini Rytmuse osazovat servy MG-14 se kterými mám zatím dobrou zkušenost a na to že jsou kovové, tak u nich není ani moc velká vůle a to ani po několikaletém používání.
matOrix

#7 Příspěvek od matOrix »

kolega ma Maxa a ja mam mensieho Rytmusa. Max uz lieta, ma v nom doporucene serva a funguje to super.
Ja mam do mensieho nachystane tiez doporucene serva...
Hitec, PA Extra MX, EG PRO, RS352 RCF, ESA Combat Zero, RCF Edge 540T HotRed, Marabu XL
slaco
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od slaco »

Nebál bych se serv TGY-777MG, používáme je na Absolutionech. Kvalitu VH model mohu potvrdit, kromě 2m jsem měl všechny.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od RCStudio »

Tak to ty FrSky mas za stejnou cenu a jsou Sbusovy... Nemluve o docela odvaznych udajich u tech turnigy.
Jan Janekx Urbanek
mab
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od mab »

Nádherně serva zhodnotil kolega modelář tady z rcmanie, cituji:
Serva jsou dnes asi ten největší elektronickej modelářskej ojeb.

Ale mám i pozitivní informaci, díry v křídlech jsou hluboké kolem 15mm, takže místo předražených placatých 9/10mm s odcházejícími motorky to vidím na 12mm HV serva a místo uvažované LiFe s diodou tam půjde RX LiPol.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od RCStudio »

Otazkou ktere serva mysli jestli krokove motory HXT900 tak ano ;)
Jan Janekx Urbanek
mab
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od mab »

Spíš než kvalitu jsem měl na mysli odírání modelářů z kůže za "nic" a nejvíc je to vidět u nespolehlivých 9mm wing, kde to nemáš jak to obejít, když se ti větší nevejdou.

Zatím to vypadá, že i já otestuju Frsky serva (alias 306tky alias 215) a tak doufám, že až se rozhoupám (příští týden?) jich budeš mít dost :twisted:
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od RCStudio »

Zatim nemam info ze KST je tvurcem techto serv a je tomu dobre.
KST prodalo dusi Turnigy a to nese jiste problemy i se standardní vyrobou prý, nemluve o faktu ze prvne tvrdili ze pro HK nedelaji. Asi se stydi.
Jan Janekx Urbanek
LV
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od LV »

mab píše:Spíš než kvalitu jsem měl na mysli odírání modelářů z kůže za "nic" a nejvíc je to vidět u nespolehlivých 9mm wing, kde to nemáš jak to obejít, když se ti větší nevejdou.

Uz som to napisal niekolko krat, pisem to znova. Je chora doba. Ja ked som zacinal s RC stalo servo 500 resp. 550 Kcs. Moj plat v cistom bol 1100 - 1500 Kcs. Ak som chcel zit a kupit si dve serva tak som setril cely rok. Dnes zarabam tolko isto (iba v eurach) a dobre servo stoji 50 a spickove od 100.
Ak sa vam dnesne ceny zdaju privysoke, dajte sa na vysivanie. Ihla stoji par halierov.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
mab
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od mab »

Chorá doba je, obzvlášť když tak jak říkáš dobrá serva za 50€ do křídel jsou vlastně spotřebáky u kterých nevíš dne ani hodiny kdy chcípnou, ale budiž, uznávám, že dnes se dá díky epp a číně létat levně a když chci u éra jako je Rytmus určitou úroveň bezpečnosti a ovladatelnosti tak to bude něco stát. A jak říkáš v poměru k výplatě o dost méně než před léty.

Tak z jiného soudku, přišel mi plánovaný motor a tak jsem jej pro srovnání vyfotil s motory z Optimky (80g) a z epp kombatu (50g).
Hezký pohled :)
Přílohy
gs3032-08.jpg
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“